logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 ∑ Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw individuele rondreis Andalusië alsof het onze eigen vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Reizen naar Andalusië - Aanvraag offerte

Kaartje Andalusië

Zonder twijfel is Andalusië één van de meest fascinerende regio’s van Spanje. Een praktisch ongeëvenaard historisch verleden, een rijke cultuur, een uitgesproken karakter met behoud van talrijke tradities, het zijn maar enkele van de troeven. Witte dorpjes, schitterende bergen, blauwe lucht, geurende jasmijn, ramen met smeedijzeren traliewerk, met bloemen overdekte patio’s, flamenco, tapas met een glaasje heerlijke sherry en een stukje jamón... wie krijgt niet het water in de mond ?

Het Alhambra in Granada Stierengevecht Flamenco

Hierna volgen enkele reizen naar Andalusië op een rijtje. Vraag hier uw eigen volledig uitgewerkte reis naar Andalusië aan...
(duid links één of meer onderdelen aan die u zou verkiezen)

AlhambraCordoba

Hoogtepunten van Andalousië

Vlucht op Malaga, daarna met huurwagen richting Granada. Tijd in Granada voor bezoek aan het Alhambra, de koningsgraven en de kathedraal. Verder naar Cordoba met de Mezquita, het Alcazar en het Palacio de Viana. Vervolgens Sevilla via Carmona. Verblijven in Granada, Cordoba en Sevilla. Terugvlucht vanuit Sevilla. (9 dagen, 8 nachten)
 
 
   
 
SevillaWit Dorpje

Hoogtepunten met ook Jerez de la Frontera

Vanuit Sevilla nog een extra vervolg naar Jerez de la Frontera met overnachting aldaar, verder via de witte dorpen, Ronda en Marbella terug naar Malaga (12 dagen, 11 nachten)
 
 
   
 
Sierra GrazalemaCardena

Door de mooiste natuur van Andalusië

Naast boeiende cultuursteden heeft Andalousië ook het grootste ongerepte natuurgebied in Europa. In deze rondreis staat 'groen' centraal met verblijven langs schitterende routes met woeste hoogten, diepe dalen en oneindige vlaktes. Een energiebron voor de natuurliefhebbers. Heenvlucht op Malaga en terugvlucht vanuit Sevilla.
 
 
   
 

Sevilla, de witte dorpen en Costa del Sol

Ontdekking van Sevilla, hoofdstad van Andalusië, daarna Jerez de la Frontera, langs de witte dorpen Arcos de la Frontera, Grazalema en Ronda naar de Costa del Sol omgeving Marbella. (5 of 6 dagen, 4 of 5 nachten)
 
 
   
 

Citytrip Sevilla

 
 
   
 

Citytrip Granada

 
 
   
 

Citytrip Malaga

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

De vermelde maatreizen en beleefreizen zijn slechts enkele van de voorbeelden. Wij trachten steeds op maat te werken en niet te pinnen op een vast programma. Uiteraard staan we open voor andere mogelijkheden en/of combinaties, vraag het gerust als je je droomreis Andalusië wilt waarmaken.

Elders in Spanje: AsturiŽ en CantabriŽ - Balearen (Mallorca) - CataloniŽ - CastiliŽ-Lťon - CastiliŽ-La Mancha - Extremadura - GaliciŽ - Madrid - Baskenland en La Rioja - Regio Valencia

Reis naar Andalusië - info bestemming

Andalusië strekt zich uit over de gehele breedte van Zuid-Spanje. Het is een streek van vele volkeren. Feniciërs, Grieken, Romeinen, Visigoten en Moren, allen veroverden ze de streek en lieten hun duidelijke sporen en cultureel erfgoed na. Met de christelijke herovering deden gotische, renaissance- en barokstijlen hun intrede. De Moorse invloeden verdwenen echter niet en maken van boeiende cultuursteden als Sevilla, Córdoba en Granada en heel wat kleinere interessante plaatsjes als Carmona, Úbeda, Baeza en Osuna een harmonische schakel tussen de westerse en moorse wereld; het gebied waar Europa en Afrika versmelten.

Uitzicht op de Sierra Nevada Granada De witte huizen van Ronda

Andalousië staat eigenlijk in het teken van alles wat Spanje zo heerlijk maakt. Fantastische stranden, heerlijk eten, blauwe lucht, historische steden, elegante mensen, je vindt het er allemaal.

Reisorganisatie Andalusiëreis - wat u verder nog moet weten voor uw luxereis.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info reis naar Andalusië

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Spanje hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Gezondheid/inentingen: Voor Spanje gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Vluchtduur: Ongeveer 2u45min.

Tijdverschil: Zelfde tijd als in België.

Lokale munt: De munteenheid in Spanje is de euro.

Goed om weten: Aangezien het niet altijd even gemakkelijk is om het Alhambra in Granada te bezoeken omwille van de beperking en spreiding van het aantal bezoekers (per half uur worden max. 300 bezoekers toegelaten), is het een goed idee om de tickets op voorhand te reserveren.

Het weer

Het weer: De zomers in Andalusië zijn heet en droog. In het binnenland kunnen de temperaturen dan oplopen tot boven de 40° C. In de berggebieden en langs de kust, zorgen de hoogte en de zee ervoor dat het niet al te warm wordt. Behalve hoge temperaturen in de zomer zorgt de Warme Golfstroom ook in de winter voor een mild klimaat. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt ongeveer 18° C. Onder invloed van de oceaan kan het, zeker aan de Costa de la Luz, wel winderig zijn.

Reisperiode: In het voor- en najaar is het weer zeer aangenaam.

Malaga JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 171819212427303028242017
Gemiddelde nachtt. (°C) 78910131720211814118
Gemiddelde neerslag (mm) 8155494125122616569588
Aantal uren zon per dag 6668101112119766
Aantal regendagen 866752112678
Sevilla JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 161821232631353532262017
Gemiddelde nachtt. (°C) 5781013171920181497
Gemiddelde neerslag (mm) 6554385734132623628495
Aantal uren zon per dag 666891112119765
Aantal regendagen 876862013789

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw Andalusië reis voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.