logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw individuele rondreis Dubai alsof het onze eigen vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Reizen naar Dubai - Aanvraag offerte

Kaartje Dubai

Van de zeven emiraten heeft Dubai zich ontwikkeld tot één van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Arabië, met prachtige strandhotels, luxueuze shopping malls en imponerende gebouwen. Het is een moderne, kosmopolitische stad met een smeltkroes aan culturen; westerse invloeden, gehuld in een jasje van traditionele Arabische normen en waarden. Dubai staat symbool voor de moderne Arabische wereld en ontwikkelt zich continu met een grenzenloze ambitie. Meer dan elders gaan weelde en grootheidswaanzin er hand in hand. Bekende projecten zijn de Dubai Marina en de Burj Al-Arab, een zeilbootvormig 7-sterrenhotel en hét symbool van Dubai, de Palmeilanden en de Burj Dubai, de hoogtste toren van de wereld. Het Emiraat biedt de reiziger een oase aan luxe, veiligheid en moderniteit.

Jumeirah De grote Jumeirah moskee Burj al arab

Hierna volgen enkele reizen naar Dubai op een rijtje. Vraag hier uw eigen volledig uitgewerkte reis naar Dubai aan...
(duid links één of meer onderdelen aan die u zou verkiezen)

Dubai break (Dubai + strand)

 
 
   
 

Combinatie met Abu Dhabi

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

De vermelde maatreizen en beleefreizen zijn slechts enkele van de voorbeelden. Wij trachten steeds op maat te werken en niet te pinnen op een vast programma. Uiteraard staan we open voor andere mogelijkheden en/of combinaties, vraag het gerust als je je droomreis Dubai wilt waarmaken.

Reis naar Dubai - info bestemming

Rijd langs de Jumeirah kustlijn, neem een foto van de mooiste de Jumeirah Moskee. Vervolgens naar het Manhattan van Dubai: de 8 rijstroken grote Sheik Zayed Road, een verbazend woud van opvallende gebouwen in verschillende architecturale stijlen. Ook het prachtig winkelcentrum Mall of the Emirates vindt u langs deze straat.

Bezoek Bastakia, gekend voor smalle straten en traditionele huizen met lemen muren. Dichtbij bevindt zich fort Al-Fahidi, achtereenvolgens paleis, kazerne, gevangenis en nu Museum van Dubai met afdelingen over de plaatselijke geschiedenis, ethnologie- en archeologie.

Abra De Creek van Dubai Het oude Dubai

Aan het water kan je de riviertrafiek bestuderen en opnieuw de verbazende skyline. Ga te voet verder door de kleurrijke textielmarkt. Een watertaxi (abra) brengt je naar de overkant, waar zich de goud- en kruidensoek bevinden. Je vindt er een hele selectie kruiden, gedroogd fruit en traditionele parfums van over het hele Midden-Oosten. Op de goudmarkt kan je wandelen langs vele glimmende juwelen en diamanten.

Beleef ook het contrast tussen de hectische grootstad en de rustige zandvlakte. Ga met 4x4-wagens de woestijn in, waar het eeuwige spel van de veranderende kleuren van Arabië ontroert. Ervaren chauffeursgidsen tonen de kunst van het veilig en plezierig 4x4-rijden op hoge en lage duinen. Daarna kan je zelf aan “dune bashing” doen, met de wagen of met de quad, eventueel met kameel. Bekijk de zonsondergang van op de eerste rij, de ideale inleiding van een Arabische avond in de woestijn...

Dune bashing Dineren en overnachten in de woestijn Buikdanseres

Reisorganisatie Dubaireis - wat u verder nog moet weten voor uw luxereis.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info reis naar Dubai

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Voor een verblijf van minder dan 30 dagen in de VAE is voor Belgen momenteel geen visum vereist. Een internationale reispas is wel verplicht en moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van binnenkomst. Als je een Israëlische stempel in je reispas hebt, vraag je vooraleer je vertrekt beter een nieuwe reispas aan (om problemen te vermijden).

Gezondheid/inentingen: Voor Dubai zijn geen speciale inentingen vereist. DTP-vaccinatie en bescherming tegen hepatitis A zijn evenwel aanbevolen. Raadpleeg daarvoor je huisarts.

Vluchtduur: Het is ongeveer zeven uur vliegen vanuit België.

Tijdverschil: In de zomer is het in de Verenigde Arabische Emiraten 2 uur later dan in België; in de winter is het verschil 3 uur.

Lokale munt: De munteenheid van de Verenigde Arabische Emiraten is de dirham (AED), die bestaat uit 100 fils.Richtkoers: 1 AED = 0,191 EUR (augustus 2009)

Goed om weten:

Het weer

Het weer: Dubai kent een subtropisch klimaat. Gedurende de wintermaanden (oktober-mei) zijn de dagen aangenaam, zonnig en warm en de avonden zelfs koel. De temperatuur ligt dan zo rond de 20-30 graden, zonder twijfel de meest aangename periode om het land te bezoeken. In de zomer is het warm met een variabele vochtigheidsgraad en temperaturen rond de 35-40 (in het binnenland tot soms zelfs 50) graden. Er valt gedurende slechts zeer sporadisch regen. Het hele jaar door kunnen er zich zandstormen voordoen. De shamal, een krachtige noorden- of westenwind, en de khamsin, een zomerse zuidenwind, kunnen voor afkoeling zorgen.

Reisperiode: De wintermaanden (oktober-mei) zijn zonder twijfel de meest aangename om het land te bezoeken.

Abu Dhabi JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 242528333739414139353126
Gemiddelde nachtt. (°C) 141417202427293027241916
Gemiddelde neerslag (mm) 44223800000029
Dubai JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 242528333739414139353126
Gemiddelde nachtt. (°C) 121418182225282825221814
Gemiddelde neerslag (mm) 23231050000001036
Aantal uren zon per dag 678911131212121086
Aantal regendagen 221100000012

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw Dubai reis voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.