logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw individuele rondreis Slovenië alsof het onze eigen vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Reizen naar Slovenië - Aanvraag offerte

Kaartje Slovenië

Slovenië is groen, een verscheiden land tussen Alpen, Middellandse Zee en Panonische vlakte. Het beste van Europa bij elkaar. De besneeuwde Alpijnse pieken, de wijdverspreide bossen, bergmeren, diepe valleien, de blauwe zee, ondergrondse grotten en bronnen, boom- en wijngaarden, de idyllische dorpjes, oude steden, moderne parken, het culturele erfgoed, de vriendelijke bevolking, de keuken en uitstekende wijnen. Slovenië staat voor dit alles, en veel meer... Elke regio heeft zijn eigen karakteristieken, zijn eigen dialect, architectuur, cultuur, zelfs klimaat. Niet te vergeten de overal lekkere streekgerechten. En dit alles in een land nog niet eens zo groot als België...

Triglav Nationaal Park Soca Juliana Alpen

Hierna volgen enkele reizen naar Slovenië op een rijtje. Vraag hier uw eigen volledig uitgewerkte reis naar Slovenië aan...
(duid links één of meer onderdelen aan die u zou verkiezen)

BledPostonja

Slovenië voor natuurliefhebbers

Ontdekking van één van de meest groene gebieden van Europa. Vanuit Ljubljana gaat het richting Bled met het kasteel temidden het meer, de Soca vallei en tot aan Kranjska Gora. Verder tot aan de Adriatische kust te Piran en Portoroz,
terug naar Ljubljana via Postojna. Vluchten op Ljublana (8 dagen/7 nachten).
 
 
   
 
IstrieIstrie

Combinatie met Istrië (Kroatië) en de baai van Kvarner

Het magisch mooie Kroatisch Istrië en de eilandjes in de baai van Kvarner betoveren door blauw en groen. De mooiste natuurparken en de schoonheid van de zee, met eilanden als parels in het helderblauwe water, dit is een reis in een onvergetelijk decor. Vluchten op Ljublana (15 dagen/14 nachten).
 
 
   
 

Citytrip Ljubljana

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

De vermelde maatreizen en beleefreizen zijn slechts enkele van de voorbeelden. Wij trachten steeds op maat te werken en niet te pinnen op een vast programma. Uiteraard staan we open voor andere mogelijkheden en/of combinaties, vraag het gerust als je je droomreis Slovenië wilt waarmaken.

Reis naar Slovenië - info bestemming

Bled Bled : Het Bled meer en zijn idyllisch eilandje, het kasteel en dorp geven telkens de indruk van schitterende natuurlijke vrijgevigheid, charme en schoonheid. Wandelen, zwemmen, roeien met een prachtig uitzicht op de groene Julische Alpen, de bel van het barokke kerkje laten rinkelen, ontspanning centraal in Bled. Bled is overigens een ideaal startpunt voor wandeltochten en een centrum voor zakentoerisme.


De Soca Vallei en Kobarid : Watervallen, rivierpoelen, de uitzonderlijke Soca rivier, verborgen ravijnen, mysterieuze bronnen, gorges en canyons, een waaier van vormen van door water gevormde rotsen. Op weinig plaatsen kan je in zo’n klein gebied zo veel verschillende aspecten zien van de blijvende natuur. Ontelbare kleine charmante hoekjes, waar je even stil kan staan en bewonderen.
Kobarid, een pittoresk dorpje onder de Krn (2244 m), is trots op zijn geschiedenis die teruggaat tot de IJzertijd. Opvallendst was het Isonzo Front in de Eerste Wereldoorlog. Het verhaal blijft, verspreid over de vallei en in de bergen, een tragische herinnering aan het zinloze van oorlog.

Niet te missen voor wie op zoek is naar avontuur is een raftingtocht op de Soca. De Soca heeft één van de mooiste en best bewaarde rivierbeddingen van Europa. Rafting is de meest gekende van rivieractiviteiten. Een aangename afdaling langs de stroomversnellingen van de rivier. Het uitzonderlijk heldere water maakt rafting hier uniek.

In de Prsjak gorge in de Trebusa vallei kan je dan weer aan canyioning gaan doen. Afdalen in de canyons in een magische wilde natuur: watervalletjes (die je op je rug kan afglijden), natuurlijke zwembaden (waar je in kan zwemmen), het helderste water. Een ontspannende ervaring…

Savice Waterval Rafting op de Soca Bled

Izola De Sloveense Rivièra heeft een kustlijn van ongeveer 40km langs de Adriatische Zee. De kuststrook is een opeenvolging van baaien, rotspartijen, stranden, jachthavens, badsteden en vissershavens met hun karakteristieke klokkentorens. Het toerisme heeft aan de Sloveense Rivièra een lange traditie, toch is het er over het algemeen rustig. Portoroz is de modernste badstad, gebouwd aan een grote baai. De subtropische plantengroei getuigt van een zacht klimaat zowel in de winter als in de zomer.

