logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw citytrip alsof het onze eigen even kort weg vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Citytrip Athene

Kaartje

Athene is de hoofdstad en tevens het economische centrum van Griekenland. Het meest bekende monument uit de Klassieke Oudheid is vanzelfsprekend de Acropolis, met het Parthenon en de tempels van Athene, Nike, Erechtion en aan de voet het theater Dionysos. Daarnaast zijn er veel andere opgravingen, musea en kerken verspreid over de stad. Athene bestaat uit verschillende wijken, elk met een eigen karakter: van het moderne en hippe Kolonaki tot de bazaarwijk Monastraki (dagelijkse markt) en de Chinese wijk. Het gebied rondom het Syntagmaplein is, vanwege de centrale ligging, een goede uitvalsbasis. De meest historische en tevens de meest toeristische wijk van de stad is Plaka, de beste plaats voor souvenirs of een terrasje.

Reis naar Athene - info bestemming

Acropolis by night Shopping in Athens Theater van Dionysos

De Olympische Spelen van 2004 in Athene hebben gezorgd voor een algemene renovatie van de stad, voor een nieuwe luchthaven en een betere wegeninfrastructuur en openbaar vervoer. Mede daardoor is Athene nu heel wat aangenamer om te bezoeken. Naast de historische gebouwen en vele musea, is Athene natuurlijk ook een winkelstad. Als je geschenkjes voor vrienden en familie thuis wilt kopen, dan zijn Plaka of Monastiraki uitstekend geschikt. De drukste winkelstraat van Athene is de verkeersvrije Ermou straat, die vanaf Syntagma vertrekt. Hier kan je de laatste nieuw mode kopen, souvenirs, accessoires en veel meer. Kolonaki is dan weer de meest stijlvolle, maar ook dure, winkelwijk.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info citytrip Athene

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Griekenland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Gezondheid/inentingen: Voor Griekenland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Vluchtduur: Van Brussel naar Athene in 3u20min.

Tijdverschil: In Griekenland is het één uur later dan in België.

Lokale munt: De munteenheid in Griekenland is de euro.

Goed om weten:

Het weer

Het weer: Griekenland heeft een mediterraan klimaat, met over het algemeen warme, droge zomers en milde, natte winters (regen van november tot maart). In de zomer komen op de eilanden en in het noorden verkoelende windjes opzetten. Athene kan verstikkend warm zijn. De avonden zijn koeler. In het noorden en het binnenland heeft het klimaat continentale trekjes en kan het 's winters koud worden en zelfs sneeuwen.

Reisperiode:

Athene JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 131416202631343329231814
Aantal uren zon per dag 456891112129754
Aantal regendagen 13101086422371012

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw trip naar Athene voorzien we u van een hoop stadsinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.