Citytrip Dubrovnik

Kaartje Dubrovnik

Dubrovnik is een stad met Italiaanse allures. De stad is prachtig gelegen en heeft een van de mooiste stadscentra van Europa: indrukwekkende stadsmuren, barokke kerken, paleizen en smalle straatjes. De autovrije binnenstad staat trouwens volledig op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Dubrovnik is in feite een groot openluchtmuseum. Als mooiste stad van de Mediterrané, doet hij zelfs Venetië concurrentie aan.

Dubrovik
Dubrovik

Info bestemming

De historische autovrije binnenstad van Dubrovnik staat sedert 1979 op de werelderfgoedlijst en geldt als één van de mooiste steden van Europa. Marmeren marktplaatsen, geplaveide straten, herenhuizen, kloosters, kerken, paleizen, fonteinen en musea zijn uit dezelfde lichte steensoort opgetrokken en bieden een schat aan bezienswaardigheden.

De charme van Dubrovnik is zeker te vinden in het oude stadsgedeelte Stari Grad. De oude stad is klein en wordt omringd door een 1940 meter lange, 6 meter dikke en 25 meter hoge stadsmuur. Een schitterende wandelpromenade strekt zich uit van de Pilepoort, één van de drie toegangen tot de stad, tot aan de Klokkentoren aan de andere kant van de stad. Bekende gebouwen zijn de Divan, het Munthotel en het Paleis van de Rector.

Geniet in de zomer van het Dubrovnik Summer Festival: concerten, opera's en theatervoorstellingen op binnenplaatsen en pleinen. Bezoek het Paleis van de Rector en het Museum voor Moderne Kunst, of ga winkelen op het Ivan Gundulicplein en in de winkelstraat Od Puca. De Stradun, de "Italiaanse" hoofdstraat van Dubrovnik, doorsnijdt de oude stad van de Pilepoort tot de havenpoort. Prijeko is de eetstraat van Dubrovnik. De meeste cafeetjes en restaurants liggen in de historische stad. Ook langs de haven is het culinair goed vertoeven. Je vindt er bovendien verschillende cafés met een prachtig uitzicht op de Adriatische Zee.

Verder te bezoeken zijn het archeologisch museum, het etnografisch museum, het cultureel-historisch museum, het museum van de hedendaagse geschiedenis, het zee-museum, de schat van de kathedraal en het huis van Marin Drzic. Het levendige straatleven zorgt voor veel gezelligheid en sfeer, zeker 's avonds. De hemel is trouwens 220 dagen per jaar zo goed als zonder wolken in Dubrovnik.

Zie ook bij de streekinformatie Dalmatië.

Extra informatie over een reis naar Dubrovnik maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw citytrip Dubrovnik aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven. We overleggen met u eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

Citytrip Dubrovnik

Dubrovnik is de Parel aan de Adriatische Zee, één van de mooiste vestingsteden ter wereld. Overweeg er zeker een begeleide wandeling met gids en ga er genieten van de lokale gastronomie en keuken.

Dubrovnik
Jeeptocht nabij Dubrovnik
Konavski Dvori
Cavtat

 
 
   
 

Enkele dagen rustiger aan op Sipan (regio Dubrovnik)

Sipan is een ongerept eiland met enkel kerkjes en spaarzaam bewoonde vissersgehuchten. Een oord van ongeëvenaarde schoonheid en zelden geziene rust. Uitstappen mogelijk naar de andere Elafieten eilanden, o.a. Lopud en Kolocep. De Elafieten eilanden zijn stuk voor stuk wandelparadijzen: groene eilanden met tuinen vol citrusbomen, pijnboombossen, schitterende landschappen met zeezicht, charmante en pittoreske dorpjes met de harmonieuze architectuur. Geniet tijdens uw reis naar de Elafieteneilanden verder b.v. van een barbecue met verse gegrilde vis en wijn op het strand, van lokale muziek en entertainment.


 
 
   
 

Extensie Zuidelijk Kroatië met Montenegro

Baai van Kotor in Montenegro Kotor in Montenegro

Een combinatie met het zuidelijke Kroatië met Dubrovnik met even enkele dagen bezoek aan het verrassende land Montenegro. Aan een prachtige baai ligt daar de "Venetiaanse" stad Kotor, een wondertje dat zowat als het einde van "het Westen" kan beschouwd worden.

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Reisorganisatie Dubrovnikreis - wat u verder nog moet weten voor u in alle rust en luxe op reis vertrekt.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info voor een citytrip naar Dubrovnik

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Voor Belgen die reizen naar Kroatië volstaat een geldige identiteitskaart (nog minstens 3 maanden bij terugkomst in België) met foto of geldige internationale reispas. Kinderen zijn eveneens verplicht om een identiteitskaart met foto op zak te hebben.

Gezondheid/Inentingen: Voor een reis naar Kroatië gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Tijdverschil: Zelfde tijd als in België.

Munt: De nationale munteenheid in Kroatië is de kuna. 1 kuna is onderverdeeld in 100 lipa. Er zijn bankbiljetten van 5, 10, 20, 50, 100, 500 en 1000 kuna. Muntstukken zijn er van 1, 2 en 5 kuna en van 10, 20 en 50 lipa. Eén euro is ongeveer 7 kuna. Richtkoers: 1 kuna = EUR 0,138 (maart 2010).

Onderweg: De vliegreis Brussel - Split of Brussel - Zagreb duurt ca. 2 uren.

Goed om te weten: Indien je zelf met de wagen naar Kroatië reist, vergeet dan zeker volgende documenten niet: grijze kaart (inschrijvingsbewijs), de groene verzekeringskaart (kijk of HR bij de verzekerde landen staat) en natuurlijk uw rijbewijs en geldige identiteitskaart. Reserveset lampjes, gevarendriehoek en sleepkabel behoren tot de verplichte uitrusting van de wagen. Opgelet, vergeet (vooraf) uw wegenvignetten voor Oostenrijk (richtprijs 8 euro/10 dagen) en Slovenië (richtprijs 15 euro/week) niet aan te schaffen indien u door deze landen reist (zie www.vab.be).

Weer en klimaat

Klimaat: Kroatië heeft overwegend een landklimaat, gekenmerkt door hete zomers en koude winters. In de winter kan het in het oosten - zeker in Gorski Kotar - hard vriezen en stevig sneeuwen. Langs de Adriatische Zee heerst echter een mediterraan klimaat met zachte, regenachtige winters (het vriest er bijna nooit) en warme, droge zomers. Het is één van de zonnigste kusten van Europa. Er kunnen wel plotseling winden opsteken langs de kuststreek, vooral in Dalmatië. De koude valwind Bora, met forse windstoten, komt uit het noordoosten en brengt koude lucht mee uit de bergen. Deze wind blaast alle wolken weg. Omgekeerd is de Jugo een wind uit het zuiden die vochtig en drukkend weer aankondigt, waardoor 's avonds hevig onweer kan losbarsten.

Reisperiode: De zomermaanden zijn ideaal voor een bezoek. Wil je de drukte mijden, dan kan je best in april, mei of september gaan. April heeft wel als nadeel dat het zeewater nog te koud is om in te zwemmen.

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw reis op maat naar Dubrovnik voorzien we u van een hoop stadsinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.