Het sfeervolle museumstadje Piran wordt gedomineerd door een kasteel in barokstijl. Het Tartiniplein, het Palazzo Benecanka, de Sint-Joriskerk en andere historische monumenten liggen er op een schiereilandje. Op de uiterste punt is een vuurtoren. De smalle autovrije straatjes met oude Venetiaanse paleizen en de drukte in de vissershaven maken van Piran een bekoorlijk plekje.

Piran Piran Piran

Ljubljana is Sloveniës hoofdstad en ligt tussen het Kras en de Alpen. Groot genoeg om de naam hoofdstad te dragen, maar ook klein genoeg voor intimiteit. De ziel van de stad ligt in het barokke oude centrum onder de groene hellingen van Castle Hill, in de Secession Palaces en de meesterwerken van architect Joze Plecnik. Tussen Castle Hill en Roznik baant zich de rustige rivier Ljubljanica een weg door de stad. Hij vindt zijn oorsprong in het Karst en mondt 10 km verder uit in de Sava. Het is de levensbron van de stad, de oevers het werk van Plecnik: hij bouwde promenades, renoveerde vele bruggen en zorgde zo voor de charme van de stad. Steeds terugkerend, ook in het wapenschild van Ljubljana, is de draak. Volgens de legende moest de stichter van de stad, een Griekse banneling, eerst een angstaanjagende draak verslaan vooraleer zich te kunnen vestigen.

Ljubljana Ljubljana Ljubljana

De must van Slovenië, de ondergrondse wereld van de grotten van Postonja is betoverend. In het poreuze karstgebergte vormden zich er grote zalen met diepe gleuven en onderaardse rivier. Met een lengte van 20.570 meter, waarvan bijna 6 km toegankelijk, is het de langste grot van Slovenië en de op één na grootste druipsteengrot ter wereld. In de prehistorie zochten holbewoners hier beschutting, nu kan je vanuit een treintje vijf grote grottenkamers bezichtigen. De Sloveense grotten bieden onderdak aan het grootste gewervelde dier dat permanent in grotten leeft: de Proteus Anguinus of grottenolm, plaatselijk gekend als de “menselijke vis”, een lange salamander die twaalf jaar zonder voedsel kan en soms 100 jaar oud wordt. Het dier is zo bijzonder dat het in het stadssymbool van Postojna prijkt en op het stadszegel staat afgebeeld.

Lipica : enkele kilometers verder naar de kust op ligt Lipica, een groen paradijs waar de Lipizanerpaarden thuishoren. In 1580 vestigde aartshertog Karel hier fokkerijen die wereldvermaard werden door de intelligentie en sierlijke schoonheid van de paarden van de Spaanse School in Wenen. De paarden worden nog steeds gefokt en afgericht in Lipica.

Grotten Postojna Lipizaner paarden

Reisorganisatie Sloveniëreis - wat u verder nog moet weten voor uw luxereis.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info reis naar Slovenië

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Slovenië hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Gezondheid/inentingen: Voor Slovenië gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Vluchtduur: Brussel - Ljubljana is ongeveer 1u45 minuten vliegen.

Tijdverschil: Zelfde tijd als in België.

Lokale munt: De munteenheid in Slovenië is de euro.

Goed om weten: Bezoek Ljubljana liever tijdens de week dan tijdens het weekend. Vanaf zaterdag 15u in de namiddag (als de winkels sluiten) loopt de stad leeg: de bevolking zoekt het platteland op.

Voor Slovenië is een autowegenvignet verplicht voor wie gebruik maakt van de autostrades. Je kan dit aanschaffen in de tankstations bij de grens (richtprijs 15 euro voor 1 week).

Het weer

Het weer: Slovenië is klein, maar kent toch opvallend verschillende klimaten. Aan zee heerst een aangenaam mediterraan klimaat; in de bergen heerst een Alpenklimaat en het oosten heeft eerder een continentaal klimaat (met koude winters en warme zomers). In de Julische Alpen zijn de winters vrij koud en sneeuwrijk.

Reisperiode: De beste maanden om naar Slovenië te reizen zijn de zomermaanden, gezien het gunstige klimaat. Houd echter steeds rekening met een regendag. In bepaalde hoger gelegen gebieden kan je skiën tot in juni.

Ljubljana JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 36111421242726221583
Gemiddelde nachtt. (°C) -3-215101315141172-2
Gemiddelde neerslag (mm) 717187103113154117134131147137103
Aantal uren zon per dag 234567875311
Aantal regendagen 121012141516131212131413
Novo Gorica JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 7101317222627282318127
Gemiddelde nachtt. (°C) 00261114151611830
Aantal regendagen 525649924574

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw Slovenië reis voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.