logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw individuele rondreis Seychellen alsof het onze eigen vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Reizen naar Seychellen - Aanvraag offerte

Kaartje Seychellen

De Seychellen vormen een idyllische groep van 115 eilanden in de Indische Oceaan, ten noordoosten van Madagaskar. De drie centrale eilanden Mahé, Praslin en La Digue zijn atollen van graniet, terwijl de buitenste eilanden uit koraal bestaan. De overheid stimuleert bewust het luxueuze toerisme om te voorkomen dat grote massa's mensen de fraaie en kwetsbare natuur aantasten.

Seychellen

Hierna volgen enkele reizen naar Seychellen op een rijtje. Vraag hier uw eigen volledig uitgewerkte reis naar Seychellen aan...
(duid links één of meer onderdelen aan die u zou verkiezen)

MaheLa Digue

Combinatie 2 of 3 eilanden

Meer dan honderd ongerepte eilanden met de mooiste droomstranden aan het allerblauwste water van de Indische Oceaan.Ze zijn qua schoonheid en sfeer zo divers. Deze reis laat je verblijven op 2 of 3 eilanden.
 
 
   
 
Ontdek Seychellen vanop het waterOntdek Seychellen vanop het water

Seychellen per yacht

Ontdekking van de Seychellen vanop het water op een catamaran met schipper en steward.
 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

De vermelde maatreizen en beleefreizen zijn slechts enkele van de voorbeelden. Wij trachten steeds op maat te werken en niet te pinnen op een vast programma. Uiteraard staan we open voor andere mogelijkheden en/of combinaties, vraag het gerust als je je droomreis Seychellen wilt waarmaken.

Reis naar Seychellen - info bestemming

Zeldzame exotische diersoorten leiden er dan ook een ongestoord leven. Ieder eiland heeft z'n eigen sfeer, bezienswaardigheden en mogelijkheden tot ontspanning: van chique dineren en lekker stappen in het hoofdstadje Victoria tot bijkomen onder de palmbomen op de prachtige zandstranden van rustige kleine eilandjes als Fregate en Denis. Ook voor sportieve vakantiegangers zijn de Seychellen een tropisch paradijs. Je kunt er bijvoorbeeld snorkelen en duiken tussen bijzondere koraalriffen, diepzeevissen naar tonijn of zeilen rond onbewoonde eilandjes. Vogelkijkers kunnen zich uitleven op het eiland met de toepasselijke naam Bird

Seychellen Seychellen

Praslin Mahé is het grootste en dichtst bevolkte eiland van de Sechellen. De meeste mensen wonen in Victoria (25.000 inwoners), een van de kleinste hoofdsteden ter wereld. Het is bovendien het enige stadje van de hele eilandengroep. Er zijn slechts enkele historische gebouwen, zoals het postkantoor en het gerechtshof, die nog in hun oorspronkelijke koloniale staat verkeren.

Het merendeel van de straten is zo'n twintig jaar geleden opnieuw opgebouwd, zodat Victoria een moderne en vrij karakterloze uitstraling heeft. Wel vind je in het centrum leuke en relatief goedkope eettentjes. Daarnaast zijn er ook enkele chique restaurants, waar je optimaal kunt genieten van de veelgeprezen lokale keuken.

Voor een goed overzicht van de bijzondere vegetatie op de verschillenden eilanden kun je terecht in de botanische tuinen, waar je ook reuzenschildpadden kunt bewonderen. Een andere verblijfplaats op het granieteiland Mahé is Glacis, aan de noordwestkust. Hier staan vakantiebungalows op een heuvel, omgeven door gazons, talloze fruitbomen en een mooi strand. Vlakbij Glacis ligt Beau Vallo Bay, met diverse bungalows, restaurants, winkels, duik- en watersportcentra en een van de mooiste stranden van de Seychellen.

Watersport: Het water rond Mahé is rustig en heeft meestal weinig stroming. Voor grote vissen moet je wat verder uit de kust duiken, waar het ook onrustiger is. In augustus heb je de meeste kans op een ontmoeting met reusachtige walvishaaien. Scheepswrakken, koraalriffen, visrijkdom, rotsen, een goede mix van diep en ondiep maken deze omgeving tot een magnifieke duiklocatie.

duiken op Seychellen duiken op Seychellen

Cultuur: De meeste bewoners hebben een Afrikaanse of Europese achtergrond. Er is geen inheemse cultuur maar bepaalde aspecten van de Afrikaanse oorsprong zijn wel bewaard gebleven. Om de Creoolse tradities hoog te houden heeft de overheid een nationale muziekschool opgericht. Leerlingen krijgen hier bijvoorbeeld les in de 'sombre moutia', een typische dans van de Seychellen met sterke Afrikaanse en Madagaskische ritmes. De melancholische liederen zijn oorspronkelijk gebeden, die vroeger door slaven werden gezongen tijdens hun zware arbeid. Over het algemeen is de muziek van de Seychellen een mengelmoes met Indische, Europese, Chinese en Arabische invloeden. Accordeons en violen klinken in goede harmonie met de 'zez' (een citer), Afrikaanse drums en de 'makalapo' (een snaarinstrument).

De meeste bewoners van de Seychellen zijn trouwe katholieke kerkgangers. Deze vroomheid gaat echter vaak moeiteloos samen met een geloof in bovennatuurlijke krachten en geesten.
Religie Katholiek (90%) en Anglicaans (8%).


Keuken: De Seychellen hebben de beste keuken van alle eilanden in de Indische Oceaan. Rijst en vis zijn de hoofdbestanddelen, daarnaast wordt getoverd met kruiden, groenten en fruit. De lijst van zeevruchten is indrukwekkend. Je kunt bijvoorbeeld haai eten maar ook inktvis, snoek of rode poon. Een typisch ingrediënt voor veel van de visgerechten is 'rougaille'. Een andere regionale specialiteit is 'daube', een zoete saus.

Geld: Het is dus een duur vakantieland. Je kunt voordeliger wisselen met reischeques dan met contant geld. De bekendste creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd. Op vliegvelden zijn de banken geopend tijdens iedere aankomst en vertrek.

Infrastructuur: Alleen op Mahé en Praslin zijn verharde wegen en busdiensten. De buslijnen op Mahé zijn veel uitgebreider dan op Praslin. Een leuk alternatief vervoersmiddel op deze eilanden is de Mini Moke ('mini ezel'), een autootje dat te huur is voor 70 dollar per dag. Daarnaast rijden er taxi's. Op de andere eilanden kun je het beste een fiets huren of lopen.

In de hoofdstad Victoria is een groot algemeen ziekenhuis gevestigd. Daarnaast zijn er verschillende klinieken op Mahé, Praslin en La Digue. Vaccinaties zijn in principe niet nodig, maar neem voor de zekerheid contact op met je huisarts.

De temperatuur op de Seychellen varieert van 23 tot 30 graden. Het warme seizoen is tijdens de noordwestelijke moessonwinden, van maart tot mei. Van eind mei tot september is het relatief koel, dankzij de zuidoostelijke passaatwinden. De lucht is dan betrokken en de zee onrustig. (Klimaattype is Tropisch maritiem, het regenseizoen is van november tot februari, de beste periode om het land te bezoeken is van mei tot september.

Reisorganisatie Seychellenreis - wat u verder nog moet weten voor uw luxereis.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info reis naar Seychellen

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw Seychellen reis voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.