Evenementtours - Klassiek weekprogramma: geen vast programma

PorosHydraHydraEpidaurus

Een ware ontdekkingstocht !

Een vast zeilprogramma hebben we niet. Het weer, de wind, de zon, verschillende interesses en individuele wensen, het gemoed spelen allemaal een rol bij de keuze van het parcours. Het is m.a.w. moeilijk en op vakantie zeker niet wenselijk om ons vast te pinnen. Een "klassiek" programma in de Saronische en Argolische Golf vertrekt vanuit Athene. In 2006 gingen we ook van start met onze flottielje in Lefkas, waar al evenveel bijzonder mooie plekjes te ontdekken zijn.

Griekenland heeft een typisch Middellands-Zeeklimaat, met lange warme zomers. Je kan er tot laat in het seizoen zeilen en zwemmen. Langs de kust en op de eilanden brengt de zeewind wat afkoeling. De Saronische en Argolische eilanden zijn beschut tegen te veel wind. De heersende wind in de maanden juli tot september heet de Meltemi en blaast er minder regelmatig dan in de Cycladen en de Dodecanese. De windsterkte is meestal een 4 beaufort (matige wind) tot 6 beaufort (krachtige wind) m.a.w. ideale wind om optimaal te zeilen. Als de Meltemi niet blaast is er een zachte wind uit het zuiden, 2-3 beaufort.

We beginnen elke zeildag met de briefing op het terras van één of andere taverne aan de kade. Hierop worden de route van de dag en de weerssituatie besproken, wordt aangegeven waar we eventueel voor anker kunnen gaan en wat er in de haven van aankomst allemaal te beleven valt.

Bij het begin van de reis zullen de zeiljachten liggen wachten in een nabijgelegen haven, of op één van de eilanden dichtbij. Na aankomst op de luchthaven reizen we met bus, hydrofoil of ferry meteen door naar onze mobiele verblijfplaats voor een week.

De ontdekking kan beginnen...