logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw individuele rondreis Jordanië alsof het onze eigen vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Reizen naar Jordanië - Aanvraag offerte

Kaartje Jordanië

Wie zegt Jordanië, zegt bijbelverhalen, verloren steden, prachtige woestijnen, cultuur en een verbazende natuur... Het is het land van Petra, de antieke stad van de Nabateeërs en één van de meest atmosferische ruïnes ter wereld, en ook het land van Wadi Rum, waar het prachtige woestijnlandschap Lawrence of Arabia in vervoering bracht. En er is ook nog de vriendelijke bevolking, één van de meest gastvrije ter wereld.

Wadi Rum Jerash

Hierna volgen enkele reizen naar Jordanië op een rijtje. Vraag hier uw eigen volledig uitgewerkte reis naar Jordanië aan...
(duid links één of meer onderdelen aan die u zou verkiezen)

Petra by night

Rondreis Jordanië

Vanuit Amman gaat het eerst noordwaarts, daarna richting zuiden. Een ontdekking en volledige verkenning van Jordanië. Op 10 dagen heeft u heel wat gezien. We passen het programma aan naargelang uw voorkeuren, eventueel gespreid over enkele dagen meer of minder, al dan niet met een overnachting in de Wadi Rum woestijn, een kuur aan de Dode Zee, een bezoek aan Petra "by night", ...
 
 
   
 

Aansluitend een verblijf in Aqaba

 
 
   
 

Aansluitend een verblijf in Sharm El Sheik

 
 
   
 

Het beste van Jordanië in een minitrip (4-5 dagen)

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

De vermelde maatreizen en beleefreizen zijn slechts enkele van de voorbeelden. Wij trachten steeds op maat te werken en niet te pinnen op een vast programma. Uiteraard staan we open voor andere mogelijkheden en/of combinaties, vraag het gerust als je je droomreis Jordanië wilt waarmaken.

Reis naar Jordanië - info bestemming

In Jordanië vind je woestijnen en valleien van een heerlijke schoonheid: van de duinen en paarse bergen van Wadi Rum tot het beschermde natuurgebied van Wadi Mujib. Het land is onder te verdelen in drie landschappen: de vruchtbare Jordaanvallei, het heuvelland in het westen, en het grote woestijnplateau in het oosten. Dat laatste strekt zich uit tot in Syrië en Saoedi-Arabië. Liefst 85% van het totale landoppervlak van Jordanië bestaat uit woestijn.

De prachtige natuur zet zijn voet naast de bekende historische sites. Je kan in Jordanië bergen beklimmen onder zeeniveau, vogels bestuderen vanuit oude ruïnes, zwemmen naar ongeschonden koraalriffen... De verscheidenheid verrast. Zo vind je er zo'n 70 zoogdiersoorten, een 100-tal reptielen en meer dan 400 vogels. Sommige habitats, zoals deze aan de Dode Zee, zijn zeer bijzonder en kostbaar voor de hele wereld. Ook de flora is rijkelijk aanwezig, met in totaal en verspreid over het land zo'n 2500 soorten. Enkele natuurreservaten bieden je de mogelijkheid om te wandelen of te genieten van een eenvoudige picknick.

Zwarte Iris Caracal WadiMujib

Amman, de hoofdstad van Jordanië, bevindt zich in het hart van het Midden-Oosten. Natuurlijk zijn er tal van historische monumenten en sporen uit het glorierijke verleden. Vanuit Amman vertrekt naar het zuiden, langs de 5.000 jaar oude Koningsroute, één van de meest fascinerende reisroutes door het Heilige Land, een route die langs een hele rij antieke steden voert: Madaba, de berg Nebo, Kerak...

Madaba Nebo

Ten noorden van de hoofdstad Aman vinden we Jerash, wellicht de best bewaarde oude Grieks-Romeinse stad.Iets verderop naar het noordwesten ligt Tabaquat Fahl (ook Pella genoemd) in de sappig-groene heuvels van Noord-Jordanië. Umm Qais heeft de meest spectaculaire ligging van alle steden van de Dekapolis, het tienstedenverbond waartoe ook Pella, Jerash en Amman behoorden. In Aljoun bevindt zich het kasteel Qalat al-Rabat, één van de mooiste en zeker best bewaarde staaltjes van militaire Arabische architectuur uit het Midden-Oosten. Gebouwd op een berg, is het zicht op de Jordaanvallei fantastisch...

Jerash Pella Umm Qais

De kloof van Wadi Mujib, door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed, mondt uit in de Dode Zee. In een dor en droog landschap is deze kloof waar altijd water doorheen stroomt een ware oase, met meer dan 300 soorten prachtige bloemen en planten. Het water gecombineerd met het hoogteverschil (van 400 beneden de zeespiegel tot 900 meter erboven) zorgen voor een fantastische biodiversiteit. Wandelen in de kloof is een avontuur en mag enkel onder begeleiding van een gids.

