logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 ∑ Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw individuele rondreis Kroatië alsof het onze eigen vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Reizen naar Kroatië - Aanvraag offerte

Kaartje Kroatië

Reizen naar het altijd zonnige Kroatië - Een prachtige kust, een heerlijke natuur, een uitdagend gebergte, warm en helderblauw water, verscholen eilanden, bruisende steden; een verbluffende geschiedenis en cultureel erfgoed, een lekkere keuken en goede wijnen: bij uitstek biedt een reis naar Kroatie voor ieder wat wils.

Zie voor meer informatie en inspiratie ook de streekinfo Dalmatië en Istrië.

Hierna volgen enkele reizen naar Kroatië op een rijtje. Vraag hier uw eigen volledig uitgewerkte reis naar Kroatië aan...
(duid links één of meer onderdelen aan die u zou verkiezen)

RovinjThe Lone Hotel

Rondreis Kroatië: van Istrië tot Zadar

Individuele rondreis met huurwagen (of als autovakantie met eigen wagen) doorheen het noordwesten van Kroatië. Start van de Kroatie rondreis in Istrië, aan de magisch mooie westkust. Rovinj is wellicht het mooiste stadje van Istrie. In de het blauw van de Adriatische Zee liggen verspreid groene eilandjes. Achter de kustlijn, de mooiste natuurparken; met bergen en pijnbomen, ongerepte bossen, adelaars, rust en stilte. De Kvarnar regio zit vol contrasten en ook de eilanden zijn elk op zich uniek. We laten jullie verblijven op het groene eiland Losnij, ideaal ook om te wandelen tijdens de vakantie. Pag en Zadar liggen een stukje meer naar het zuiden langs de prachtige kustlijn, maar zijn zeker de moeite om de reis af te sluiten. Vliegreis naar Zagreb, Pula, Trieste of Ljubljana (indien niet met eigen auto). (Kroatie autorondreis 10 dagen/9 nachten, maar zeer flexibel)
 
 
   
 
Rondreis IstriŽ - Kennismaking met groene eilandenIstrie individuele reis met huurwagen - De zee is nooit ver weg in Kroatie

Istrie en de baai van Kvarner

Je hoeft geen kilometers af te leggen in Kroatië om een interessant reisprogramma te hebben. Het magisch mooie Kroatisch Istrië en de eilandjes in de baai van Kvarner betoveren door blauw en groen. De mooiste natuurparken en de schoonheid van de zee, met eilanden als parels in het helderblauwe water, dit is een reis in een onvergetelijk decor. De rondreis laat u kennismaken met het schiereiland Istrië en de Baai van Kvarner. Een achtdaagse individuele fly & drive Kroatië reis met huurwagen vol afwisseling en verrassingen... (reisprogramma Istrië 8 dagen/7 nachten, maar zeker flexibel en aan te passen aan eigen voorkeuren)
 
 
   
 

Gecombineerd met Zagreb

Zagreb biedt zeker genoeg voor een bezoek van één of 2 dagen. Je kan er de historische boven- en benedenstad bezoeken. De mooie en gezellige barokke bovenstad is een doolhof van steegjes met mooie paleizen; de monumentale benedenstad biedt boeiende musea en art-nouveaupleinen.
 
 
   
 

Met bezoek aan de Meren van Plitvice

Een uniek Nationaal Park met een 16-tal meren die elkaar via een reeks watervallen trapsgewijs voeden in een bosrijk berglandschap. Je kan hier wandelingen maken van 2 tot 8 uren.
 
 
   
 

Istrië gecombineerd met Ljubljana

Tijdens deze reis bezoekt u naast het Kroatische gedeelte van Istrië ook de gezellige hoofdstad Ljubljana en de Sloveense kust van Istrië. (Individuele autorondreis 8 dagen/7 nachten)
 
 
   
 

Rondreis Kroatië: het binnenland

Op deze rondreis verkent u het binnenland van Kroatië: de hoofdstad Zagreb, de Plitvice Meren en het Nationaal Park Paklenica. U zakt af naar de zee en verblijft in Zadar of het eiland Pag. Bezoek aan de Kornati-eilanden vanaf de kust. (individuele rondreis met huurwagen 8 dagen, 7 nachten)
 
 
   
 

