logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw individuele rondreis Bali alsof het onze eigen vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Reizen naar Bali - Aanvraag offerte

Kaartje Bali

Een vruchtbaar groen "lievelingseiland van de goden", waar de ochtend geboren wordt in de mistige vulkaantoppen en waar de schoonheid als dankbaar geschenk wordt gekoesterd. Het eiland waar het feest is bij elke begrafenis en waar dagelijks dankbaarheid en vreugde betuigd wordt met bloemen, geuren en kleurrijke dansen. Bali is pure schoonheid, van de top van de bergen over de weelderige wouden tot de gouden stranden aan de warme oceaan...

Lotusbloem Bevolking

Hierna volgen enkele reizen naar Bali op een rijtje. Vraag hier uw eigen volledig uitgewerkte reis naar Bali aan...
(duid links één of meer onderdelen aan die u zou verkiezen)

Rondreis met wagen en privéchauffeur

Voor een complete indruk van het eiland: u reist voorbij alle highlights, compleet geïnformeerd door een Balinese gids
 
 
   
 

Combinatie Ubud en strand

Verken het hart van Bali en neem daarna de tijd aan een parelwit sttrand om van dat moois te bekomen.
 
 
   
 

Combinatie met Singapore

 
 
   
 

Combinatie met Bangkok

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

De vermelde maatreizen en beleefreizen zijn slechts enkele van de voorbeelden. Wij trachten steeds op maat te werken en niet te pinnen op een vast programma. Uiteraard staan we open voor andere mogelijkheden en/of combinaties, vraag het gerust als je je droomreis Bali wilt waarmaken.

Elders in Indonesië: Java - Kalimantan

Reis naar Bali - info bestemming

Bali is het meest westelijk gelegen eiland van de zogenaamde kleine Sunda-eilanden. Het is één van de paradoxen van onze tijd: een door en door traditionele samenleving die toch ongelooflijk vitaal is. De Balinezen hebben altijd vastgehouden aan veel van hun oude waarden en die de laatste tijd zelfs bekrachtigd, maar hun cultuur is nooit verstard geraakt. Ze bleef altijd openstaan voor vernieuwingen, zowel uit binnen- als buitenland.

Het eiland ligt in de smalle strook van de tropen waar natte en droge seizoenen over het algemeen met elkaar in evenwicht zijn: voldoende regen en lange perioden met zon. Daardoor en door de vulkanische oorsprong heeft Bali een gezegende natuur. Het vruchtbare eiland is dan ook van oudsher dichtbevolkt.

Gunung Batur

De hoogste top is de Gunung Agung, de Heilige Vulkaan (ruim 3100 m hoog). Een andere bekende vulkaan en toeristische trekpleister is de Gunung Batur. De noordelijke hellingen van de vulkanen zijn in tegenstelling tot de zuidelijke vrij steil. Geheel West-Bali en het noordelijke deel van het eiland zijn bedekt met tropisch regenwoud. Hier wonen relatief weinig mensen. West-Bali bestaat grotendeels uit het Nationaal Park Bali Barat: Onder leiding van een getrainde gids kan me er wandelingen maken door de jungle van dit park. Pulau Menjangan is een eiland ten noorden van het park en is een schitterende plaats om het mooie koraal te ontdekken.

Bali Barat Bali Barat Bali Barat

Het centrale noorden van Bali is zeer verschillend van de rest van Bali. De tempels zijn weelderiger versierd; de taal en de gamalan klinken dynamischer. De bekendste plaatsen zijn Lovina en Singaraja. Lovina is een toeristenstad.

Singaraja Git Git waterval

Ubud is het artistieke centrum van Bali. Het stadje wemelt van de restaurants, bars, souvenirwinkeltjes én kunstgalerijen.Ubud ligt in het binnenland van Bali, op de uiterst vruchtbare zuidhellingen van de vulkanen Gunung Ayung en Gunung Batur (één uur rijden van de internationale luchthaven van Denpasar). Het plaatsje is vooral bekend vanwege de prachtige sawa's, karakteristieke (door mensen aangelegde) rijstterrassen. Ubud kijkt uit op deze rijstvelden en op de rivier Ayung en zijn gorges.

