logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 · Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw individuele rondreis Cuba alsof het onze eigen vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Reizen naar Cuba - Aanvraag offerte

Kaartje Cuba

Wie Cuba zegt, denkt aan sigaren, Fidel Castro en cocktails. Wie het eiland bezoekt, ontdekt er veel meer. Cuba is een interessante bestemming, vol koloniale pracht, waar soms de jaren '50 terug tot leven lijken te komen. Als deel van de zogenaamde "Grote Antillen" ligt Cuba in het Caribische gebied, op minder dan 200km ten zuiden van Florida. Cubanen zijn naast open en makkelijk in de omgang grote muziekliefhebbers. De schitterende witte stranden, de turkoois blauwe zee en de vele watersporten maken de vakantie compleet.

Havana Trinidad Lange witte stranden

Hierna volgen enkele reizen naar Cuba op een rijtje. Vraag hier uw eigen volledig uitgewerkte reis naar Cuba aan...
(duid links één of meer onderdelen aan die u zou verkiezen)

Privé begeleide rondreis Cuba

Deze reis door Cuba met privé chauffeur/gids start in Havana, vervolgt dan westwaarts naar Pinar del Rio, verder langs de sierra del Rosario (Unesco biosphere reservaat), Cienfuegos, Trinidad om te eindigen aan het strand van Cayo Santa Maria of Caya las Brujas.
 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

De vermelde maatreizen en beleefreizen zijn slechts enkele van de voorbeelden. Wij trachten steeds op maat te werken en niet te pinnen op een vast programma. Uiteraard staan we open voor andere mogelijkheden en/of combinaties, vraag het gerust als je je droomreis Cuba wilt waarmaken.

Reis naar Cuba - info bestemming

Als u Havana niet bezocht heeft, heeft u Cuba gemist. Met z'n 2,1 miljoen inwoners is het verreweg de grootste stad van het eiland en wellicht ook de mooiste stad van het hele Caribisch gebied. Het oude gedeelte, Habana Vieja, is cultureel erfgoed. Op zo'n anderhalve vierkante kilometer vindt u er koloniale paleizen, fraaie pleinen en schilderachtige steegjes. In feite is het één groot museum (met in zijn straten oldtimers in perfecte staat). Een stad waar u als liefhebber van kunst en wetenschap de nodige tijd voor kan uittrekken.

Zelfs de buitenwijken van Havana stralen nog steeds de rijkdom uit van een koloniaal verleden. De vele beeldhouwwerken en monumenten houden de geschiedenis van Cuba heel dichtbij en de helden vers in het geheugen. Liefhebbers zullen bijvoorbeeld plezier beleven aan de plekjes van Ernest Hemmingway. In La Bodeguita - één van de schrijvers favoriete bars - staat bovendien de wieg van de Mojito: een cocktail met rum, limoensap, muntblaadjes, suiker, soda, en ijs. Geniet van deze "heilige" drank, waarom niet tijdens het Tropicana Cabaret: het befaamde “Cabaret onder de sterren” met een waaier aan Cubaanse muziek, schitterend decor, flitsende kostuums, dans, acrobatie en ambiance.

Havana Plaza Major Havana Kinderen in de straten van de hoofdstad

Ook een aantal andere steden in Cuba zijn een bezoekje meer dan waard. Zo is ook Trinidad één van de mooiste koloniale steden in heel Latijns-Amerika. Nog steeds bewoonde oude herenhuizen zijn in feite regelrechte musea. Tegen de hellingen van de omliggende bergen niets dan regenwoud, straatjes in klinkers, koloniale gevels, traliewerk aan de ramen, ... allemaal uitstekende bewaard. Snuif de typische sfeer op van de Plaza Mayor, bezoek het stadsmuseum en geniet van een drankje op basis van honing en rum in het "La Canchanchara".

Oude huizen in Trinidad Trinidad

Ten westen van Havana ligt de provincie Pinar del Rio. Kalksteenrotsen rijzen er hoog boven het oerwoud uit. De “Valle de Vinales” is Cuba's beroemdste landschap, te bewonderen in verschillende films. Verschillende gewassen worden er verbouwd, waaronder mango's, tabak en bananen. Traditionele technieken, in het bijzonder voor de tabaksteelt, en een rijke traditie maken er nog altijd de landbouw én het landschap.

