logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw citytrip alsof het onze eigen even kort weg vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Citytrip Kopenhagen - Aanvraag offerte

Kaartje

Uiteraard is Kopenhagen veel meer dan het beeldje van de Kleine Zeemeermin. De gekleurde huisjes in de haven, het gezellige winkel- en uitgaansgebied in het oude centrum en een aantal verrassende bezienswaardigheden, maken van de Deense hoofdstad een bestemming die de moeite waard is. Het is gemakkelijk om het gezellige centrum te voet te doorkruisen en mooie wandelingen te maken langs winkels, paleizen, musea, pleinen, parken en vele haventjes...

   Vraag hier uw citytrip Kopenhagen aan...
   (duid links één of meer onderdelen aan die u zou verkiezen)

Citytrip Kopenhagen


 
 
   
 

Combinatie met Oslo, Stockholm en/of Helsinki


 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

De vermelde maatreizen en beleefreizen zijn slechts enkele van de voorbeelden. Wij trachten steeds op maat te werken en niet te pinnen op een vast programma. Uiteraard staan we open voor andere mogelijkheden en/of combinaties, vraag het gerust als je je droomreis Kopenhagen wilt waarmaken.

Reis naar Kopenhagen - info bestemming

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info citytrip Kopenhagen

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Een geldige identiteitskaart of internationale reispas is voldoende voor Belgen. Voor een verblijf van minder dan drie maanden in Scandinavië is voor Belgen geen visum vereist.

Gezondheid/inentingen: Voor Denemarken zijn geen speciale inentingen vereist of aangeraden.

Vluchtduur: Brussel - Kopenhagen in 1u40min.

Tijdverschil: Er is geen tijdsverschil met Belgische tijd.

Lokale munt: De munteenheid van Denemarken is de Deense kroon, die is opgedeeld in honderd øre. Er zijn bankbiljetten van 50, 100 en 500 Deense kronen en munten van 5 en 10 øre (met gaatje) en 1, 5, 10 en 20 Deense kronen. Je kunt hiervoor terecht bij banken en wisselkantoren in België, maar natuurlijk ook in Denemarken zelf. Wisselkoers: 1 DKK = 0,133 EUR (juni 2012).

Goed om weten: De Deense vormgeving veroverde de wereld in de jaren vijftig en is toonaangevend gebleken. In veel meubelzaken worden Deense ontwerpen van meubels, gordijnen, tapijten en vloeren aangeboden. Ook in de Deense winkels voor keukenartikelen vind je vaak mooie pannen, schalen en attributen die je nauwelijks kunt laten staan. De kwaliteit is altijd zeer hoog; jammer genoeg is de prijs dat meestal ook. Gelukkig kan je van al die mooie dingen - mooi van vorm, prettig in het gebruik, aantrekkelijk om te zien - ook gewoon genieten tijdens je vakantie. Of het nu het bestek is in een restaurant, het interieur in een modern museum, dan wel de versiering en bekleding van een muur...

De bekendste Deen is misschien wel de mythische figuur Hamlet, de titelfiguur van het beroemde toneelstuk van William Shakespeare. Ook Hans Christian Anderson stamt uit Denemarken. Hij is bekend van sprookjes als de kleine zeemeermin.

Kopenhagen is één van de meest fietsvriendelijke grootsteden van Europa.

Het weer

Het weer: Het zeeklimaat in Denemarken is vergelijkbaar met het zeeklimaat in België. De seizoenen en het daarbij horende weerpatroon komen sterk overeen. Ook de temperaturen in de wisselende seizoenen zijn ongeveer gelijk. In de wintermaanden komt de temperatuur in Kopenhagen zelden onder de -5 graden Celsius. De winter duurt evenwel vrij lang en is bovendien vrij vochtig. De zomermaanden zijn te vergelijken met Belgische zomers: temperaturen tussen de 18 en 25 graden zijn vrij normaal, maar laat je niet verrassen door een regenbui. Van zodra een warme zomerdag aanbreekt (zo zijn er voldoende) maken de Denen er als het ware een sport van om zo snel mogelijk aan het water te zijn, niet moeilijk met de zee nooit verder weg dan 45 minuten autorijden. Van zwoele zomernachten kennen ze in Kopenhagen nauwelijks iets: de temperatuur kan 's nachts behoorlijk dalen door de koude zeewind.

Reisperiode: Van april tot oktober is de temperatuur over het algemeen aangenaam en schijnt de zon veelvuldig.

Kopenhagen JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 2251015192020171274
Gemiddelde nachtt. (°C) -2-20271113131073-1
Gemiddelde neerslag (mm) 362434354045575553475247
Aantal uren zon per dag 124588875311
Aantal regendagen 171314131311131314141716

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw trip naar Kopenhagen voorzien we u van een hoop stadsinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.