logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 ∑ Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw individuele rondreis New York State alsof het onze eigen vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Reizen naar New York State - Aanvraag offerte

Kaartje  New York State

De "stad der steden" is een mix van snel groeiende nieuwe wijken, vaste waarden en te koesteren plekjes om terug te komen; veelzijdig, opwindend en vernieuwend. Wat vandaag hip is in New York, is morgen misschien al passé. De imponerende skyline van Manhattan, het Vrijheidsbeeld, Times Square, Broadway, Central Park, Wall Street, de namen klinken als een bel. Niet te vergeten de vele ronkende musea, beroemde winkels en heerlijke restaurants. Er is bovendien altijd iets nieuw te ontdekken...

Hierna volgen enkele reizen naar New York State op een rijtje. Vraag hier uw eigen volledig uitgewerkte reis naar New York State aan...
(duid links één of meer onderdelen aan die u zou verkiezen)

Citytrip New York

 
 
   
 

Combinatie met Washington

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

De vermelde maatreizen en beleefreizen zijn slechts enkele van de voorbeelden. Wij trachten steeds op maat te werken en niet te pinnen op een vast programma. Uiteraard staan we open voor andere mogelijkheden en/of combinaties, vraag het gerust als je je droomreis New York State wilt waarmaken.

Elders in Verenigde Staten: CaliforniŽ - District of Columbia - Florida

Reis naar New York State - info bestemming

New York City wordt omschreven als de meest boeiende en meest veelzijdige stad ter wereld, een locatie waar de adrenaline stroomt en waar nog dagelijks geschiedenis wordt geschreven. Het verhaal van de stad is er één van voortdurende verandering, ook in de 21ste eeuw. Mede daardoor heeft New York een enorme romantische aantrekkingskracht: je moet van steen zijn om niet geraakt te worden door de uitstraling van de metropool.


Reisorganisatie New York Statereis - wat u verder nog moet weten voor uw luxereis.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info reis naar New York State

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die naar de VS reizen dienen te beschikken over een Belgische reispas met machineleesbare zone. De reispas moet geldig zijn voor de hele duur van het verblijf in de Verenigde Staten. Belgische paspoorten met machineleesbare zone en zonder chip zijn herkenbaar aan de vermelding Europese Unie op de voorzijde. Belgische paspoorten met machineleesbare zone en met chip ("biometrische paspoorten") zijn herkenbaar aan het tekentje op de voorkaft (een cirkel tussen twee streepjes, afgeleverd in België sedert einde 2004). Kinderen, zelfs baby's hebben hun eigen machineleesbaar paspoort nodig om te reizen.

Zonder visum:

In het kader van het Visa Waiver Programma (de mogelijkheid om toelating te vragen om te reizen naar de Verenigde Staten zonder visum) werd het programma ESTA (Electronic System for Travel Authorization) ingevoerd, een elektronisch controlesysteem. Sedert 12 januari 2009 is dit systeem verplicht voor Europeanen die tot dan gewoon waren om alleen met een internationale reispas naar de V.S. te reizen. Elektronische toestemming (ESTA) is nodig vóórdat men aan boord kan gaan van een vliegtuig of schip naar de V.S.

Voor een verblijf van minder dan 90 dagen (niet verlengbaar; uitstapjes naar de buurlanden van de Verenigde Staten zijn toegelaten, voor zover de totale duur van het verblijf in de regio niet meer dan 90 dagen bedraagt) is het mogelijk om zonder visum naar de VS te reizen, op voorwaarde dat:

- U reist in het kader van toerisme, privébezoek, familiebezoek, zaken of transit. Zakenreizigers of toeristen mogen niet werken of studeren in de Verenigde Staten.

- U de V.S. binnenkomt via lijn- of chartervliegtuig, passagiersschip of auto en u beschikt over een heen- en terugvervoersticket of een ticket met connectievlucht.

- U beschikt over een bewijs van financiële solvabilitiet (kredietkaarten, reischeques, enz.).

- U heeft zich op voorhand met het ESTA ingeschreven via het Internet en uw registratie werd goedgekeurd. Surf daarvoor naar de website van het ESTA (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html) en vul online het formulier in.De vragen zijn vergelijkbaar met die op het huidige aankomst/vertrekformulier I-94W, dat vroeger voor aankomst in de V.S. ingevuld moest worden. In de meeste gevallen - zo zeggen de autoriteiten - geeft ESTA onmiddellijk uitsluitsel omtrent het visumvrij kunnen reizen (in uitzonderlijke gevallen kan het 72 uur duren). Indien er geen goedkeuring wordt verleend, dan moet een visumaanvraag worden ingediend. Het is verplicht zich minstens 72 uur vóór het vertrek te laten registreren. De registratie is gratis en blijft gedurende 2 jaar geldig (voor meerdere entries), tenzij de geldigheid van het paspoort vroeger verstrijkt of tenzij één van de vragen van het ESTA formulier veranderen.

Met visum:

Als u niet voldoet aan alle hierboven vermelde voorwaarden en u bijvoorbeeld geen elektronische toestemming hebt gekregen is een visum noodzakelijk om de VS binnen te geraken.

Gezondheid/inentingen: Voor de VS gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Vluchtduur: Brussel - New York in 7 uren.

Tijdverschil: In New York is het zomer en winter 6 uur vroeger dan in België.

Lokale munt: US dollar.

Goed om weten:
- Medische kosten in de Verenigde Staten kunnen hoog tot zeer hoog oplopen. De dagprijs in een Amerikaans ziekenhuis ligt tussen de 1.000 USD à 2.000 USD per dag. Veelal blijkt dat bij opname in een ziekenhuis (door ziekte of ongeval) u onvoldoende verzekerd bent. Daarom is het sterk aangeraden om voor vertrek een degelijke bijstandsverzekering af te sluiten. Ook het afsluiten van een annuleringsverzekering is zeker aan te raden.

- Bovenop de aangegeven verkoopprijs van het artikel dat u wenst te kopen, moet vrijwel steeds de sales tax (btw) betaald worden. Deze taks verschilt van staat tot staat en van stad tot stad. Meestal liggen deze taksen tussen de 5% en 15%.

Het weer

Het weer: Het klimaat in New York is extremer dan bij ons. Warm en vochtig in de zomer, ijzig in de winter. De New Yorkers maken daar nog een extra uitdaging van door in de zomer de airco's tot op vriespunt te laten werken en in de winter te stoken tot boven de 30°C.

Reisperiode: Alhoewel geen enkel seizoen saai of niet geschikt is voor een bezoek aan New York, ga je misschien het beste niet midden in de zomer. Door de hoge gebouwen kan het ontzettend warm en benauwd worden in de stad. Veel New Yorkers vluchten dan ook de stad uit. Lente en herfst zijn waarschijnlijk de meest geschikte maanden voor een bezoek.

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw New York State reis voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.