logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 ∑ Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beInfo Sardinië

Kaartje Sardinië

SardiniŽ is zowat de meest afgelegen bestemming van ItaliŽ. Met stranden die tot de schoonste van ItaliŽ behoren is het een eiland van zon en zee. Cultuur snuiven, genieten van natuur en culinaire specialiteiten kan echter ook. Het binnenland, met fascinerende landschappen, is zo goed als vrij van grote steden en zware industrie en ligt te wachten om ontdekt te worden. Voor een vakantie vol afwisseling op een minder bekend maar wel degelijk heel interessant eiland met prachtige stranden kunnen we SardiniŽ van harte aanbevelen...

Reizen naar Sardinië - wandelen door de bergen

Het landschap in SardiniŽ is zeer afwisselend, de prachtige kuststreken met talloze witte zandbaaien en de helderblauwe zee staan in schril contrast met het ruige binnenland. Het eiland heeft een zeer afwisselende kustlijn, maar liefst 1.800 kilometer lang. De kust bestaat uit kleine baaitjes en schelp-, zand- en kiezelstranden. De ruige rotsachtige noordoostkust gaat over in een zuidkust met vele kilometerslange zandstranden.

SardiniŽ is een bestemming die veel variatie te bieden heeft. Naast strand is er ook prachtige natuur. Populaire plaatsen zijn Alghero, Baia Sardinia, Bosa, Cala di Volpe, Porto Cervo en Santa Margherita di Pula. In vergelijking met de omringende (ei)landen worden op SardiniŽ, m.u.v. de Costa Smeralda en het gebied rond Alghero, relatief weinig hotels bijgebouwd.


Goed om weten

Varia

Verder in Italië

* Lazio
* Piemonte
* Puglia
* SiciliŽ
* Toscane
* Veneto