logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw individuele rondreis Kenia alsof het onze eigen vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Reizen naar Kenia - Aanvraag offerte

Kaartje Kenia

Kenia, het land van de safari's, wilde dieren en de Masaï-krijgers is nog steeds een unieke reisbestemming. Het is een land van contrasten; van groene heuvels en vlaktes tot uitgestrekte woestijnen, van maatpakken tot traditionele rode lendendoeken, van stof in de parken tot heerlijk fris in het water van de zee. De migratie van grote kudden gnoes en zebra's in de Masai Mara spreekt tot ieders verbeelding. De "Grote Trek" is voor velen de ultieme safaribelevenis "Out of Africa". Ideaal te combineren met zwemmen, duiken en uitrusten aan de prachtige stranden langs de Indische Oceaan...

Kenia Kenia

Hierna volgen enkele reizen naar Kenia op een rijtje. Vraag hier uw eigen volledig uitgewerkte reis naar Kenia aan...
(duid links één of meer onderdelen aan die u zou verkiezen)

SamburuTermietenheuvel in Samburu

Hoogtepunten van Kenia

Samburu ligt laag, maar de temperaturen zijn er hoog en het land is er dor. In de Masaï Mara strekt de savanne zich uit op een hoogte van 1.500 m. Tussen beide ligt de Mount Kenya pal op de evenaar en 5.110 m hoog. De vallei van de Grote Slenk met haar snoer van alkalische meren vervolledigt dit pallet van landschappen. Al deze biotopen en ecosystemen bieden een onderkomen aan veel soorten zoogdieren en vogels. Een echte ontdekkingstocht in de meest fascinerende wildparken.
 
 
   
 
Grote TrekGrote Trek

De grote Trek

Twee keer per jaar brengt het regenseizoen nieuw leven naar de rimboe: de grassen worden groen, de grazers vinden nieuw voedsel en op hun beurt de jagers. In een steeds terugkerende cirkelvormige beweging trekken 1,3 miljoen wildebeesten (gnoes) en meer dan tweehonderdduizend zebra’s, vergezeld van tienduizenden antilopen en gevolgd door een horde roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en hyena’s van de Serengeti in het noorden van Tanzania naar de Masai Mara in Kenia en vice versa.
 
 
   
 

3-daagse Masai Mara en Mombasa

Eindeloze savanes, bezaaid met acaiabomen of met beboste heuvels, een overweldigende natuur, combinatie met strand in Mombasa.
 
 
   
 

Verlenging aan het strand

Na de safari een kustverblijf in Kenia of Zanzibar.
 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

De vermelde maatreizen en beleefreizen zijn slechts enkele van de voorbeelden. Wij trachten steeds op maat te werken en niet te pinnen op een vast programma. Uiteraard staan we open voor andere mogelijkheden en/of combinaties, vraag het gerust als je je droomreis Kenia wilt waarmaken.

Reis naar Kenia - info bestemming

Kenia ligt in het oostelijke deel van het Afrikaanse continent, op de zogenaamde Hoorn van Afrika. De evenaar loopt zowat door het midden van Kenia. In het noordoosten is een grens met Somalië, in het noorden een met Ethiopië, in het noordwesten een met Soedan; in het westen grenst Kenia aan Oeganda, in het zuiden aan Tanzania en in het zuidoosten aan de Indische Oceaan. De landschappen zijn zeer verscheiden. Het noorden en het oosten, waar zelden regen valt, zijn bergachtige woestijn. Het westen en zuidwesten daarentegen zijn mooi groen met een golvend heuvellandschap. Door deze grote geografische verschillen heeft Kenia een enorm gevarieerde fauna en flora.

De grootste en populairste wildreservaten liggen in het zuiden. Daar kan je op zoek naar de "Big Five" (buffel, olifant, luipaard, leeuw en neushoorn). Daarnaast leven er in totaal ruim duizend vogelsoorten, zo'n 60% van alle soorten in Afrika. Bekend zijn vooral de grote aantallen flamingokolonies in zoutmeren als Lake Nakuru in het zuidwesten.

