logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw citytrip alsof het onze eigen even kort weg vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Citytrip Rome - Aanvraag offerte

Kaartje

Rome is één van de meest veelzijdige steden ter wereld: een rijke geschiedenis, een goed bewaard antiek deel, een gezellige drukte, gastronomie, shoppingstraten, een zwoel nachtleven... Hoogtepunten zoals de Sint-Pietersbasiliek, de Sixtijnse Kapel en de rijke Vaticaanse musea moet je eens in je leven gezien hebben. Aan de andere kant van de Tiber liggen het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon en Villa Borghese. Genieten van de zon en de gezellige drukte op de Spaanse trappen, aan de Trevifontein of op het Piazza Navone mag evenzeer niet ontbreken. Een Italiaans ijsje of een koffie op een terrasje maken het gevoel van welleven compleet...

   Vraag hier uw citytrip Rome aan...
   (duid links één of meer onderdelen aan die u zou verkiezen)

Citytrip Rome


 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

De vermelde maatreizen en beleefreizen zijn slechts enkele van de voorbeelden. Wij trachten steeds op maat te werken en niet te pinnen op een vast programma. Uiteraard staan we open voor andere mogelijkheden en/of combinaties, vraag het gerust als je je droomreis Rome wilt waarmaken.

Reis naar Rome - info bestemming

Rome ligt aan de rivier Tiber, op 20 km van de kust, in de streek Lazio. De eeuwenoude hoofdstad van Italië telt zo'n 3 miljoen inwoners en is zowat één groot monument. De beroemdste bezienswaardigheden - het Colosseum, Pantheon en het Forum Romanum - liggen in de oude binnenstad ("Centro Storico"). Opmerkelijk is dat ten westen van de Tiber - midden in de stad - een souvereine staat ligt: het Vaticaan. Ook de wijk Trastevere ligt op deze oever. Hier moet je zijn om goed te eten en/of uit te gaan. Want Rome is meer dan cultuur en geschiedenis alleen. De Romeinse sfeer is een geweldige ervaring...


Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info citytrip Rome

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Italië hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig. Ook kinderen dienen over een identiteitsbewijs met foto (!) te beschikken. Voor elke minderjarige die niet begeleid is door de ouders is bovendien een gewettigde volmacht nodig (te verkrijgen bij het gemeentebestuur). De Italiaanse overheid is streng en deinst er niet voor terug om kinderen zonder geldig identiteitsbewijs terug te sturen.

Gezondheid/inentingen: Voor Italië gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Vluchtduur: Brussel - Rome in ongeveer 1u 45min (1470 km).

Tijdverschil: Italië bevindt zich zomer en winter in dezelfde tijdszone als België.

Lokale munt: De euro.

Goed om weten: Wie met de rug naar de Trevifontein staat en een muntje over de schouder in de fontein werpt, zal volgens het volksgeloof naar Rome terugkeren...

Het weer

Het weer: Rome kent een typisch mediterraan klimaat, met warme zomers en milde winters en voldoende neerslag. Als het regent, gaat het meestal om korte, hevige buien. De Romeinse winters zijn mild, met temperaturen tussen 10°C en 15°C in januari en december. November en december zijn de natste maanden. In de maanden juli en augustus zijn temperaturen van 37°C geen uitzondering. Er is gemiddeld 11 uur zon per dag in deze tijd van het jaar.

Reisperiode: De beste periodes voor een bezoek aan Rome zijn de periodes april-juni en midden september-oktober. In oktober is het vaak nog zonnig en warm, zonder dat de temperaturen te hoog oplopen. In de hoogzomer trekken veel Romeinen zelf de stad uit om elders verkoeling te zoeken.

Rome JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 131415182226292926221714
Gemiddelde nachtt. (°C) 446812161818161285
Gemiddelde neerslag (mm) 8175655532161533689311190
Aantal uren zon per dag 44678911108644
Aantal regendagen 9887422357109

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw trip naar Rome voorzien we u van een hoop stadsinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.