Reizen naar Andalousië

Kaartje Andalousië

Zonder twijfel is Andalusië één van de meest fascinerende regio's van Spanje. Een praktisch ongeëvenaard historisch verleden, een rijke cultuur, een uitgesproken karakter met behoud van talrijke tradities, het zijn maar enkele van de troeven. Witte dorpjes, schitterende bergen, blauwe lucht, geurende jasmijn, ramen met smeedijzeren traliewerk, met bloemen overdekte patio's, flamenco, tapas met een glaasje heerlijke sherry en een stukje jamon... wie krijgt niet het water in de mond?

Alhambra met Sierra Nevada in achtergrond

Info bestemming

Sierra Nevada

Andalusië strekt zich uit over de gehele breedte van Zuid-Spanje. Het is een streek waar vele volkeren in de loop van de geschiedenis voet aan wal zetten: Feniciërs, Grieken, Romeinen, Visigoten en Moren. Allen veroverden ze de streek en lieten er hun duidelijke sporen en hun cultureel erfgoed na. Met de christelijke herovering deden gotische, renaissance- en barokstijlen hun intrede. De Moorse invloeden verdwenen echter niet en maken van boeiende cultuursteden als Sevilla, Córdoba en Granada en heel wat kleinere interessante plaatsjes als Carmona, Úbeda, Baeza en Osuna een harmonische schakel tussen de westerse en Moorse wereld. Het gebied waar Europa, Oosten en Afrika versmelten.

Er zijn nogal wat mogelijkheden om een rondreis met huurwagen te plannen in het zuiden van Spanje omdat er redelijk wat vluchten naartoe gaan. De reis kan zich concentreren op de natuur van Andalousië of op de historische steden die op zich alle een citytrip waard zijn. Meestal zorgt de combinatie van beide (natuur en steden) voor een perfecte ontdekking van dit stukje Spanje.

De Sierra Nevada met zijn zestien bergtoppen boven de 3000 meter is na de Alpen de tweede hoogste bergketen van Europa. Je kan er wandelen (alle niveaus), fietsen, mountainbiken, paardrijden of in de wintermaanden ook skiën. Het ongerepte deelgebied Las Alpujarras ligt aan de zuidkant van de Sierra Nevada. Nadat de Moren de strijd in Granada verloren hadden eind 15de eeuw trokken ze zich hier terug waar ze er lange tijd in talrijke kleine dorpjes leefden die spectaculair tegen de hellingen werden gebouwd. De Moorse invloeden zijn hier vandaag nog steeds merkbaar in deze streek terug in typische witte huizen met daken van leisteen.

Trevelez in Las Alpujarras
Trevelez in Las Alpujarras
Trevelez in Las Alpujarras

Granada ligt aan de voet van de Sierra Nevada en is zeker ook één van de mooiste steden van Spanje. Breng er een bezoek aan de koningsgraven in de kathedraal, de typische zigeunerwijk Albaicín en het bruisende centrum. Maar wellicht het meest bekende van Granada is het Alhambra (Unesco Werelderfgoed). Voorzie zeker een halve dag voor een bezoek.

Granada
Granada

Priego de Córdoba ligt zowat halverwege tussen Granada en Cordoba. Het stadje is bekend om zijn barok en het ligt in het natuurpark de Sierra Subbetica. Loja doet denken aan een typisch Moors dorp. Ten noorden ervan ligt de 'Hel van Loja', een serie indrukwekkende watervallen en ruwe kloven, gevormd door de Genil-rivier, en het mooie natuurpark 'Subbética Cordobesa',

Het charmante Córdoba katapulteert je enkele eeuwen terug. Indrukwekkend zijn de Mezquita (Grote Moskee), de voormalige Joodse wijk, het Alcázar en het Palacio de Viana. Vooral 's avonds is het gezellig kuieren in de smalle witte straatjes en je kan daarna genieten van het bruisende nachtleven op één van de vele plaza's.

Cordoba
Cordoba
Cordoba

Ronda is één van de meest spectaculair gelegen witte stadjes en behoort ook zeker tot de mooiste steden van Zuid-Spanje. Het is de bakermat van de stierengevechten, met zijn Plaza de Toros, één van de oudste arena's van Spanje en de brug Puente Nueve, het symbool van de stad. Het ingedommelde Grazalema ligt op ± 800m hoogte in het natuurpark Sierra de Grazalema. Het is een ideale uitvalsbasis voor uitstappen in deze wondermooie omgeving en een waar paradijs voor trekkers en fietsers. Maar in nog vele andere witte dorpjes in de omgeving kan je de gemoedelijke sfeer gaan opsnuiven. Vanuit Arcos de la Frontera bijvoorbeeld heb je een weids uitzicht over de omliggende vlakten en het natuurpark van Los Alcornocales, met de grootste oppervlakte kurkeiken ter wereld en een zeer gevarieerde flora en fauna.