Dé topper in Kenia is en blijft het enorme Masai Mara Game Reserve op de grens met Tanzania: een typisch Afrikaans landschap met uitgestrekte golvende savannevlakten en graslanden, acaciabossen, rivieren en moerassen met een concentratie aan wilde dieren. Olifanten en buffels (in het moeras), nijlpaarden en krokodillen (in de rivieren), vogels en apen (in de acaciabossen) giraffen, gazellen, impala's, topi's, gnoes en de grote katten zijn permanente bewoners van het park.

In een steeds terugkerende cirkelvormige beweging trekken 1,3 miljoen wildebeesten (gnoes) en meer dan tweehonderdduizend zebra’s, vergezeld van tienduizenden antilopen en gevolgd door een horde roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en hyena’s van de Serengeti in het noorden van Tanzania naar de Masai Mara in Kenia en vice versa. Op zoek naar vers en het beste voedsel volgen zij de regens, die gedurende enkele maanden per jaar de aarde omtoveren in een zee van groen. Vooral van juli tot oktober, wanneer de Serengeti te droog is voor de vele gnoes, zijn In Masai Mara enorm veel dieren te bewonderen. Er valt altijd wel wat te beleven op de Mara, maar de kans is dan nóg groter om tijdens een safari één van de talrijke roofdieren en aaseters aan het werk te zien.

Masai Masai

Kenia ten Noorden van de evenaar: Het onbekende en ongerepte noorden van Kenia wordt relatief weinig bezocht. Het gebied herbergt enkele diersoorten die zich in de loop der tijd hebben aangepast aan het klimaat en die in andere gebieden dan ook niet of nauwelijks te vinden zijn. Daarnaast is het noorden van Kenia het thuisland van stammen als de Samburu en de minder bekende Turkana en Borana. Tijdens een bezoek aan een leefgemeenschap van deze stammen maak je kennis maken met hun gewoonten en gebruiken. Lake Bogoria, Lake Baringo, Meru, Samburu, Shaba en minder bekende gebieden als Laikipia en Lake Turkana zijn de moeite van het bezoek zeker waard. Al deze parken liggen ten noorden van de evenaar, relatief dicht bij Nairobi. Enkel Lake Turkana ligt helemaal in het noorden van Kenia.

Samburu Samburu Samburu

Kenia wordt aan de westkant begrensd door Oeganda en het beroemde Lake Victoria, het op één na grootste zoetwatermeer ter wereld én de bron van de Nijl. De voor deze regio belangrijke stad Kisumu ligt aan het meer.
Het westen vormt één van de meest vruchtbare delen van Kenia. Er wordt bijvoorbeeld veel thee en suiker verbouwd. Vogel- en vlinderliefhebbers bezoeken best het Kakamega Forest, een uniek tropisch regenwoud; het enige in Kenia. Tijdens een wandeling zie je in deze prachtige jungle vele boomsoorten en bloemen, apen, kleurrijke vogels en bonte vlinders.

Lake Victoria Kakamega

De Grote Slenk en de meren: De vogelrijke meren en valleien van dit gebied maken deel uit van de Grote Slenk, een grote scheur in de aardkost, die tussen 2 tot 7 miljoen jaren geleden is ontstaan door vulkaanuitbarstingen, aardbevingen en -verschuivingen. Hier vind je enkele hoogtepunten van je safari naar Kenia. In Lake Nakuru strekken duizenden flamingo's zich als een roze lint langs de oevers uit. Je ziet er wellicht ook de bedreigde zwarte neushoorn. In Lake Baringo kan je tijdens een boottocht op zoek gaan naar nijlpaarden...

Mount Kenya: Mount Kenya ligt vlakbij de evenaar. Er is er een opvangcentrum voor chimpansees.

