logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 · Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw individuele rondreis Senegal alsof het onze eigen vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Reizen naar Senegal - Aanvraag offerte

Kaartje Senegal

Senegal wacht op u. Zwart, glanzend en mysterieus... de poorten van Afrika staan er voor u open. Land van heilige baobabs en dichte mangrovebossen. Behalve een aantal sites van groot historisch belang is het zonder twijfel de menselijke cultuur die het land zo boeiend maakt. Warm, kleurrijk en gastvrij, met een hoofdrol voor muziek.

Op de foto Baobab

Hierna volgen enkele reizen naar Senegal op een rijtje. Vraag hier uw eigen volledig uitgewerkte reis naar Senegal aan...
(duid links één of meer onderdelen aan die u zou verkiezen)

Privé begeleide rondreis

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

De vermelde maatreizen en beleefreizen zijn slechts enkele van de voorbeelden. Wij trachten steeds op maat te werken en niet te pinnen op een vast programma. Uiteraard staan we open voor andere mogelijkheden en/of combinaties, vraag het gerust als je je droomreis Senegal wilt waarmaken.

Reis naar Senegal - info bestemming

Trek het binnenland in, naar de mangrovedelta van de Sine Saloum. Temidden enkele authentieke Afrikaanse dorpen en leefgemeenschappen die te voet of per fiets te bereiken zijn vindt u er onder meer het Hotel Les Palétuviers te Toubacouta. Het is de uitvalsbasis om een stukje paradijs ontdekken: kanovaren op de delta, op zoek naar dolfijnen en vogels of naar een goede visvangst, een bezoek aan het dorpje Toubacouta, proeven van de lokale sfeer van de markt, genieten van een theeceremonie bij een vriendelijke gastheer/vrouw, de bush ingaan met 4x4, djembé leren spelen…

Lokale markt Sine Saloum Vissen op de rivier

Ideaal kan u een verblijf in het binnenland combineren met een aantal dagen aan de Petite Côte. In de moderne hotels volgt een tweede cultuurschok: de moderne faciliteiten zorgen voor een ervaring van contrasten na de intense kennismaking met een plattelandsdorp.

Petite Côte Strand

Lac Rose is een zoutmeer dat op 25 km van Dakar ligt. Het is door duinen gescheiden van de Atlantische Oceaan en dankt zijn naam aan de kleur van het water, dat roosachtig tot paars gekleurd is al naar het moment van de dag. Het meer is echter vooral gekend omdat de Rally Parijs-Dakar hier eindigt. Ook het eiland Gorée is een belangrijke bezienswaardigheid in de buurt van Dakar. De jammerlijke geschiedenis van de West-Afrikaanse slavenhandel is er nog zichtbaar aanwezig.

Lac Rose Het slaveneiland Gorée mag niet ontbreken

Reisorganisatie Senegalreis - wat u verder nog moet weten voor uw luxereis.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info reis naar Senegal

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Voor een verblijf van minder dan drie maanden in Senegal is voor Belgen geen visum vereist. Een internationale reispas is wel verplicht en moet nog minstens 3 maanden geldig zijn bij aankomst in het land. In het vliegtuig worden voor aankomst kaarten uitgedeeld die geheel moeten worden ingevuld. Belangrijk is om ook daadwerkelijk alles in te vullen. De douaneformaliteiten zijn eenvoudig en de mensen zijn over het algemeen vriendelijk.

Inentingen: Het is sterk aangeraden om een inenting tegen gele koorts (soms verplicht) te nemen, en pilletjes tegen malaria. Ook DTP-vaccinatie en bescherming tegen hepatitis A zijn aanbevolen. Soms is een choleraverklaring nodig.
OPM: Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en anti-malariamaatregelen je nodig hebt. Aangeraden wordt om een persoonlijk advies in te winnen over de vaccinaties en eventuele andere maatregelen die noodzakelijk zijn. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts, die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. Vooral bij reizigers met gezondheidsproblemen, bij reizen langer dan 3 maanden of als men op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep, is een gespecialiseerd advies extra van belang.

Tijdsverschil: In Senegal is het gedurende onze zomertijd 2 uur vroeger dan in België; gedurende de winter bedraagt het tijdsverschil 1 uur.

Lokale munt: Senegal behoort tot de Afrikaanse economische en monetaire unie (CFA - Communauté Financière Africaine). De Franc CFA had een vaste wisselkoers met de oude Franse franc (1:100) en nu dus met de Euro (1000 FCFA = 1,524 euro, 1 euro = 655,957 FCFA).

Het weer: Senegal bevindt zich in de tropische klimaatzone in de overgangszone van de droge Sahara in het noorden naar de vochtige tropische regenzone, die in het zuiden begint. Er is grofweg sprake van twee seizoenen: de regen- en de droge periode. De regenperiode, juli tot midden oktober, kenmerkt zich door tropische stortbuien die veelal 's nachts vallen. Door de hoge luchtvochtigheid is de gevoelstemperatuur dan drukkend hoog. In de kustregio brengt de wind vanaf zee echter de nodige verkoeling. In de droge periode is de temperatuur aan de kust aangenaam en stijgt het kwik naarmate je verder het binnenland intrekt.

Dakar JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 262525252629273031313028
Aantal uren zon per dag 891010109767898
Aantal regendagen 0000026119400

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw Senegal reis voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.