Witte Dorpen
Ronda
Ronda

Andalusië is ook de enige echte streek van de sherry met wellicht Jerez de la Frontera als meest bekende thuishaven. Een bezoek aan één van de bekende kelders kan dan ook niet ontbreken. Het gebied van de sherry is echter ook bekend voor zijn ranches. De beste stieren voor stierengevechten worden er gekweekt en grootgebracht. En dan zijn er nog de stoeterijen van de mooie Kartuizers, één van de oudste en zuiverste paardenrassen van Spanje.

Kartuizers
Stierenfarm
Stierengevechten

Sevilla is misschien wel de bekendste typisch Zuid-Spaanse stad, met o.a. de Giralda-toren en de kathedraal in de oude Santa Cruz-wijk, de Torre del Oro, de Capilla Real, het Casa de Pilatos, het Alcázar, de Plaza de España en het park van María Luisa. De stad is op zich ook zeker een citytrip waard.

Sevilla
Sevilla
Sevilla

En dan is er natuurlijk nog de Costa del Sol. Bezoek het mondaine Puerto Banus en het gezellige oude Marbella. Plan van hieruit eventueel ook wat actie.

Canyoning nabij Marbella
Catamaran speedboot
Catamaran

Extra informatie over een reis naar Andalousië maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw uitgewerkte beleefreis naar Andalousië aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven. We overleggen met u eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

Rondreis Andalusië

Arcos de la Frontera Paardrijden Sierra

Vlucht en huurwagen voor een reis door Andalousië met accent op de steden of op de natuur of een combinatie van beide.

 
 
   
 

Verlenging aan de Costa Del Sol

Oude Marbella Costa Del Sol Actie

Verblijf aan zee, eventueel gecombineerd met wat actie.

 
 
   
 

Citytrip Sevilla

 
 
   
 

Citytrip Granada

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Reisorganisatie Andalousiëreis - wat u verder nog moet weten voor u in alle rust en luxe op reis vertrekt.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info voor een reis naar Andalousië

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Spanje hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig. Belgen die reizen naar Spanje hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Gezondheid/Inentingen: Voor Spanje gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen. Voor Spanje gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Tijdverschil: Zelfde tijd als in België. Zelfde tijd als in België.

Munt: De munteenheid in Spanje is de euro. De munteenheid in Spanje is de euro.

Onderweg: Brussel - Barcelona in 1u55min; Brussel - Sevilla in ongeveer 2u45min.
Ongeveer 2u45min.

Goed om te weten: Spanje heeft een heerlijke keuken met lang niet alleen paella of tortilla. Wat te denken van heerlijke tapa's in alle vormen en maten, de Spaanse ham, Spaanse kaasjes, Spaanse worsten, Spaanse gehaktballetjes, gazpacho Andaluz, gefrituurde inktvis, de olijfolie, knoflook en de vele streekgerechten... Eten en drinken is in Spanje een enorm belangrijke sociale bezigheid en een belangrijk aspect van de cultuur. Tijdens het eten worden verhalen verteld, vrienden gemaakt en de dag doorgenomen. Aangezien het niet altijd even gemakkelijk is om het Alhambra in Granada te bezoeken omwille van de beperking en spreiding van het aantal bezoekers (per half uur worden max. 300 bezoekers toegelaten), is het een goed idee om de tickets op voorhand te reserveren.

Weer en klimaat

Klimaat: De zomers in Andalusië zijn heet en droog. In het binnenland kunnen de temperaturen dan oplopen tot boven de 40° C. In de berggebieden en langs de kust, zorgen de hoogte en de zee ervoor dat het niet al te warm wordt. Behalve hoge temperaturen in de zomer zorgt de Warme Golfstroom ook in de winter voor een mild klimaat. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt ongeveer 18° C. Onder invloed van de oceaan kan het, zeker aan de Costa de la Luz, wel winderig zijn.

Reisperiode: In het voor- en najaar is het weer zeer aangenaam.

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw reis op maat naar Andalousië voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.