Amboseli National Park ligt op de grens met Tanzania, 240km ten zuidoosten van Nairobi, aan de Keniaanse voet van de Kilimanjaro. Het park staat verder bekend om zijn duizend olifanten. In het afwisselende landschap van bergen, bossen, meren en graslanden in Tsavo Nationaal Park leven leeuwen, luipaarden, krokodillen, neushoorns, koedoe's, zebra's en eveneens grote kuddes olifanten.

Zicht op de Kilimanjaro Olifanten

MasaiMara MasaiMara MasaiMara

Reisorganisatie Keniareis - wat u verder nog moet weten voor uw luxereis.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info reis naar Kenia

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Een visum voor Kenia is vereist voor Belgen (en andere nationaliteiten). Dit visum kan aangekocht worden op de luchthaven in Kenia, maar we raden sterk aan dit vooraf te regelen. Een internationale reispas is verplicht en moet nog 6 maanden geldig zijn na terugkeer. Doe ook je vaccinatieboekje mee.
Opgelet: Beschadigde reisdocumenten, zoals een reispas met een scheur of een identiteitskaart met een barst, of een elektronische identiteitskaart waarvan de microchip ontbreekt, kunnen door de bevoegde Belgische of buitenlandse autoriteiten als ongeldig worden beschouwd. In voorkomend geval raden wij u dan ook aan om de beschadigde reisdocumenten vóór uw reis te laten vervangen. U gaat op eigen risico met een beschadigde identiteitskaart of reispas naar de luchthaven. Bij weigering van toegang tot de vlucht of het grondgebied van het land van bestemming kunnen wij helaas niets voor u doen.

Gezondheid/inentingen: Doe een vaccinatieboekje mee.

- Vaccinatie tegen gele koorts is niet altijd verplicht, maar wel noodzakelijk.

- Vaccinatie is aanbevolen tegen hepatitis a en b, dtp (difterie, tetanus, polio) en buiktyfus.

- In uitzonderlijke omstandigheden kan er een epidemie zijn van meningokokkenmenengitis.

- Medicatie tegen malaria is sterk aanbevolen. Zeker in de regenperioden zijn er veel malariamuggen. Denk eraan dat je ruim voor je afreisdatum moet beginnen met een anti-malariakuur. Bij de apotheker kan je goede producten (op basis van DEET) halen tegen de insecten (b.v. Mousti-Mug). Ook een muskietennet biedt bescherming. Draag tijdens en na zonsondergang best lange broeken en truien met mouwen.

- Aan de grens kan men je een bewijs van inenting tegen cholera vragen. Omdat vaccinatie tegen deze ziekte weinig helpt, geven de erkende centra in ons land tegenwoordig doorgaans een stempel: vaccinatie tegenaangewezen voor onbeperkte duur.
OPM: Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en anti-malariamaatregelen je nodig hebt. Aangeraden wordt om een persoonlijk advies in te winnen over de vaccinaties en eventuele andere maatregelen die noodzakelijk zijn. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts, die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en je persoonlijke situatie. Vooral bij reizigers met gezondheidsproblemen, bij reizen langer dan 3 maanden of als men op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep, is een gespecialiseerd advies extra van belang. Voor verdere inlichtingen kan je ook terecht bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (Reisadvies: 03/247 66 66 of www.itg.be).

Vluchtduur: Brussel - Nairobi in ongeveer 8 uren (6560 km).

Tijdverschil: In Kenia is in de winter 1 uur later dan in België. In de zomer is het verschil 2 uren.

Lokale munt: De munteenheid van Kenia is de Keniaanse shilling KES). 1 EUR = 103,63 KES (april 2010).

Goed om weten: Safarivoertuigen en kleine vliegtuigen bieden weinig ruimte voor bagage.
Het is daarom een noodzaak om licht te reizen. Te veel bagage zal niet op de vliegtuigen meekunnen. Reken op maximaal 15kg per persoon.

