Evenementtours - Waar op letten bij aankoop van een vliegtuigticket ?

ZakenreizenZakenreizenZakenreizenZakenreizen

Prijzen van vliegtickets vergelijken...

Onze boekingsmodule vermeldt steeds de absolute nettoprijzen van de vliegtickets zoals u die ook terugvindt op de websites van de verschillende luchtvaartmaatschappijen. Er zijn een hoop boekingsmodules waar de prijzen van de vliegtickets zijn opgetrokken, ook al beweert men op dezelfde pagina's dat het nettoprijzen zouden zijn.

Wat betreft het aanrekenen van onze diensten zijn we ook duidelijk. De prijs die bovenop de ticketprijs komt is onze servicefee, deze is berekend op basis van de gepresteerde werktijd. Je hebt dus steeds zicht op de netto prijs van het vliegticket en onze servicefee. Geen stiekem overtrokken ticketprijs, geen verscholen commissie, alleen een logische servicefee. Enkele leukerds in de sector vragen zogezegd amper 10 euro servicefee, maar voegen eerst verschillende tientallen euros bij de basisprijs van het vliegticket. "Wij hebben goede deals met de luchtvaartmaatschappijen" wordt het dan. Laat het u niet wijsmaken ! De kantoren of groepen van kantoren die nog een commissie van de luchtvaartmaatschappijen ontvangen zullen het je niet vertellen en nog veel minder teruggeven. Het verschuilen van de echte netto prijzen dat door vele kantoren wordt gehanteerd stamt nog uit de tijd van voor 2005 toen dure ticketten en hoge commissies nog big business betekenden voor de reissector.

Eén ding is zeker : de poen is er af en zoals in iedere sector dient ook in onze sector tenminste de werktijd vergoed te worden. Onze prijs is daarop gebaseerd. Niet meer, en niet minder. Dikwijls resulteert een extra opzoeking in een goedkoper ticket. De prijs van de extra werktijd is dan verwaarloosbaar, ten opzichte van de lagere ticketprijs. Daarenboven als je met meerdere personen tegelijk dezelfde route reist, resulteert onze servicefee niet zomaar losjes in een vermenigvuldiging met het aantal reizende personen. Aan een extra ticket wordt immers niet opnieuw evenveel werktijd besteed.

Vergelijk gerust. Hanteer onze boekingsmodule, je vindt er de absolute nettopijzen. Als je vergelijkt, doe het dan op een objectieve manier. Ga het niet vertellen dat je aan het vergelijken bent. Stuur geen cc e-mail naar al diegenen die je vergelijkt, geef de aanvragen terzelfdertijd door, de prijs van vliegtickets schommelt bijna met het uur, afhankelijk van de bezettingsgraad van de vlucht, enz.

We kunnen het niet genoeg zeggen: vergelijk de totaalprijs, dat is de som van de nettoprijs en de servicefee. Misschien stel je vast dat je huidig kantoor zogezegd een zeer lage servicefee vraagt, maar je eigenlijk een te hoge ticketprijs aanrekent ? In dat geval wordt het wel echt grof als meerdere personen op hetzelfde traject reizen. En dat terwijl je dacht toch een goede klant te zijn ? Dit artikeltje illustreert deze gang van zaken nog eens.

Zakendoen in vertrouwen, daar draait het om bij Evenementtours. Wij bezorgen je de goedkoopste tickets op het moment van de aanvraag aan een transparante en eerlijke prijs. Wij zoeken een lange termijn relatie, niet een in stand houden van de marges van voor 2005 toen hoge ticketprijzen en dito commissies het goede weer uitmaakten van menig reiskantoor.