logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw citytrip alsof het onze eigen even kort weg vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Citytrip Valencia - Aanvraag offerte

Kaartje

De derde grootste stad van Spanje is ook één van de meest levendige. Valencia is een stad vol aanraders met tal van monumenten. Ultramoderne gebouwen staan er tegenover gotische en barokke gevels; oude wijken met een levendig straatleven tegenover het futuristische kunst- en wetenschapscentrum. Valencia is hip en trendy; de stad waar men houdt van feesten en zich vol in het nachtleven kan storten. Perfect voor wie cultuur, uitgaan, lekker eten én strand wil combineren...

   Vraag hier uw citytrip Valencia aan...
   (duid links één of meer onderdelen aan die u zou verkiezen)

Citytrip Valencia


 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

De vermelde maatreizen en beleefreizen zijn slechts enkele van de voorbeelden. Wij trachten steeds op maat te werken en niet te pinnen op een vast programma. Uiteraard staan we open voor andere mogelijkheden en/of combinaties, vraag het gerust als je je droomreis Valencia wilt waarmaken.

Reis naar Valencia - info bestemming

Valencia is met de voltooiing van het Palau de las Artes meer dan ooit de stad van Santiago Calatrava. Nergens anders vind je zoveel bouwwerken van deze toparchitect. De witte en spiegelende Ciudad de las Artes y las Ciencias (Stad van Kunst en Wetenschap) gaat als het ware kopje onder in de drooggelegde rivierbedding van de Turia. De architect heeft door zijn harmonieuze ontwerpen met water de herinnering aan de omgelegde rivier met succes kunnen bewaren.

Daarnaast heeft Valencia ook een oude stad, met kathedraal en 15de-eeuw gotisch centrum waar het aangenaam kuieren is. Vooral de kathedraal imponeert, met een kluwen van bouwstijlen en bijgebouwtjes (o.a. een klokkentoren). Ook de prachtige gotische Lonja de la Seda (de Zijdebeurs) is zonder twijfel een van de unieke gebouwen van Valencia...


Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info citytrip Valencia

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Spanje hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Gezondheid/inentingen: Voor Spanje gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Vluchtduur: Brussel - Valencia in 2u10min.

Tijdverschil: Zelfde tijd als in België.

Lokale munt: De munteenheid in Spanje is de euro.

Goed om weten: Spanje heeft een heerlijke keuken met lang niet alleen paella of tortilla. Wat te denken van heerlijke tapa's in alle vormen en maten, de Spaanse ham, Spaanse kaasjes, Spaanse worsten, Spaanse gehaktballetjes, gazpacho Andaluz, gefrituurde inktvis, de olijfolie, knoflook en de vele streekgerechten... Eten en drinken is in Spanje een enorm belangrijke sociale bezigheid en een belangrijk aspect van de cultuur. Tijdens het eten worden verhalen verteld, vrienden gemaakt en de dag doorgenomen.

Het weer

Het weer: Valencia kent een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte en natte winters. De gemiddelde temperatuur in Valencia bedraagt 19C maar in de zomer durft de thermometer gerust weken- of zelfs maanden niet onder de 25C gaan. In de winter daalt de temperatuur uiterst zelden onder de 13C. De warmste maanden zijn vanaf mei tot september. Wie van een zon-zee-strand-vakantie houdt, reist dan ook best in die periode naar Valencia. Als u specifiek voor de cultuur gaat en om de stad van binnen en van buiten te leren kennen, dan reist u beter in het voor- of najaar. De temperaturen schommelen dan rond een aangename 20C en het is dan minder druk.

Reisperiode: Wie niet van regen houdt, kiest er beter voor niet in oktober naar Valencia te reizen want dat is de natste maand van het jaar. Voor de rest zijn regendagen (vanaf mei tot september) eerder uitzondering.

Valencia JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 161821232631353532262017
Gemiddelde nachtt. (°C) 5781013171920181497
Gemiddelde neerslag (mm) 6554385734132623628495
Aantal uren zon per dag 666891112119765
Aantal regendagen 876862013789

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw trip naar Valencia voorzien we u van een hoop stadsinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.