logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 ∑ Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beInfo Sicilië

Kaartje Sicilië

Reizen naar het prachtige SiciliŽ - Over SiciliŽ is zoveel gezegd en geschreven, dat het eiland bijna mythische proporties heeft gekregen. Gedurende meer dan twintig eeuwen geschiedenis drukten Grieken, Romeinen, Arabieren, Spanjaarden en Fransen hun stempel op het karakter, en lieten schitterende bouwwerken na. Met zijn eindeloze gele heuvels, zingende krekels en melancholieke volksmuziek ademt Sicilie nu vooral nog vergane glorie. De bevolking trekt zich hier echter weinig van aan. In sfeervolle straatjes wordt elke avond druk geflaneerd, en de trattoriaís en bars zijn permanent gevuld met de geur van sterke espresso en tomatensausÖ

Reizen naar SiciliŽ verveelt nooit. Of je er nu eens uit wilt voor een kort weekend, de tijd neemt voor een langere rust, of liever een actief rondreist. Op SiciliŽ vind je wat je zoekt. Na aankomst op de luchthaven van Catania kan je de bekende vismarkt ďLa PescheriaĒ bezoeken. Het mondaine leven vindt in Taormina de perfecte samenhang met de rustige en authentieke Siciliaanse levensstijl. Bezoek zeker het Grieks theater, drink een koffietje op de bar van Piazza 9 Aprile, met uitzicht op de Middellandse Zee, of geniet van een smakelijke pasta of risotto in een plaatselijk restaurant.

Catania Etna Taormina

Enkele schitterende hotels in Taormina en omgeving bieden de perfecte omgeving voor rust en een luxereis. Voor de iets actievere reiziger kunnen we een onvergetelijke dag met 4x4-wagen en gids rond de Etna en de Alcantara gorges aanbieden. Of wat dacht je van een tochtje met een lokale vissersboot en een bezoek aan de eilandjes I Ciclopi ?

Voor de rondreizigers voorzien we een huurwagen, die jullie oostwaarts, naar de bergen van het binnenland, brengt. Via Messina en de nodige aanwijzigen rijden jullie naar Castoreale, in het Nebrodigebergte, waar jullie enkele dagen kunnen genieten van rust en natuur. Jullie verblijven er in een typische agriturisme, die landbouw combineert met toerisme. Bij goed weer is een bezoek aan de Eolische eilanden een echte aanrader. Deze archipel telt 7 bewoonde eilanden, alle vulkanisch van oorsprong, waarvan Stromboli ongetwijfeld het meest bekende is.

Platteland Platteland Verborgen straatje

Daarna is er Palermo, de hoofdstad van SiciliŽ, die opnieuw heel wat te bieden heeft. In Palermo komt al het karakteristieke van SiciliŽ bijeen. Bijna alle superlatieven zijn in het kwadraat van toepassing: barokke bouwstijlen, gonzende drukte, overweldigende geuren, grote en kleine kerken, bonte markten, knetterende scooters, veel en lekker eten, smalle straatjes, de romantiek van La Dolce Vita. We voorzien een begeleide wandeling met gids.

Palermo Palermo Zicht op zee

Ook de omgeving van Palermo, het westen van SiciliŽ heeft meer dan genoeg te bieden. In het spectaculaire dorpje Monreale staat ťťn van de fraaiste kathedralen van ItaliŽ. Nabij Scopello ligt het natuurreservaat Lo Zingaro. Segesta is ťťn van de belangrijkste archeologische en historische sites van SiciliŽ. Of wat dacht je van het schitterende witte postkaartstand en de vele restaurants van San Vito Lo Capo, van het gezellige middeleeuwse dorpje Erice, van de beroemde marsalawijn van de Cantine Florio ?

Sicilië Sicilië

SiciliŽ dragen wij in ons hart. We organiseerden er verschillende grotere groepsreizen en hebben goede contacten en prijzen bij verschillende door ons gekozen hotels, van B&B tot 5* luxehotels. Heb je een vraag over reizen naar Sicilie, stel ze ons. We kunnen jullie laten raften, canyonen, quadrijden, en veel meer. Tot zelfs een helikoptervlucht over de krater van de Etna toe.

Goed om weten

Varia

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar ItaliŽ hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Inentingen: Voor ItaliŽ gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.
OPM: Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en anti-malariamaatregelen je nodig hebt. Aangeraden wordt om een persoonlijk advies in te winnen over de vaccinaties en eventuele andere maatregelen die noodzakelijk zijn. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts, die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. Vooral bij reizigers met gezondheidsproblemen, bij reizen langer dan 3 maanden of als men op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep, is een gespecialiseerd advies extra van belang.

Tijdsverschil: Zelfde tijd als in BelgiŽ.

Lokale munt: De munteenheid in ItaliŽ is de euro.

Het weer: SiciliŽ heeft het typische Middellandse zeeklimaat. De regen valt vooral van oktober tot maart.

Catania JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (įC) 161718212630333330252117
Aantal uren zon per dag 55678101098764
Aantal regendagen 11997531248812
Palermo JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (įC) 151516182225282927231916
Aantal uren zon per dag 45678101198664
Aantal regendagen 101096321248911

Verder in Italië

* Lazio
* Piemonte
* Puglia
* SardiniŽ
* Toscane
* Veneto