Het noorden van Dalmatië: van Zadar tot Split

Een reisprogramma met kleine afstanden maar veel te doen. U verblijft nabij Zadar en bezoekt het eiland Pag en de beschermde Kornati-Eilanden. Nabij Starigrad is de toegang tot het Nationaal Park Paklenica. Verder langs de betoverend mooie kustlijn tot in Sibenik, Trogir en Split. Ook vanuit Split kan u nog wat eiland-hoppen, b.v. richting Brac. Vliegreis heen op Zagreb mogelijk (terug vanuit Split). Zo kan u ook de hoofdstad en de Meren van Plitvice in uw reisroute Kroatië inplannen. Verlenging mogelijk op Hvar. (Kroatie rondreis 8 à 10 dagen, met huurwagen)
 
 
   
 
Rondreis Kroatie - Dalmatische kust van Split tot Dubrovnik

Rondreis Dalmatië: van Split tot Dubrovnik

Individuele rondreis met huurwagen langsheen de Dalmatische kust. Deze reis naar Kroatie begint met een verblijf in Split of Trogir, om dan via Brac of het prachtige eiland Hvar af te zakken naar de Makarska regio en verder zuidwaarts naar het prachtige schiereiland Peljesac. De apotheose moet dan nog komen: Dubrovnik heeft alles wat een stad aantrekkelijk maakt; en de zee is nooit veraf. Vliegreis heen naar Split en terug uit Dubrovnik. (Kroatië rondreis met huurwagen, 8 à 10 dagen, individueel aangepast volgens uw eigen voorkeur).
 
 
   
 

Extensie Montenegro

Vanuit Dubrovnik is het eenvoudig om verder te reizen tot het verrassende land Montenegro. Aan een prachtige baai ligt daar de "Venetiaanse" stad Kotor, een wondertje dat zowat als het einde van "het Westen" kan beschouwd worden. (individuele rondreis Montenegro met huurwagen, toegevoegd aan het reisprogramma Kroatie, 3 à 5 dagen)
 
 
   
 

Een weekje rust op het eiland Sipan

Sipan is een ongerept eiland met enkel kerkjes en spaarzaam bewoonde vissersgehuchten. Een oord van ongeëvenaarde schoonheid en zelden geziene rust. Uitstappen mogelijk naar de andere Elafieteneilanden, o.a. Lopud en Kolocep. De Elafieten eilanden zijn stuk voor stuk wandelparadijzen: groene eilanden met tuinen vol citrusbomen, pijnboombossen, schitterende landschappen met zeezicht, charmante en pittoreske dorpjes met de harmonieuze architectuur. Geniet tijdens uw reis naar de Elafieteneilanden verder b.v. van een barbecue met verse gegrilde vis en wijn op het strand, van lokale muziek en entertainment.
 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

De vermelde maatreizen en beleefreizen zijn slechts enkele van de voorbeelden. Wij trachten steeds op maat te werken en niet te pinnen op een vast programma. Uiteraard staan we open voor andere mogelijkheden en/of combinaties, vraag het gerust als je je droomreis Kroatië wilt waarmaken.

Streken in Kroatië: DalmatiŽ - IstriŽ

Reis naar Kroatië - info bestemming

Vooreerst is Kroatië een land van zon, zee, strand. Perfect geschikt voor een zomervakantie met kinderen. De prachtige Kroatische kust is samen met de meer dan 1100 eilanden zonder enige twijfel het meest bekende deel van Kroatië, een waar paradijs voor watersportliefhebbers. Kristalheldere wateren, unieke baaien, eindeloze kiezel- en zandstranden, pittoreske inhammen, abrupte kliffen en rijk begroeide landschappen getuigen van een grote verscheidenheid. Voor zeilers is er altijd wind en aanleggen in één van de vele havenstadjes met sfeervolle restaurants is altijd een feest.

Daarnaast is Kroatië ook een land vol culturele schatten, met uitzonderlijke culturele en historische monumenten in overvloed: van prehistorische ontdekkingen, antieke sites uit de Romeinse periode en bouwwerken uit de Middeleeuwen tot Romaanse erfstukken en gebouwen in Renaissance of Barok.

Tenslotte is reizen naar Kroatië ook kennismaken met een pak natuurlijke schatten. De bosrijke kust tekent zich sterk af met ervoor tal van eilanden, vol kleine mediterrane stadjes en groene landschappen. Landinwaarts tussen de wouden op de bergen liggen romantische meren, snelle stromen en pittoreske dorpjes. De weide vlaktes en plateaus herbergen grote moerassige gebieden. Op land zijn o.a. acht nationale parken, tien natuurparken en twee zeer goed beschermde natuurreservaten.

