Citytrip Washington

Kaartje Washington

Aan veelzijdigheid geen gebrek in Capitol City. Bekijk het Witte Huis en het Capitool en ontdek de geschiedenis van de VS in de memorials en monuments. De sfeer in Washington is ongedwongen en gezellig. Kunst, wetenschap, cultuur en zoveel meer komen aan bod in de 19 musea van het Smithsonian. Shoppen doe je in de exclusieve winkels van Georgetown. Uit eten in de exotische restaurants van Adams Morgan...


Info bestemming

Het Capitool kan je bezoeken maar vooraf verplicht in te schrijven. Ook het Witte Huis is een must see. De tocht langs de memorials laat de oorlogen en legendarische presidenten herdenken met een eigen bouwwerk. De memorial van Abraham Lincoln is indrukwekkend, uitkijkend op de Mall, de groene long van de stad waarlangs de meeste memorials en musea zijn gelegen. Als je een avondtoer doet langs de monumenten zijn ze prachtig verlicht.

Het Smithsonian Institution is een verzameling van 19 musea en is het grootste museumcomplex ter wereld. Het Air & Space Museum is dé publiekstrekker. In de National Gallery of Art vind je een schat aan kunst: Cézanne, Rubens, Da Vinci, Rembrandt ... Verder zijn er het American History Museum, het Natural History Museum en het National Zoological Park en het International Spy Museum vertelt de geschiedenis van de spionage, geïllustreerd door talrijke voorwerpen.


Arlington Cemetery telt 300.000 graven, waaronder die van John F. Kennedy en zijn vrouw Jackie. The Changing of the Guards bij het Monument voor de Onbekende Soldaat is een indrukwekkend schouwspel. Ook het Iwo Jimamonument is niet te missen.

Ga ook eens de Belgische sfeer opsnuiven in het Belga Café. De kaart met Belgische bieren is er ook erg uitgebreid.

Extra informatie over een reis naar Washington maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw citytrip Washington aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven. We overleggen met u eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

Citytrip Washington D.C.

 
 
   
 

Combinatie met New York

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Reisorganisatie Washingtonreis - wat u verder nog moet weten voor u in alle rust en luxe op reis vertrekt.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info voor een citytrip naar Washington

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die naar de VS reizen dienen te beschikken over een Belgische reispas met machineleesbare zone. De reispas moet geldig zijn voor de hele duur van het verblijf in de Verenigde Staten (en liefst tot 3 maanden na terugkeer). Belgische paspoorten met machineleesbare zone en zonder chip zijn herkenbaar aan de vermelding Europese Unie op de voorzijde. Belgische paspoorten met machineleesbare zone en met chip ("biometrische paspoorten") zijn herkenbaar aan het tekentje op de voorkaft (een cirkel tussen twee streepjes, afgeleverd in België sedert einde 2004). Kinderen, zelfs baby's hebben hun eigen machineleesbaar paspoort nodig om te reizen.

Zonder visum:

In het kader van het Visa Waiver Programma (de mogelijkheid om toelating te vragen om te reizen naar de Verenigde Staten zonder visum) werd het programma ESTA (Electronic System for Travel Authorization) ingevoerd, een elektronisch controlesysteem. Sedert 12 januari 2009 is dit systeem verplicht voor Europeanen die tot dan gewoon waren om alleen met een internationale reispas naar de V.S. te reizen. Elektronische toestemming (ESTA) is nodig vóórdat men aan boord kan gaan van een vliegtuig of schip naar de V.S.

Voor een verblijf van minder dan 90 dagen (niet verlengbaar; uitstapjes naar de buurlanden van de Verenigde Staten zijn toegelaten, voor zover de totale duur van het verblijf in de regio niet meer dan 90 dagen bedraagt) is het mogelijk om zonder visum naar de VS te reizen, op voorwaarde dat:

- U reist in het kader van toerisme, privébezoek, familiebezoek, zaken of transit. Zakenreizigers of toeristen mogen niet werken of studeren in de Verenigde Staten.