Monkey Forest Ayung rivier Legong Dans

Op de veel minder steile zuidhellingen van de vulkanen wonen en werken de meeste Balinezen. Het uiterst vruchtbare landschap is er sterk gecultiveerd: dit is één van de rijkste traditionele landbouwgebieden ter wereld. Hier op deze vulkaanhellingen vind je de bekende sawa's, de rijstvelden die meestal terrasgewijs zijn aangelegd. Het geheel vormt een schitterend en uniek decor.

Ulu-Danu Nog meer naar het zuiden is het vrij vlak. Naast de grote hoofdstad Denpasar liggen hier de belangrijkste toeristische plaatsen, zoals Sanur en Kuta. Het uiterste zuidpuntje van het eiland, Nusa Dua, was voorheen een belangrijke kokosplantage. Nu wordt het landschap bepaald door zeer luxueuze en uitgestrekte hotelcomplexen, golfbanen en winkelcentra.

Oost Bali: Dit deel van Bali heeft een heel ander karakter dan de rest van het eiland. Het gebied is minder dicht bevolkt dan het zuiden en wordt ook niet gedomineerd door rijstvelden maar door kokospalm- en bananenplantages. Het landschap wordt gedomineerd door de Gunung Ayung, de hoogste berg van Bali. De stranden in dit gebied zijn sinds de vulkaanuitbarsting van 1963 zwart gekleurd door de lava.

Nusa Penida Nusa Penida is een mekka voor duikers. Er zijn heel veel duikplaatsen, variërend in diepte. Het water is er kristalhelder en de zeebodem bestaat uit wit zand. Je vindt er een enorme variëteit aan vissen met de mooiste kleuren.

Kuta is een stad in het zuiden van Bali. Het is een voormalig vissersdorp en was een van de eerste steden op Bali met toeristenindustrie.

Traditie en cultuur: Bali trekt meer dan een miljoen bezoekers per jaar. Het is zonder meer de populairste bestemming binnen Indonesië. Het uiterst mooie landschap, de vriendelijke bevolking en de Hindoecultuur, die vooral tot uitdrukking komt in de vele tempels en de unieke processies, zijn daar uiteraard niet vreemd aan. De bevolking is over het algemeen bijzonder hartelijk en tolerant richting toeristen en biedt ze meestal de mogelijkheid om lokale tradities en geloofsuitingen van dichtbij mee te maken, zonder daarbij een zekere bekeringsdrang te tonen.

Het hindoeïsme speelt in het dagelijkse leven van de Balinezen een prominente rol. Overal op straat staan offerbakjes en op vrijwel elke hoek van de straat is een tempel.

Het dorp is op Bali een hecht netwerk van sociale, religieuze en economische instituties, waar elke Balinees deel van uitmaakt. De meeste Balinezen wonen in dorpen, en zelfs diegenen die in de steden wonen en werken, identificeren zich nog steeds met het dorp waar ze zijn geboren en nemen actief deel aan de dorpsorganisaties.

De tempel is bovenal een heilige plaats, waar de goden worden geëerd met rituelen en offers. De functie van een tempel is in wezen altijd dezelfde. Er staan letterlijk tienduizend tempels op Bali, en er zijn evenvele tempelfeesten. Elke dag valt er wel iets te vieren en bij volle maan is de drukte bij de tempels ronduit té.

Kerta Gosa Klung Kung Tempel Goalawah Tempel

Iedereen die in muziek geïnteresseerd is kan iets van zijn gading vinden in het grootse muzikale landschap dat het kleine Bali biedt. Slechts weinig plaatsen ter wereld kennen een dergelijke rijke en gevarieerde muzikale cultuur. Bekend zijn in alle geval de heldere klanken van de Gamelan. Dans en theater zijn belangrijke onderdelen van bijna alle rituelen en zijn onlosmakelijk verbonden met religie en cultuur. Het schimmenspel van Bali, Wayang kulit, is één van de oudste theatervormen ter wereld. Eeuwenlang heeft het veranderingen in politiek, ideologie en mode overleefd, zichzelf doorlopend vernieuwd en de Balinezen voorzien van een unieke kijk op de wereld.

