logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw individuele rondreis Botswana alsof het onze eigen vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Reizen naar Botswana

Kaartje Botswana

Reisorganisatie Botswanareis - wat u verder nog moet weten voor uw luxereis.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info reis naar Botswana

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Voor een verblijf van minder dan drie maanden in Botswana is voor Belgen geen visum vereist. Een internationale reispas is wel verplicht en moet nog minstens 6 maanden geldig zijn bij aankomst in het land.

Gezondheid/inentingen: Doe een vaccinatieboekje mee.
- Als je uit een gele koorts gebied komt is vaccinatie tegen gele koorts verplicht.

- Vaccinatie is aanbevolen tegen hepatitis a en dtp (difterie, tetanus, polio).

- Medicatie tegen malaria is aanbevolen in het noorden, zeker in de maanden november tot juni. In de regenperioden zijn er veel malariamuggen. Denk eraan dat je ruim voor je afreisdatum moet beginnen met een anti-malariakuur. Bescherming tegen muggenbeten is altijd belangrijk. Bij de apotheker kan je goede producten (op basis van DEET) halen tegen de insecten (b.v. Mousti-Mug). Ook een muskietennet biedt bescherming. Draag tijdens en na zonsondergang best lange broeken en truien met mouwen. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts.

Het water dat in Botswana uit de kraan komt is in de meeste stedelijke gebieden behandeld en geschikt voor consumptie. Flessen mineraalwater zijn ook overal verkrijgbaar. De zon is quasi altijd van de partij, dus ook een degelijk beschermingsmiddel voor de huid meenemen.

Vluchtduur: De afstand tussen Brussel en Gabarone is 8669 kilometer. Je vliegt er 10,5 uur over.

Tijdverschil: In onze zomer (winter in Botswana) is er geen tijdsverschil, in onze winter (zomer in Botswana) is het 1 uur later in Botswana.

Lokale munt: De munteenheid in Botswana is de pula (BWP), onderverdeeld in 100 thebe. Er zijn momenteel bankbiljetten van 100, 50, 20, 10 en 5 pula en munten van 2 en 1 pula en 50, 25, 10, 5 en 1 thebe. 1 EUR = 11,31 BWP (november 2013).

Goed om weten: Botswana is onderverdeeld in tien regio’s. De hoofdstad Gaborone ligt dichtbij de zuidoostelijke grens met Zuid-Afrika. Francistown ligt in het noordoosten van Botswana dichtbij de grens met Zimbabwe en is Botswana’s tweede grootste stad en een belangrijk commercieel centrum. De kleinere steden Maun (dicht bij de Okavango Moerassen) en Kasane (dicht bij Chobe Nationaal Park) zijn de belangrijkste toeristische centra.

Het weer

Het weer: In het noordoosten heerst een subtropisch klimaat en in het zuidwesten een woestijnklimaat. Het noorden is veel natter dan het zuiden. In de Kalahari valt bijna geen regen. De zomermaanden in Botswana (onze winterperiode) kunnen verschrikkelijk heet zijn; de temperaturen klimmen dan zelfs tot 40° Celsius. Oktober en november zijn de warmste maanden; zij kondigen het begin van het regenseizoen aan, dat loopt van december tot maart-april. In die periode is er veel regen; vaak zijn het kortdurende hevige buien (al dan niet met onweer) aan het eind van de dag; tussen de buien door kan het prachtig weer zijn. Gewoonlijk valt de meeste regen in januari en februari. De winters zijn droog. In de maanden juni en juli kunnen de temperaturen (door de hoogteligging) 's nachts onder het vriespunt zakken (in de Kalahari kan het verschil tussen dag en nacht dan meer dan 40° halen).

Reisperiode: Het droge winterseizoen tussen mei en oktober is de beste tijd om Botswana te bezoeken. In deze periode zijn de wilde dieren afhankelijk van de beperkte waterhoeveelheid in de rivieren en in de Okavango Delta, waardoor je het meeste kans hebt om het wild te spotten. Opgelet, in juli en augustus kan het wel druk worden.

Eigenlijk kan je Botswana ook in onze wintermaanden bezoeken. Het kan dan overdag behoorlijk warm zijn en er kunnen af en toe korte, hefftige regenbuien vallen, maar de natuur is dan wel op z'n mooist. Bovendien wordt in deze periode veel jong wild geboren, dat vervolgens weer veel roofdieren aantrekt.

Francistown JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 313029282623242630323231
Gemiddelde nachtt. (°C) 18181613955712161818
Gemiddelde neerslag (mm) 10779711853000235686
Aantal uren zon per dag 788991091010988
Aantal regendagen 875211000357

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw Botswana reis voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.