logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw individuele rondreis Berlijn alsof het onze eigen vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Reizen naar Berlijn - Aanvraag offerte

Kaartje Berlijn

Berlijn is hoofdstad en tegelijk deelstaat van Duitsland, gelegen waar de Spree samenvloeit met de Havel. Bijna geen stad verandert tegenwoordig zo snel als Berlijn het afgelopen decennium. De nieuwe constructies zijn gedurfd en hypermodern. In november 2009 was het 20 jaar geleden dat de muur viel. Het herenigd Berlijn moet je bezocht hebben, met aan de westkant de grote winkelstraten met voorop de Kurfürstendamm en in het oosten de prachtige Pruisische architectuur, prachtige musea en het bruisende nachtleven...

Hierna volgen enkele reizen naar Berlijn op een rijtje. Vraag hier uw eigen volledig uitgewerkte reis naar Berlijn aan...
(duid links één of meer onderdelen aan die u zou verkiezen)

Citytrip Berlijn

Architectuur en cultuur zonder grenzen...
 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

De vermelde maatreizen en beleefreizen zijn slechts enkele van de voorbeelden. Wij trachten steeds op maat te werken en niet te pinnen op een vast programma. Uiteraard staan we open voor andere mogelijkheden en/of combinaties, vraag het gerust als je je droomreis Berlijn wilt waarmaken.

Reis naar Berlijn - info bestemming

Begin met de historische kern Berlin Mitte en de Brandenburger Tor, het bekendste monument in Berlijn. De futuristisch ogende Reichstag is al vanouds opnieuw het parlementsgebouw. Je kan er panoramisch dineren in het restaurant op de bovenste verdieping. Ga verder langs de pleinen Gendarmenmarkt en Alexanderplatz.

De omgeving van de bekende laan Unter den Linden is misschien het mooiste gedeelte van Berlijn. Na de Duitse hereniging vonden vele cafés en trendy winkels er een plekje. Shopping kan uiteraard ook in de Friedrichstrasse en langs de 3,5 km lange Kurfürstendamm. Daarnaast zijn er ook heel diverse musea en een ruim cultureel aanbod. Een avondwandeling doorheen het feëriek verlichte Berlijn mag ook niet ontbreken.

De voormalige garnizoenstad Potsdam, even ten zuidwesten van Berlijn, is een juweeltje op zichzelf. Vanaf het moment dat je de stad binnenkomt, voel je een bijzondere sfeer. Zeker op warme zomerdagen kan deze stad je een Italië-gevoel geven. Volg er een rondleiding in Sanssouci, het favoriete paleis van de Pruisische koning Frederik II in prachtige rococostijl (Unesco Werelderfgoed) en met sublieme tuinen...

Taxi Berlijn Reichstag restaurant Unter den Linden

Reisorganisatie Berlijnreis - wat u verder nog moet weten voor uw luxereis.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info reis naar Berlijn

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Duitsland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.
Opgelet: Beschadigde reisdocumenten, zoals een reispas met een scheur of een identiteitskaart met een barst, of een elektronische identiteitskaart waarvan de microchip ontbreekt, kunnen door de bevoegde Belgische of buitenlandse autoriteiten als ongeldig worden beschouwd. In voorkomend geval raden wij u dan ook aan om de beschadigde reisdocumenten vóór uw reis te laten vervangen. U gaat op eigen risico met een beschadigde identiteitskaart of reispas naar de luchthaven. Bij weigering van toegang tot de vlucht of het grondgebied van het land van bestemming kunnen wij helaas niets voor u doen.

Gezondheid/inentingen: Voor Duitsland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.
OPM: Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en anti-malariamaatregelen je nodig hebt. Aangeraden wordt om een persoonlijk advies in te winnen over de vaccinaties en eventuele andere maatregelen die noodzakelijk zijn. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts, die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en je persoonlijke situatie. Vooral bij reizigers met gezondheidsproblemen, bij reizen langer dan 3 maanden of als men op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep, is een gespecialiseerd advies extra van belang. Voor verdere inlichtingen kan je ook terecht bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (Reisadvies: 03/247 66 66 of www.itg.be).

Vluchtduur: Brussel-Berlijn in 1u30min.

Tijdverschil: Zelfde tijd als in België.

Lokale munt: De munteenheid in Duitsland is de euro.

Goed om weten: Berlijn is eenvoudig te verkennen met het openbaar vervoer. Koop bij aankomst meteen een dag- of weekkaart. Daarmee kan je vrijwel heel de stad bereiken met het openbaar vervoer.

Het Internationaal Filmfestival van Berlijn vindt plaats in februari.

Het weer

Het weer: Het klimaat in Berlijn verschilt niet veel van dat bij ons. De invloed van de zee is een beetje minder uitgesproken waardoor de winters gemiddeld wat kouder zijn en de zomers een beetje warmer. Neerslag kan je in alle jaargetijden verwachten.

Reisperiode:

Berlijn JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 3491319222424191374
Gemiddelde nachtt. (°C) -2-214912141411620
Gemiddelde neerslag (mm) 423341375469565845374455
Aantal uren zon per dag 225688876421
Aantal regendagen 1089891088881011

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw Berlijn reis voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.