Reisorganisatie Balireis - wat u verder nog moet weten voor uw luxereis.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info reis naar Bali

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen (ook kinderen en baby's !) die reizen naar Bali dienen te beschikken over een internationale reispas, nog geldig tot minstens 6 maanden na retour. Zorg ervoor dat nog twee tegenover elkaar liggende pagina's leeg zijn. Ook een visum is verplicht, te regelen bij aankomst op de luchthaven van Denpasar. Je betaalt hiervoor ongeveer USD 10 voor een verblijf van 1 week (7 dagen) en USD 25 voor een verblijf van 8 tot 30 dagen. Het visum is niet verlengbaar; laat je retourticket zien bij afgifte.
Opgelet: Beschadigde reisdocumenten, zoals een reispas met een scheur of een identiteitskaart met een barst, of een elektronische identiteitskaart waarvan de microchip ontbreekt, kunnen door de bevoegde Belgische of buitenlandse autoriteiten als ongeldig worden beschouwd. In voorkomend geval raden wij u dan ook aan om de beschadigde reisdocumenten vóór uw reis te laten vervangen. U gaat op eigen risico met een beschadigde identiteitskaart of reispas naar de luchthaven. Bij weigering van toegang tot de vlucht of het grondgebied van het land van bestemming kunnen wij helaas niets voor u doen.

Gezondheid/inentingen: Geen vaccinaties verplicht. Aangeraden worden vaccinaties tegen buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), hepatitis A en malariatabletten (zeker voor het eiland Lombok). Zorg in ieder geval voor een goede bescherming tegen de muggen. Voor een persoonlijk advies en/of vanwege gewijzigde omstandigheden in het land is het aan te raden om tijdig contact op te nemen met de huisarts. Het leidingwater is niet betrouwbaar. Flessen drinkwater zijn overal verkrijgbaar.
OPM: Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en anti-malariamaatregelen je nodig hebt. Aangeraden wordt om een persoonlijk advies in te winnen over de vaccinaties en eventuele andere maatregelen die noodzakelijk zijn. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts, die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en je persoonlijke situatie. Vooral bij reizigers met gezondheidsproblemen, bij reizen langer dan 3 maanden of als men op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep, is een gespecialiseerd advies extra van belang. Voor verdere inlichtingen kan je ook terecht bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (Reisadvies: 03/247 66 66 of www.itg.be).

Vluchtduur: De gemiddelde reisduur naar Denpasar bedraagt ca. 19 uur.

Tijdverschil: Het is op Bali 7 uur vroeger dan in België in onze wintertijd; in de zomer is het verschil maar 6 uren.

Lokale munt: De munteenheid is de Indonesische roepia (IDR). De roepia wordt uitgegeven in munten van 25, 50, 100 200, 500 en 1000 roepia en biljetten van 1000, 2000, 5000, 10.000, 20.000, 50.000 en 100.000 roepia. Koers: 10.000 IDR = 0,74 EUR (apr. 2011).

Goed om weten:
- Zwemmen in zee is in Bali niet overal even aangenaam. Zeewier en het getij kunnen spelbreker zijn (groot verschil tussen eb en vloed). Aan de oostkant (Nusa Dua en Sanur) kan je niet zwemmen bij laagtij. Aan de westkant (Kuta/Legian en Seminyak) staat vaak een sterke stroming en is een hoge golfslag. De westkant is hiermee wel ideaal voor surfers.
- Bali is het enige hindoeïstische land van Indonesië.
- Bij het verlaten van Bali moet nog een vertrektaks (150.000 roepiah) betaald worden.
- Op bezit en gebruik van drugs staan zeer strenge straffen.

Het weer

Het weer: Indonesië heeft een tropisch klimaat. Het is er het hele jaar door warm en vochtig. De periode mei tot oktober is de droogste en zonnigste. Tijdens het vochtige seizoen (november tot april), is het vaak lichtbewolkt en zijn er soms onweersbuien. De vochtige periode is verschillend naargelang het eiland. Het regent meestal ’s namiddags of op het einde van de dag, tijdens korte maar hevige buien. Ook in de "droge" maanden kan er (in korte tijd veel) neerslag vallen. De temperatuur schommelt het hele jaar door tussen 27 en 33 °C. De koelste maand is juli.

Reisperiode: De beste reisperiode is van begin juni tot eind september (tijdens de droge periode). Houd er wel rekening mee dat dit ook de toeristisch meest drukke tijd is. Van december tot maart valt veel regen (meestal in de vorm van stortbuien).

Denpassar JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 333334343331303031343333
Gemiddelde nachtt. (°C) 242424252424232323242424
Gemiddelde neerslag (mm) 34527423488935355254763179276
Aantal regendagen 272220986448121622

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw Bali reis voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.