logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 ∑ Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw individuele rondreis Frans Polynesië alsof het onze eigen vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Reizen naar Frans Polynesië

Kaartje  Frans Polynesië

Tahiti, Bora Bora, het zijn de bekendste eilanden van dit Frans overzees gebied, en de exponenten van dit paradijs op aarde. De charme van de vele baaien, het machtige landschap van Bora Bora, de parelduikers van de Tuamotu eilanden, de tempelruïnes van de Marquesas, de beroemde Tikibeelden - een onuitputtelijke bron van inspiratie. Bij een bezoek aan Frans Polynesië hoort ultiem comfort en exclusiviteit, een gevoel van de koning te rijk.

Reis naar Frans Polynesië - info bestemming

De eilandengroep Frans-Polynesië ligt middenin de Stille Zuidzee, ergens halverwege tussen Los Angeles (VS) en Sydney (Australië). 35 eilanden en 83 atollen verspreid over 5 eilandengroepen vormen een gebied zo groot als Europa. De eilanden zijn vulkanisch van oorsprong, weelderig begroeid, met witte zandstranden en azuurblauwe lagunes, omringd door koraalriffen en kleine koraaleilandjes (zogenaamde motu’s). Onder water zwemmen vissen in de meest uiteenlopende kleuren en vindt u koralen in allerlei vormen en al even kleurrijk.

De lagune van Moorea Bora Bora baai Bora Bora bergen

Bora Bora wordt het mooiste eiland van de Pacific genoemd. Het zijn vooral het grillige landschap, bepaald door twee steile en dicht begroeide vulkanen, en de turkooise lagune die een verblijf onvergetelijk maken.

Tahiti, het grootste en bekendste eiland van Frans Polynesië, wordt ook wel het eiland van de liefde genoemd. De ongerepte jungle, watervallen, varens en orchideeën, canyons, rivieren, stranden, lagunes, tempels, tikibeelden en vriendelijke bevolking missen hun effect tijdens uw vakantie niet. Aan de noordwestzijde ligt de hoofdstad Papeete, een modern havenstadje met mooie winkels, uitstekende restaurants en een plezant uitgaansleven.

Vulkanisch strand Tahitiaanse dansgroep Tiki

Ook op het eiland Moorea kan je genieten van een prachtig landschap, een uitbundige onderwaterwereld en een deugddoende rust. Samen met Bora Bora en Tahiti zijn het de belangrijkste Society Eilanden.

Niet ver daar vandaan liggen de Tuamotu Eilanden, ringvormige koraalatollen begroeid met palmbomen die net boven de zeespiegel uitsteken. O.a. Rangiroa en Fakarava zijn ideale plaatsen om te genieten van lange witte zandstranden en kennis te maken met de prachtige onderwaterwereld. U ziet er bijvoorbeeld mantaroggen, tonijnen, barracuda's en haaien.

Lagune Fakarava Rangiroa

Tenslotte zijn er nog de Marquesas, één van de meest afgelegen gebieden ter wereld. Deze eilanden hebben geen koraalriffen of kustvlakten en zijn dus erg onherbergzaam. Het prachtige Nuku Hiva is het belangrijkste eiland van de Marquesas. De Hakauivallei heeft een indrukwekkende 550 meter hoge waterval; de oostkust heeft spectaculaire hoge zeekliffen. Op het ongerepte Hiva Oa, het tweede eiland van de Marquesas, vindt u de graftombes van Paul Gauguin en Jacques Brel.

Reisorganisatie Frans Polynesiëreis - wat u verder nog moet weten voor uw luxereis.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info reis naar Frans Polynesië

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Bij binnenkomst van Frans-PolynesiŽ is voor Belgen voor een verblijf van maximaal 3 maanden een geldige reispas vereist, een geldig retour- of doorreisticket en voldoende financiŽle middelen om uw verblijf te bekostigen. U kunt dit aantonen met contant geld, travellercheques, een creditcard of uw hotelboeking. Bij aankomst moet een "Arrival Card" met persoonlijke gegevens worden ingevuld; deze wordt reeds aan boord van het vliegtuig uitgedeeld. Een visum is voor een kort verblijf niet nodig.

Inentingen: Als men uit een gele koorts gebied komt is gele koorts vaccinatie verplicht. Een DTP-vaccinatie wordt aanbevolen, evenals bescherming tegen Hepatitis A. Een Buiktyfusvaccinatie wordt aanbevolen bij reizen langer dan 2 weken.
OPM: Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en anti-malariamaatregelen je nodig hebt. Aangeraden wordt om een persoonlijk advies in te winnen over de vaccinaties en eventuele andere maatregelen die noodzakelijk zijn. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts, die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. Vooral bij reizigers met gezondheidsproblemen, bij reizen langer dan 3 maanden of als men op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep, is een gespecialiseerd advies extra van belang.

Tijdsverschil: Het tijdverschil met BelgiŽ bedraagt 11 uur als het hier winter is en 12 uur in de zomer. Frans-PolynesiŽ ligt op het westelijk halfrond, 's avonds hier is het dus dezelfde dag ochtend in Frans-PolynesiŽ.

Lokale munt: Het betaalmiddel in Frans PolynesiŽ is de Cour de Franc Pacifique (CFP). Er is een vaste wisselkoers: 1 EUR = 119,33 CFP.

Het weer: Frans PolynesiŽ heeft gedurende het gehele jaar een aangenaam zonnig klimaat. De maanden juni t/m oktober zijn het droogst en koelst, met een gemiddelde temperatuur van 25įC. De maanden november t/m mei zijn iets warmer, met een gemiddelde temperatuur van 26,5įCelcius. Aan de oostzijde van de bergachtige eilanden valt in deze periode veel regen, vrijwel altijd in korte maar hevige stortbuien. De luchtvochtigheid is dan op de eilanden iets hoger, maar een continue passaatwind maakt het toch aangenaam.

Papeete JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (įC) 323232323130303030313131
Aantal uren zon per dag 567777778776
Aantal regendagen 1616171010856691314

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw Frans Polynesië reis voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.