Kroatië dragen wij in ons hart. We hebben er goede contacten en goede prijzen bij verschillende door ons gekozen hotels, van B&B tot 5*. Heb je een vraag over reizen naar Kroatie, stel ze ons. We kunnen jullie laten raften, canyonen, quadrijden, en veel meer...

Reisorganisatie Kroatiëreis - wat u verder nog moet weten voor uw luxereis.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info reis naar Kroatië

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Voor Belgen die reizen naar Kroatië volstaat een geldige identiteitskaart (nog minstens 3 maanden bij terugkomst in België) met foto of geldige internationale reispas. Kinderen zijn eveneens verplicht om een identiteitskaart met foto op zak te hebben.

Gezondheid/inentingen: Voor een reis naar Kroatië gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Vluchtduur: De vliegreis Brussel - Split of Brussel - Zagreb duurt ca. 2 uren.

Tijdverschil: Zelfde tijd als in België.

Lokale munt: De nationale munteenheid in Kroatië is de kuna. 1 kuna is onderverdeeld in 100 lipa. Er zijn bankbiljetten van 5, 10, 20, 50, 100, 500 en 1000 kuna. Muntstukken zijn er van 1, 2 en 5 kuna en van 10, 20 en 50 lipa. Eén euro is ongeveer 7 kuna. Richtkoers: 1 kuna = EUR 0,138 (maart 2010).

Goed om weten: Indien je zelf met de wagen naar Kroatië reist, vergeet dan zeker volgende documenten niet: grijze kaart (inschrijvingsbewijs), de groene verzekeringskaart (kijk of HR bij de verzekerde landen staat) en natuurlijk uw rijbewijs en geldige identiteitskaart. Reserveset lampjes, gevarendriehoek en sleepkabel behoren tot de verplichte uitrusting van de wagen. Opgelet, vergeet (vooraf) uw wegenvignetten voor Oostenrijk (richtprijs 8 euro/10 dagen) en Slovenië (richtprijs 15 euro/week) niet aan te schaffen indien u door deze landen reist (zie www.vab.be).

Het weer

Het weer: Kroatië heeft overwegend een landklimaat, gekenmerkt door hete zomers en koude winters. In de winter kan het in het oosten - zeker in Gorski Kotar - hard vriezen en stevig sneeuwen. Langs de Adriatische Zee heerst echter een mediterraan klimaat met zachte, regenachtige winters (het vriest er bijna nooit) en warme, droge zomers. Het is één van de zonnigste kusten van Europa. Er kunnen wel plotseling winden opsteken langs de kuststreek, vooral in Dalmatië. De koude valwind Bora, met forse windstoten, komt uit het noordoosten en brengt koude lucht mee uit de bergen. Deze wind blaast alle wolken weg. Omgekeerd is de Jugo een wind uit het zuiden die vochtig en drukkend weer aankondigt, waardoor 's avonds hevig onweer kan losbarsten.

Reisperiode: De zomermaanden zijn ideaal voor een bezoek. Wil je de drukte mijden, dan kan je best in april, mei of september gaan. April heeft wel als nadeel dat het zeewater nog te koud is om in te zwemmen.

Dubrovnik JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 121214172125282925211713
Aantal uren zon per dag 455681012119743
Aantal regendagen 11111211107456101113
Pula JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 9912162125282824181311
Gemiddelde nachtt. (°C) 335913171919151186
Gemiddelde neerslag (mm) 1321011101051111028283171191185175
Aantal uren zon per dag 4456781097533
Rijeka JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 91012162125282824191310
Gemiddelde nachtt. (°C) 336913161919151174
Gemiddelde neerslag (mm) 13511410411110211182100165176183154
Aantal regendagen 119101212129910111212
Zadar JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 111113172125282824201512
Gemiddelde nachtt. (°C) 336913171919161386
Gemiddelde neerslag (mm) 805859566240332950103125113
Zagreb JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 36111621252726221694
Gemiddelde nachtt. (°C) -4-31591314141062-2
Gemiddelde neerslag (mm) 494252627999819183728564
Aantal uren zon per dag 235678997422
Aantal regendagen 111011131314111010101212

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw Kroatië reis voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.