Het weer

Het weer: Kenia ligt middenin de tropen, precies op de evenaar. Dag en nacht zijn er precies even even lang. Het tropisch regenklimaat van Kenia wordt beïnvloed door de Indische Oceaan. Omdat het land geografisch gezien zeer uiteenlopend is kent Kenia verschillende klimaten, onder meer afhankelijk ook van de hoogte. Algemeen valt de meeste neerslag van april tot en met juni (de lange regens) en van eind oktober tot eind november (de korte regens). Zeker tijdens de korte regens valt de neerslag hoofdzakelijk 's avonds in de vorm van korte hevige buien (ze vormen dus geen probleem voor de reiziger). Tijdens de lange regens valt meer neerslag; de staat van de wegen kan dan snel achteruitgaan waardoor niet altijd alles bereikbaar blijft. Er zijn in de vochtige perioden meer malariamuggen en slangen.

Langs de kust heersen een constante hoge (hete) temperatuur (dag en nacht) en een hoge luchtvochtigheid, hoewel de zee vaak voor een aangename bries zorgt. Landinwaarts is de lucht droger en zijn de nachten door de hoogte duidelijk koeler. In het noorden is het warmer en ook droger dan elders. Het golvende plateau in West-Kenia is over het algemeen zeer warm en redelijk vochtig. Bij het Victoriameer kunnen zware tropische regens vallen. De centrale hooglanden en de Grote Slenk kennen de meest aangename temperaturen. Er zijn echter grote verschillen tussen de valleien en de berggebieden. In de wat hoger gelegen gebieden is het aan te raden om ook wat warmere kleding mee te nemen, voor de vroege ochtend en de late avond. In deze gebieden is er een groot verschil in temperatuur tussen dag en nacht. Op Mount Kenya ligt eeuwige sneeuw.

Reisperiode: De meest populaire maanden (omdat er dan veel dieren te zien zijn) zijn januari en februari (en maart); juli, augustus en september (en oktober). Overweeg ook het einde van deze droge periodes. Dan heb je de grootste kans veel wild te zien in de parken, aangezien het gras dan kort en droog is en veel beesten zich verzamelen in de buurt van het weinige water dat er nog te vinden is. De Grote Trek (met de jonge dieren) naar de Masai Mara start meestal tussen begin juni en half juli. Je kan Kenia in feite het hele jaar door bezoeken. Het groene zuiden heeft het hele jaar door residente grazers en roofdieren die zich zelfs in mei, als de grassen hoog zijn en wachten op de kuddes om afgegeten te worden, goed laten zien. Het voordeel aan de regenperiodes is dat er minder toeristen zijn; nadelen zijn dat er meer (malaria)muggen en slangen actief zijn én dat (vooral tijdens de lange regens) de wegen dan snel verslechteren waardoor niet altijd alles bereikbaar is.

Kisumu JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 313130292828282829313030
Gemiddelde nachtt. (°C) 242424232322222223242424
Gemiddelde neerslag (mm) 79841692131678585819095139101
Aantal uren zon per dag 998888778878
Aantal regendagen 710111713878810139
Mombassa JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 323233312928282823303132
Gemiddelde nachtt. (°C) 232424242321202021222323
Gemiddelde neerslag (mm) 33155616324080706672979275
Aantal uren zon per dag 899868789999
Aantal regendagen 42510141011991097
Nairobi JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 252626242322212124252323
Gemiddelde nachtt. (°C) 121213141311101011131313
Gemiddelde neerslag (mm) 6457932191773518242855154101
Aantal uren zon per dag 999766446778
Aantal regendagen 459161353447158
Nakuru JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 272828262524242426252426
Gemiddelde nachtt. (°C) 9910121110101099109
Gemiddelde neerslag (mm) 294569141130799210589707044
Aantal regendagen 66917151112141112136

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw Kenia reis voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.