- U de V.S. binnenkomt via lijn- of chartervliegtuig, passagiersschip of auto en u beschikt over een heen- en terugvervoersticket of een ticket met connectievlucht.

- U beschikt over een bewijs van financiële solvabilitiet (kredietkaarten, reischeques, enz.).

- U heeft zich op voorhand met het ESTA ingeschreven via het Internet en uw registratie werd goedgekeurd. Surf daarvoor naar de website van het ESTA (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html) en vul online het formulier in. In de meeste gevallen - zo zeggen de autoriteiten - geeft ESTA onmiddellijk uitsluitsel omtrent het visumvrij kunnen reizen (in uitzonderlijke gevallen kan het 72 uur duren). Indien er geen goedkeuring wordt verleend, dan moet een visumaanvraag worden ingediend. Het is verplicht zich minstens 72 uur vóór het vertrek te laten registreren. De registratie kost USD 14 (begin 2011; wordt afgerekend via de creditcard) en blijft gedurende 2 jaar geldig (voor meerdere entries), tenzij de geldigheid van het paspoort vroeger verstrijkt of tenzij één van de vragen van het ESTA formulier veranderen. Print het antwoord in ieder geval uit en bewaar het.


Opmerking: De reistoestemming kan zonder opgave van reden eerder worden ingetrokken. De toestemming is geldig voor meerdere bezoeken onder voorbehoud van aanpassing voor elke reis. De reistoestemming is evenwel geen garantie voor toelating tot de Verenigde Staten, dit wordt definitief bepaald op de luchthaven waar je het land binnenkomt. Meer info: www.cbp.gov/esta.

Met visum:

Als u niet voldoet aan alle hierboven vermelde voorwaarden en u bijvoorbeeld geen elektronische toestemming hebt gekregen is een visum noodzakelijk om de VS binnen te geraken.

Gezondheid/Inentingen: Voor de VS gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Tijdverschil: Aan de oostkust (New York, Orlando, Miami) is het zomer en winter 6 uur vroeger dan in België. Aan de westkust (Los Angeles, San Diego, San Francisco) is het verschil 9 uur.

Munt: US dollar.

Onderweg: Brussel - New York in 7 uren. Brussel - Los Angeles in 15 uren.

Goed om te weten:
- Medische kosten in de Verenigde Staten kunnen hoog tot zeer hoog oplopen. De dagprijs in een Amerikaans ziekenhuis ligt tussen de 1.000 USD à 2.000 USD per dag. Veelal blijkt dat bij opname in een ziekenhuis (door ziekte of ongeval) u onvoldoende verzekerd bent. Daarom is het sterk aangeraden om voor vertrek een degelijke bijstandsverzekering af te sluiten. Ook het afsluiten van een annuleringsverzekering is zeker aan te raden.

- Bovenop de aangegeven verkoopprijs van het artikel dat u wenst te kopen, moet vrijwel steeds de sales tax (btw) betaald worden. Deze taks verschilt van staat tot staat en van stad tot stad. Meestal liggen deze taksen tussen de 5% en 15%.

- Aan boord van het vliegtuig dien je nog een inreisformulier in te vullen. Doe dit zorgvuldig en correct, anders vertraagt het alleen maar de controle bij de douane. Bij de douanecontrole wordt een foto van je gemaakt en worden de vingers gescand.

- Europese luchtvaartmaatschappijen zijn wettelijk verplicht de Amerikaanse douaneautoriteiten bepaalde gegevens van hun passagiers m.b.t. hun verblijf in de VS beschikbaar te stellen. Deze gegevens worden al voor vertrek van de vlucht bij de check-in geregistreerd. Om de incheckprocedure zo soepel mogelijk te laten verlopen, kan je het APIS-formulier (APIS Advance Passenger Information System) downloaden, uitprinten, invullen en bij de check-in laten zien.

Weer en klimaat

Klimaat: Amerika kan moeilijk als een land beschouwd worden wat klimaat betreft, maar eerder als een continent met enorm uiteenlopende klimaten. Hierna enkele klimaattabellen.

Reisperiode:

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw reis op maat naar Washington voorzien we u van een hoop stadsinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.