logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 · Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw individuele rondreis Tanzania alsof het onze eigen vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Reizen naar Tanzania - Aanvraag offerte

Kaartje Tanzania

In Tanzania maak je natuurdocumentaires mee van op de eerste rij. Je vindt er zonder twijfel het grootste dierenspektakel ter wereld...
Tanzania maakt deel uit van het mythische Afrika, dat van de koloniale avonturen en televisieseries. Van het Afrika van de grote Engelse ontdekkingsreizigers op zoek naar het Tanganyika-meer en de bron van de Nijl. Hoewel de tijden zijn veranderd blijft de wieg van de mens en moeder van alle pracht op aarde bij uitstek een terrein voor avonturen.

Hierna volgen enkele reizen naar Tanzania op een rijtje. Vraag hier uw eigen volledig uitgewerkte reis naar Tanzania aan...
(duid links één of meer onderdelen aan die u zou verkiezen)

SerengetiMasaii

Noorden van Tanzania

Ontdekking van de meest bekende parken in het noorden van Tanzania. Deze reis is een combinatie van het Arusha National Parc, Tarangire, Manyara, Serengeti en Ngorongora. Eventueel verlenging op de eilanden Zanzibar of Pemba.
 
 
   
 
RuahaUdzungwa

Zuiden van Tanzania

Het zuiden van Tanzania is minder een optie in de regenmaanden (maart-april) maar voor de rest van het jaar is het een prachtbestemming voor het echte “Out of Afrika” gevoel. Waar de parken in het Noorden van Tanzania het meest bekend zijn, en het toerisme er dan ook pertinent aanwezig, is het in het zuiden allemaal wat minder druk en de tijd staat er nog stil. Deze reis is een combinatie van de parken Ruaha National Parc, Mikumi en Selous National Parc. Eventueel verlenging op het eiland Mafia.
 
 
   
 
Eilanden TanzaniaSnorkelen

De eilanden Zanzibar en Pemba

Ideaal voor een ongestoorde strandvakantie of om na te genieten van een safari in het noorden is een verblijf op Zanzibar of op Pemba. (extra binnenvlucht)
 
 
   
 
Mafia eiland

Het eiland Mafia

Als verlenging zeker te overwegen bij een reis in het zuiden is een aantal dagen op het eiland Mafia, een goed bewaard geheim, volledig afgezonderd, met onbezoedelde stranden en een prachtige onderwaterwereld.
 
 
   
 
Vamizi LodgeVamizi

Het eiland Vamizi

Als je het helemaal exclusief zoekt is het eiland Vamizi de absolute top.
 
 
   
 

Tanzania in het zuiden in groep

Afreizen op vaste data (minimum 6 maximum 20 personen).
 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

De vermelde maatreizen en beleefreizen zijn slechts enkele van de voorbeelden. Wij trachten steeds op maat te werken en niet te pinnen op een vast programma. Uiteraard staan we open voor andere mogelijkheden en/of combinaties, vraag het gerust als je je droomreis Tanzania wilt waarmaken.

Reis naar Tanzania - info bestemming

Reisorganisatie Tanzaniareis - wat u verder nog moet weten voor uw luxereis.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info reis naar Tanzania

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Een visum voor Tanzania is vereist voor Belgen (en andere nationaliteiten). Dit visum kan aangekocht worden op de luchthaven in Tanzania, maar we raden sterk aan dit vooraf te regelen. Een internationale reispas is verplicht en moet nog 6 maanden geldig zijn na terugkeer.

Inentingen: Doe een vaccinatieboekje mee.
- Vaccinatie tegen gele koorts is niet verplicht, maar wel noodzakelijk.
- Vaccinatie is aanbevolen tegen hepatitis a en b, polio en buiktyfus.
- In uitzonderlijke omstandigheden kan er een epidemie zijn van meningokokkenmenengitis.
- Medicatie tegen malaria is sterk aanbevolen. Denk eraan dat je ruim voor je afreisdatum moet beginnen met een anti-malariakuur. Bij de apotheker kan je goede producten (op basis van DEET) halen tegen de insecten (b.v. Mousti-Mug). Ook een muskietennet biedt bescherming. Draag tijdens en na zonsondergang best lange broeken en truien met mouwen.
- Aan de grens kan men je een bewijs van inenting tegen cholera vragen. Omdat vaccinatie tegen deze ziekte weinig helpt, geven de erkende centra in ons land tegenwoordig doorgaans een stempel: vaccinatie tegenaangewezen voor onbeperkte duur.
OPM: Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en anti-malariamaatregelen je nodig hebt. Aangeraden wordt om een persoonlijk advies in te winnen over de vaccinaties en eventuele andere maatregelen die noodzakelijk zijn. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts, die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. Vooral bij reizigers met gezondheidsproblemen, bij reizen langer dan 3 maanden of als men op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep, is een gespecialiseerd advies extra van belang.

Tijdsverschil: In Tanzania is het gedurende onze winter twee uur later dan in België. In onze zomer is het tijdsverschil één uur.

Lokale munt: De munteenheid van Tanzania is de Tanzaniaanse shilling (TZS). 1 EUR = +/- 1.900 TZS.Travellers Cheques, de belangrijkste kredietkaarten en euro’s worden algemeen aanvaard.

Het weer: Gelegen juist ten zuiden van de evenaar, heeft Tanzania een tropisch klimaat. De kustgebieden zijn warm (heet) het hele jaar door, met een gemiddelde dagtemperatuur van 30 graden. Het centrale plateau is droog met hete dagen en koele nachten. In de hooglanden van het noordoosten is het klimaat gematigder en koeler tussen juni en september (zeker rond de Kilimanjaro waar dus een bergklimaat heerst kan het koud zijn). De lange regens zijn tussen maart en mei en de korte regens tussen oktober en december. De meeste regen valt gedurende de lange regens, wanneer de regenval intensiever is. De heetste maanden zijn oktober tot februari.

Dar Es Salaam JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 313131302929282828293031
Aantal uren zon per dag 877577799988
Aantal regendagen 8612191566777911

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw Tanzania reis voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.