logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw citytrip alsof het onze eigen even kort weg vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Citytrip Barcelona - Aanvraag offerte

Kaartje

Van monumentale kathedralen, kerken en kloosters tot moderne wijken ontworpen door beroemde architecten. Van eenvoudige cafetaria’s en tapasbars tot moderne uitgaansgelegenheden. Van een uitgebreid shoppingaanbod tot een diversiteit aan musea en theatervoorstellingen. Barcelona heeft het allemaal en is zonder twijfel één van de meest dynamische en meest stijlvolle steden ter wereld.

   Vraag hier uw citytrip Barcelona aan...
   (duid links één of meer onderdelen aan die u zou verkiezen)

Citytrip Barcelona


 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

De vermelde maatreizen en beleefreizen zijn slechts enkele van de voorbeelden. Wij trachten steeds op maat te werken en niet te pinnen op een vast programma. Uiteraard staan we open voor andere mogelijkheden en/of combinaties, vraag het gerust als je je droomreis Barcelona wilt waarmaken.

Reis naar Barcelona - info bestemming

Belangrijk om in alle vrijheid en zonder al te veel verlies van tijd een bezoek aan Barcelona te kunnen brengen, is dat je weet waar je naartoe moet. De stad heeft zó veel te bieden, zó veel verborgen kanten... Je kan het nooit allemaal in één keer gezien hebben. Meer zelfs, als je niet oplet de eerste keer mis je zelfs de magie. Want Barcelona, dat is meer dan de Ramblas en de Sagrada Familia.

Telkens weer ten zeerste gewaardeerd zijn daarom onze lokale gidsen, Nederlandstalig, enthousiast en vooral vol liefde voor de stad. Zij zorgen (te voet of op de fiets) voor de perfecte inleiding, tonen het Barcelona buiten de klassiek paden, wijzen je de weg naar cultuur en gastronomie en geven je meer dan voldoende tips voor de rest van je verblijf, ook over waar je nu echt uniek kan gaan shoppen. Samen met een goed hotel dé ingrediënten voor een echte Barcelona beleving.

De gothische wijk Casa Mila

Wil je meer weten over de Ramblas, de Casa's Milo en Battlo van Gaudi, zijn Sagrada Familia en Park Guëll, over wandelen of fietsen in Barcelona, over het bijwonen van een voetbalmatch van FCB, over shoppen en lekker eten op de beste plaatsjes in Barcelona, laat het ons weten...

Meer info bij de streekinformatie Catalonië.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info citytrip Barcelona

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Spanje hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.
Opgelet: Beschadigde reisdocumenten, zoals een reispas met een scheur of een identiteitskaart met een barst, of een elektronische identiteitskaart waarvan de microchip ontbreekt, kunnen door de bevoegde Belgische of buitenlandse autoriteiten als ongeldig worden beschouwd. In voorkomend geval raden wij u dan ook aan om de beschadigde reisdocumenten vóór uw reis te laten vervangen. U gaat op eigen risico met een beschadigde identiteitskaart of reispas naar de luchthaven. Bij weigering van toegang tot de vlucht of het grondgebied van het land van bestemming kunnen wij helaas niets voor u doen.

Gezondheid/inentingen: Voor Spanje gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.
OPM: Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en anti-malariamaatregelen je nodig hebt. Aangeraden wordt om een persoonlijk advies in te winnen over de vaccinaties en eventuele andere maatregelen die noodzakelijk zijn. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts, die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en je persoonlijke situatie. Vooral bij reizigers met gezondheidsproblemen, bij reizen langer dan 3 maanden of als men op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep, is een gespecialiseerd advies extra van belang. Voor verdere inlichtingen kan je ook terecht bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (Reisadvies: 03/247 66 66 of www.itg.be).

Vluchtduur: Brussel - Barcelona in 1u55min.

Tijdverschil: Zelfde tijd als in België.

Lokale munt: De munteenheid in Spanje is de euro.

Goed om weten: In Barcelona worden, net als in de rest van de regio Catalonië, twee officiële talen gesproken: Catalaans, de regionale taal en Spaans, de voertaal in Spanje. (Meestal kan je ook terecht in het Engels). 'Catalunya' heeft een sterk ontwikkelde eigen identiteit en het Catalaans als eerste officiële taal is daar een van de grootste bewijzen van. Het gebruik van het Catalaans wordt zelfs sterk gestimuleerd door de plaatselijke regering.

Het weer

Het weer: De noordelijke Middellandse Zeekust van Spanje heeft een evenwichtig klimaat met warme zomers en milde winters. Alleen als de wind uit het noorden waait, kan het - meestal tijdelijk - koud en regenachtig zijn. Ook in Barcelona heerst een mild klimaat met zachte winters en warme, zwoele zomers. 's Winters komt de maximumtemperatuur meestal niet onder 10°C, de minimumtemperatuur niet onder 5 °C. Vanaf maart begint de temperatuur al te stijgen tot 15°C en de volgende maanden komt daar telkens een drietal graden bij, om van juli tot begin september een top te bereiken van ongeveer 30°C. Er valt vooral regen in het najaar en voorjaar, wat niet wegneemt dat er altijd wel een bui kan vallen.

Reisperiode: Tijdens de zomermaanden is er soms een nogal hoge vochtigheidsgraad, waardoor het aangenamer kan zijn om de stad buiten deze periode te bezoeken.

Barcelona JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 131516182124282826221714
Gemiddelde nachtt. (°C) 457912161919171386
Gemiddelde neerslag (mm) 412942495942206185915851
Aantal uren zon per dag 5667891097544
Aantal regendagen 656776366866

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw trip naar Barcelona voorzien we u van een hoop stadsinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.