Dode Zee De Dode Zee, het laagste binnenmeer ter wereld, 75 kilometer lang en 15 kilometer breed, ligt in het hart van de woestijn van Juda, inmiddels 418 meter (het waterpeil zakt de afgelopen jaren weg) onder zeeniveau op het diepste punt van de aarde. Het meer wordt vooral gevoed door water van de Jordaan.

Dana Nature Reserve Verder zuidwaarts ligt het Dana Natuurreservaat, een opvallend divers landschap; van beboste hooglanden tot rotsachtige hellingen en van gravelvlaktes tot zandduinen. Ook hier is een verscheidenheid aan planten en dieren te bewonderen.

Dé parel van Jordanië is natuurlijk de prachtige antieke "zalmroze stad" Petra. Het is zo'n plaats die je gezien moet hebben, waar schoonheid je overvalt. Niet alleen de uit de rotsen gehouwen bouwwerken, maar ook de fantastische kleuren en panorama's van de site zijn simpelweg indrukwekkend !

Petra schatkamer Petra graven Petra landschap

Verder naar het zuiden vinden we Wadi Rum. "Onmetelijk, vervuld met echo en goddellijk", omschreef Lawrence of Arabia de woestijn van Wadi Rum. Je vindt er inderdaad het mooiste woestijnlandschap van heel Jordanië (en omstreken).

In het uiterste zuiden tenslotte ligt Aqaba, een levendige badplaats en duikparadijs omgeven door bergen. Aqaba kijkt uit op de gelijknamige Golf van de Rode Zee en is de enige haven van Jordanië.

Aqaba koraalzee Wadi Rum

Reisorganisatie Jordaniëreis - wat u verder nog moet weten voor uw luxereis.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info reis naar Jordanië

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Voor Belgen die naar Jordanië reizen is een internationale reispas verplicht. Deze moet nog minstens 6 maanden geldig zijn na de terugreis. Ook de kinderen moeten een eigen reispas hebben. De reispassen mogen bovendien geen stempel van Israël bevatten. Een visum is verplicht; dit kan aangekocht worden op de luchthaven. We willen je er verder op wijzen dat het je eigen verantwoordelijkheid is om in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart en reispas. Indien je op de luchthaven aankomt zonder de nodige papieren kunnen wij helaas niets voor je doen en zal je ook niet kunnen vertrekken.

Gezondheid/inentingen: Voor Jordanië is geen enkele vaccinatie verplicht, behalve wanneer je maximaal veertien dagen voor aankomst in het Midden-Oosten in een gebied bent geweest waar gele koorts of cholera heerst. DTP-vaccinatie en bescherming tegen hepatitis A en B (en eventueel tegen buiktyfus) zijn evenwel aanbevolen. Raadpleeg daarvoor je huisarts. Pilletjes tegen malaria zijn niet vereist.

Vluchtduur: De afstand Brussel - Amman is zo'n 3300 km. Je vliegt er 4,5 uur over.

Tijdverschil: In Jordanië is in de winter 1 uur later dan in België. In de zomer is het verschil 2 uren.

Lokale munt: In Jordanië betaalt men met de Jordaanse Dinar (JD), onderverdeeld in 1000 Fils of 100 Piasters. Koers: 1 JOD = 1,11 EUR (augustus 2012).

Goed om weten:
- Telkens je Jordanië verlaat, moet je een vertrektaks van ong. 25 EUR betalen.
- De ruïnestad Petra is in 2007 verkozen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen.

Het weer

Het weer: In het westen van Jordanië heerst een mediterraan klimaat; in het oosten een landklimaat. De zomers zijn over het algemeen warm: de gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 25°C, met in de woestijn overdag pieken tot 40°C. In het zuiden is het warmer dan in het noorden. Lente en herfst zijn kort en plezant. De regen valt van november tot maart. De winters zijn redelijk nat en kouder dan je zou verwachten. In het noorden valt gemiddeld 700 mm neerslag per jaar en in het zuiden 100 mm. In de winter kan er in de bergen en Amman zelfs sneeuw vallen, terwijl het in Aqaba dan nog voldoende zacht is om te zwemmen en te zonnebaden (gemiddelde rond 17°).

Reisperiode: Best reizen van maart tot oktober-november (gemiddelde temperatuur van 23°, mogelijk is de nacht fris) en beter niet in de zomermaanden juli en augustus wegens de hitte. In maart kan het (zeker 's nachts) nog redelijk koud zijn. Een bijkomende troef bij reizen in het voorjaar is dat de bloemen dan allemaal mooi in bloei staan.

Amman JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 121316232831323231272115
Gemiddelde nachtt. (°C) 4469141618181714106
Gemiddelde neerslag (mm) 697431155000053346
Aantal uren zon per dag 7781011131313111086
Aantal regendagen 884310000145

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw Jordanië reis voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.