Saronische en Argolische Golf

PorosHydraHydraEpidaurus

Zeilvakantie in de Saronische en Argolische Golf

Vanuit de jachthavens vlakbij Athene kunnen er schitterende zeiltochten gemaakt worden naar eilanden die op zichtafstand van elkaar liggen. De eilanden van de Saronische en de Argolische Golf zijn een favoriete bestemming voor Atheners. En gelijk hebben ze: elk met een eigen karakter en kleur, een gevarieerd landschap, oude archeologische vindplaatsen en gezellige haventjes bieden deze eilanden verschillende troeven voor een verrassende en onvergetelijke zeilvakantie.

Gezellig in de havenDe twee gebieden (Sarolische en Argolische Golf) worden meestal tweewekelijks afgevaren. Vanuit Athene bereiken we eerst de Saronische Golf. We varen bijvoorbeeld op de eerste dag naar Aegina, leggen op dag 2 aan in Epidaurus en op dag 3 vervolgens in Perdika. Van daaruit gaat het naar Poros. Op de vijfde en zesde dag bereiken we respectievelijk Hydra en Spetses, de poort naar de Argolische Golf en het eindpunt van de eerste week. Er blijft dan nog een dag over om via de hydrofoil terug naar Athene te gaan en deze olympische godenstad te bezoeken.

Vanuit Spetses kunnen we nu de omgekeerde tocht maken en terugkeren naar Athene of Aegina. Een goed alternatief is echter om ook enkele havens van de Peloponesos aan te doen, zoals Navplion, Leonidhion of zelfs Monemvasia, bijna op de uiterste punt van de Peloponesos. Voor wie twee weken bij de flottielje blijft valt er dus nog genoeg te ontdekken. Er wordt in geen enkele week een vaste route aangehouden.

Op de volgende pagina's vind je iets meer informatie over de besproken haventjes en de alternatieven...