Het uitzicht van Jurassic Park Vinales De vallei van de Mongotes

Ook Cuba heeft daarbij als Caribisch land nog eens de troef van het goede weer en de mooie stranden. Varadero is waarschijnlijk de bekendste badplaats, langgerekte en gelegen op een smalle landtong. De Cubanen beschouwen het brede witte zandstrand als het mooiste ter wereld. Kristalhelder water met een waaier van kleuren. Oorspronkelijk werd het schiereiland bewoond door vissers en zoutdelvers; tegenwoordig maken hotels, winkelcentra en enkele gezellige straatjes met bars en restaurants het u naar uw zin. Geniet van de zon, ga toeren met jeep langsheen uitgestrekte rietvelden en citrusplantages in het binnenland, en vergeet ook de vele watersportmogelijkheden (o.a. zwemmen met dolfijnen) niet.

Varadero Catamaran en helder water De wereld onder water

Cuba is één van die multiculturele samenlevingen waar de verschillende bevolkingsgroepen zonder al te veel problemen met elkaar kunnen omgaan. Cubanen zijn over het algemeen erg gastvrij en sympathiek en leven echt met muziek. De cha-cha-cha werd er uitgevonden en de salsa is er sinds jaar en dag een begrip. Duizenden Cubanen verdienen hun boterham met het bespelen van een instrument of met zingen. Van ongehoord goed tot meer dan bedroevend, als er maar geluid uitkomt. De Cubaan vindt alles prachtig, op voorwaarde dat er maar ritme in zit. Je krijgt het dan ook allemaal voorgeschoteld...

Muziek in Cuba (1) Muziek in Cuba (2) Muziek in Cuba (3)

Reisorganisatie Cubareis - wat u verder nog moet weten voor uw luxereis.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info reis naar Cuba

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Een internationale reispas, nog minstens zes maanden geldig bij terugkeer, is voor Belgen vereist (ook voor kinderen). Een visum is niet nodig, wel een toeristenkaart (ong. 25 €). Bij aankomst wordt de helft door de douane afgescheurd, de andere helft moet je bij vertrek inleveren.

Inentingen: Een DTP-vaccinatie wordt aangeraden, evenals bescherming tegen hepatitis A. Er zijn geen vaccinaties verplicht.
OPM: Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en anti-malariamaatregelen je nodig hebt. Aangeraden wordt om een persoonlijk advies in te winnen over de vaccinaties en eventuele andere maatregelen die noodzakelijk zijn. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts, die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. Vooral bij reizigers met gezondheidsproblemen, bij reizen langer dan 3 maanden of als men op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep, is een gespecialiseerd advies extra van belang.

Tijdsverschil: In de zomer is het op Cuba 6 uur vroeger dan in België; in de winter is het verschil 5 uur.

Lokale munt: De Cubaanse munteenheid heet peso, verdeeld in honderd centavos. Je bent er als toerist eigenlijk niet veel mee. De banken verstrekken je een peso voor de prijs van één Amerikaanse dollar. Op de zwarte markt krijg je vijftien tot twintig pesos voor één dollar. Terugwisselen is een stuk ingewikkelder: niemand betaalt je een dollar voor een peso. Niet doen dus, je hebt geen pesos nodig, sterker nog: men verwacht van jou geen pesos. Tenzij het een zogenaamde convertible is, een door de Cubaanse bank uitgegeven dollar die dezelfde waarde vertegenwoordigt als de Amerikaanse munt. Pesos mogen niet worden uitgevoerd; convertibles zijn buiten Cuba waardeloos. Het is aangeraden om travellercheques (duur om te wisselen) of cash in euro (eigenlijk beste oplossing) mee te nemen. Neem best kleine coupures mee, want wisselen kan een probleem zijn. Amerikaanse dollars worden sinds enige tijd eigenlijk (officieel) niet meer geaccepteerd.

Het weer: Cuba heeft een subtropisch klimaat. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt ongeveer 25 graden Celsius. Januari heeft met gemiddeld twintig graden de laagste temperatuur. In juli en augustus wordt de dertiggradengrens met gemak overschreden. Het zijn ook de maanden met de hoogste vochtigheidsgraad. De gemiddelde temperatuur in de omgeving van Havana is drie graden lager dan die in de omgeving van het oostelijker (en zuidelijker) gelegen Santiago de Cuba. In het noorden zorgen passaatwinden voor afkoeling. Hoewel Cuba een droog (november-april) en een nat seizoen (mei-oktober) kent, valt er het gehele jaar regen. Het minst in februari, het meest in oktober. Het gebeurt overigens maar zelden dat het een hele dag door regent, de meeste buien vallen in de namiddag en de avond en die kunnen behoorlijk heftig uitvallen. Van juni tot midden november kunnen orkanen voorkomen (hoogtepunt in oktober). Het zeewater is het hele jaar door warm, tussen de 25 en 29 °C.

Havana JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 262628293031313231292827
Aantal uren zon per dag 667786665555
Aantal regendagen 553361079101165

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw Cuba reis voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.