logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw individuele rondreis Namibië alsof het onze eigen vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Reizen naar Namibië - Aanvraag offerte

Kaartje Namibië

Reizen langs de droge Kalahariwoestijn, trekken doorheen de witte zoutvlaktes van Etosha National Park, klimmen op de rotsformaties van Damaraland, ploeteren op de zandduinen van de Sossusvlei... Namibië is één van de dunst bevolkte gebieden ter wereld, met telkens een ander landschap en andere dieren. Een land dat perfect is voor reis- en natuurliefhebbers.

Hierna volgen enkele reizen naar Namibië op een rijtje. Vraag hier uw eigen volledig uitgewerkte reis naar Namibië aan...
(duid links één of meer onderdelen aan die u zou verkiezen)

SossuvleiErindiDamaraland

De grote Namibië rondreis

De reis begint in het centrale Namibië en gaat dan naar het zuiden via de Kalahari naar Fish River Canyon en daarna terug helemaal noordwaarts naar Etosha NP.

Hoogtepunten van de reis: Kalahari is gedomineerd door rode duinen en zeldzame vegetatie. Hier is ook de Kalahari leeuw te vinden, één van de sterkste leeuwen op het Afrikaanse continent. Geniet 's avonds van de zonsondergang in het desolate landschap van de Kalahari. Fish River Canyon is de op één na grootste canyon ter wereld en één van de grote natuurwonderen van Afrika. Aus is een klein stadje vlakbij het Sperrgebiet, een verboden diamantenmijnbouwgebied dat ook gekend is voor zijn wilde paarden. Lüderitz is een merkwaardige stad aan de zuidwestkust van Namibië en ligt aan een baai. Het was de eerste Duitse nederzetting in de Namibwoestijn. Zo dor en levenloos als het land rond de stad lijkt, zo uitbundig is het leven in de koude zuidelijke Atlantische Oceaan. Het Namib Naukluft Park is een van de grootste en droogste woestijngebieden ter wereld. De aanwezigheid van talloze zandduinen, die een hoogte kunnen bereiken tot wel 300 meter, maken dit gebied tot een oase van rust. De zandduinen van de woestijn behoren tot de hoogste van de wereld. Iets ten noorden ligt Afrika's eerste "International Dark Sky Reserve". Het is één van de plaatsen is waar de minste licht bezoedeling is ter wereld. De unieke sterrenhemel dus niet te missen. Swakopmund ligt ingeklemd tussen de woestijn en de oceaan en straalt een relaxte sfeer uit. Het is er dikwijls wat koeler en ook de Namibiërs houden van Swakopmund. Verder noordwaarts ligt Skeleton Coast, de ultieme "ver van alles" beleving. Het land tussen Skeleton Coast en Namibies centrale plateau is traditioneel gekend onder de naam Damaraland, naar het Damara volk dat dit dun bevolkte gebied bewoont. De Damara zijn de oorspronkelijke bewoners en verwant aan de Khoikhoi, die in het verleden ook wel Hottentotten werden genoemd. Ze spreken een taal met klikken, die hierdoor gemakkelijk te onderscheiden is van andere Namibische dialecten. Etosha Nationaal Park is het grootste wildpark van Namibië en een van de eerste parken waar een actief beleid werd gevoerd om de natuur en het wild in stand te houden. Een enorme zoutpan domineert in Etosha het landschap. Zo ver als het oog reikt, zie je een vlakke zoutwoestijn. Toch zijn het de omliggende acaciabossen en graslanden die de habitat vormen voor de zeer diverse diersoorten. Het Erongo berggebied is een oude vulkaanse regio met het Erindi Game Reserve dat bijna de volledige big 5 herbergt (behalve de buffel). Het is een prachtige stop tussen Etosha NP en Windhoek.
 
 
   
 
BotswanaHelipkopter tour boven Vic Falls

Combinatie met Botswana

Een volledig onbetwistbare droomreis is een combinatie van (een deel) Namibië met (een deel van) Botswana en Victoria Falls.
 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

De vermelde maatreizen en beleefreizen zijn slechts enkele van de voorbeelden. Wij trachten steeds op maat te werken en niet te pinnen op een vast programma. Uiteraard staan we open voor andere mogelijkheden en/of combinaties, vraag het gerust als je je droomreis Namibië wilt waarmaken.

Reis naar Namibië - info bestemming

Namibië is een fantastisch land om door te reizen. Een fascinerend land in de subtropische woestijn van Zuid-Afrika; een land van eindeloze vlaktes, door wind gesculpteerde zandduinen en een intense blauwe lucht.

Ontdek de vriendelijke bevolking, grote kuddes wild, luxehotels en lodges, uiterste smakelijke vis en avontuurlijke ontdekkingen, steeds in een altijd verbazende fotogenieke omgeving. Beklim een rode zandduin en aanschouw op de top de Namib-woestijn; bewonder een sterrenhemel zoals nergens anders...

Namibië is prachtig om met een huurauto te ontdekken. Zo ervaar je de uitgestrektheid van het land het best. Doordat drukte totaal ontbreekt heb je ook de gelegenheid om er echt van te genieten. Je kan probleemloos stoppen waar je wilt voor een foto, ook langs de meest gebruikte snelwegen. De wegen zijn goed onderhouden en je kan vrijwel het hele land bereiken. Een deel van het wegennet bestaat uit zandwegen. Een 4x4 aangedreven huurwagen is dan aangeraden. Sommige gravelwegen zijn immers toch slecht en schade aan de onderkant van de huurwagen is best te vermijden (verzekering).

Reisorganisatie Namibiëreis - wat u verder nog moet weten voor uw luxereis.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info reis naar Namibië

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw Namibië reis voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.