logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 ∑ Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw individuele rondreis Sardinië alsof het onze eigen vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Reizen naar Sardinië - Aanvraag offerte

Kaartje Sardinië

Sardinië is zowat de meest afgelegen bestemming van Italië. Met stranden die tot de schoonste van Italië behoren is het een eiland van zon en zee. Cultuur snuiven, genieten van natuur en culinaire specialiteiten kan echter ook. Het binnenland, met fascinerende landschappen, is zo goed als vrij van grote steden en zware industrie en ligt te wachten om ontdekt te worden. Voor een vakantie vol afwisseling op een minder bekend maar wel degelijk heel interessant eiland met prachtige stranden kunnen we Sardinië van harte aanbevelen...

Reizen naar Sardinië - wandelen door de bergen

Hierna volgen enkele reizen naar Sardinië op een rijtje. Vraag hier uw eigen volledig uitgewerkte reis naar Sardinië aan...
(duid links één of meer onderdelen aan die u zou verkiezen)

Verblijf in het noorden

 
 
   
 

Verblijf in het zuiden

 
 
   
 

Combinatie noorden en zuiden

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

De vermelde maatreizen en beleefreizen zijn slechts enkele van de voorbeelden. Wij trachten steeds op maat te werken en niet te pinnen op een vast programma. Uiteraard staan we open voor andere mogelijkheden en/of combinaties, vraag het gerust als je je droomreis Sardinië wilt waarmaken.

Elders in Italië: Lazio - Piemonte - Puglia - SiciliŽ - Toscane - Veneto

Reis naar Sardinië - info bestemming

Het landschap in Sardinië is zeer afwisselend, de prachtige kuststreken met talloze witte zandbaaien en de helderblauwe zee staan in schril contrast met het ruige binnenland. Het eiland heeft een zeer afwisselende kustlijn, maar liefst 1.800 kilometer lang. De kust bestaat uit kleine baaitjes en schelp-, zand- en kiezelstranden. De ruige rotsachtige noordoostkust gaat over in een zuidkust met vele kilometerslange zandstranden.

Sardinië is een bestemming die veel variatie te bieden heeft. Naast strand is er ook prachtige natuur. Populaire plaatsen zijn Alghero, Baia Sardinia, Bosa, Cala di Volpe, Porto Cervo en Santa Margherita di Pula. In vergelijking met de omringende (ei)landen worden op Sardinië, m.u.v. de Costa Smeralda en het gebied rond Alghero, relatief weinig hotels bijgebouwd.


Reisorganisatie Sardiniëreis - wat u verder nog moet weten voor uw luxereis.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info reis naar Sardinië

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Sardinië hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig. Ook kinderen dienen over een identiteitsbewijs met foto (!) te beschikken. Voor elke minderjarige die niet begeleid is door de ouders is bovendien een gewettigde volmacht nodig (te verkrijgen bij het gemeentebestuur). De Italiaanse overheid is streng en deinst er niet voor terug om kinderen zonder geldig identiteitsbewijs terug te sturen.

Gezondheid/inentingen: Voor een reis naar Sardinië gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Vluchtduur: De vliegreis naar Sardinië vanuit Brussel duurt ca. 2u30min (rechtstreeks).

Tijdverschil: Zelfde tijd als in België.

Lokale munt: De munteenheid in Italië is de euro.

Goed om weten: Een leuke manier om Sardinië te verkennnen is aan boord van de Trenino Verde, een ouderwetse stoomlocomotief die door bossen, over bruggen en in tunnels rijdt door de mooiste berggebieden van het eiland.

Het weer

Het weer: Sardinië heeft het typische (subtropische) Middellandse zeeklimaat met zachte regenrijke winters en droge en vaak zeer warme zomers. De regen valt vooral van oktober tot maart. Tijdens de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 14 graden en tijdens de zomermaanden tussen de 25 tot 35 graden. In de winter ligt er sneeuw in het Gennargentu-massief.

Reisperiode: Over het algemeen is het gedurende het hele jaar aangenaam vertoeven in Sardinië. De lente en het najaar zijn waarschijnlijk de beste periodes om het eiland te ontdekken, met de maanden mei, juni en september voorop.

Cagliari JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 141516182227303027231815
Gemiddelde nachtt. (°C) 6679121619191714107
Gemiddelde neerslag (mm) 465744372493931565655
Aantal uren zon per dag 44679911108643
Aantal regendagen 887642114688

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw Sardinië reis voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.