Citytrip Edinburgh

Kaartje Edinburgh

Edinburgh, de mooie hoofdstad van Schotland, weet zijn bezoekers te betoveren met kastelen, middeleeuwse paleizen en landhuizen die getuigen van een turbulent verleden. In deze fascinerende stad met talrijk werelderfgoed herinneren de immer evoluerende straten en steegjes aan mythes en legendes van weleer. Edinburgh heeft schrijvers geïnspireerd tot de creatie van beroemde personages als Jekyll and Hyde, Sherlock Holmes en Harry Potter. De moderne en culturele stad is geraffineerd en levert bijzonder luxueuze ervaringen op...

Edinburgh
Edinburgh
Edinburgh

Info bestemming

Enkele ideeën....

Maak een wandeling over de Royal Mile, een aaneenschakeling van straten die gezamenlijk de hoofdstraat vormen van de Old Town: van Holyroodhouse naar
Edinburgh Castle, dwars door Old Town en bezoek ook het kasteel met zijn "Honours of Scotland", de kroonjuwelen van Schotland.

Loop verloren in de kleine steegjes. Proef de grandeur van de New Town met zijn parken, tuinen en straten. Ook de National Galleries of Scotland, Calton Hill, de Grassmarket, Holyrood Park, de St. Giles Kathedraal en het Museum of Scotland zijn de moeite. Ga winkelen in Princess Street, en laat Rose Street en de speciaalzaakjes van Victoria Street zeker niet links liggen. Vergeet ook niet enkele van de vele, meestal swingende, cafés en bars (bijvoorbeeld op de Grassmarket) op te zoeken. De vriendelijke Schotten zullen je graag ontvangen en leren kennen.

Tip: een goede gids aan het begin van uw verblijf kan een extra verschil maken in de beleving en een leuke extra zijn tijdens het stadsbezoek. We kunnen een privé begeleid bezoek aan de stad voorzien.

Calton Hill
Princess Street
Steeg

Laten we toch even proeven van de Highlands. Ideaal ook voor een groepsreis!

Wat denk je ervan om even uit te wijken naar de Highlands? Een citytrip naar Edinburgh, gecombineerd met een ontdekking van de natuur nabij Pitlochry of Kenmore? Mag het wat actie zijn dan kan je inschrijven op een rafting trip op de river Tay of een 4x4 jeepsafari in heuvels van Perthshire. Ervaar het plezier van off-road rijden. Of ervaar eens een heuse whisky-tasting. Deze trips zijn dan ook ideaal voor een incentive/groepsreis. Er zijn talrijke mogelijkheden voor een gevuld programma. Wat dacht je van even te gaan kleiduifschieten? Of mag het wat avontuurlijker zijn: canyoning; het overbruggen van een traject met abseiling, springen, zwemmen, klimmen, duiken en probleemkes oplossen. Mag het wat minder stresvol en iets minder adrenaline zijn dan kunnen we Highland Games voor een groep organiseren. Als afsluiter van dit Highlands hoofdstuk is Castle Menzies een topper: dineren in een 16-de eeuw Highland kasteel, in één van de zalen van het kasteel in de atmosfeer van de Schotse clanleden van weleer die dit kasteel als thuisbasis hadden.

4x4 parcours
rafting
Valkenier
Kleiduifschieten

Extra informatie over een reis naar Edinburgh maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

Reisorganisatie Edinburghreis - wat u verder nog moet weten voor u in alle rust en luxe op reis vertrekt.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info voor een citytrip naar Edinburgh

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Groot-Brittanië hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig. Belgen die reizen naar Schotland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig. Opgelet, ook kinderen moeten een eigen identiteitsbewijs met pasfoto hebben.

Gezondheid/Inentingen: Voor Groot-Brittanië gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen. Voor Schotland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Tijdverschil: In Groot-Brittannië is het één uur vroeger dan in België. In Schotland is het één uur vroeger dan in België.

Munt: De munteenheid in Groot-Brittannië is de Britse pond. De munteenheid in Schotland is de Britse (Schotse) pond.

Onderweg: Brussel-Edinburgh in 1 uur 45 minuten.

Goed om te weten: Whisky, de nationale drank - in het Gaelisch, uisge beatha (uitgesproken als oosh-ga beh-huh; betekent levenswater) - wordt in Schotland al sinds mensenheugenis geproduceerd. Het begon eeuwen geleden als een manier om doorregende gerst na een natte oogst op te gebruiken en is uitgegroeid tot een van de grootste inkomstenbronnen van het land, die jaarlijks honderden miljoenen ponden oplevert. Meer informatie vindt u op www.scotlandwhisky.com

Weer en klimaat

Klimaat: De gemiddelde zomertemperatuur is 15-22 °C en de gemiddelde wintertemperatuur 5-7 °C. Schotlands geografische positie aan de rand van het Europese continent en het feit dat het aan drie kanten omringd wordt door water betekenen dat het weer vrij afwisselend is. Op de langste dag van het jaar wordt het in het noorden nooit helemaal donker. Op Shetland is het in de zomer gemiddeld 4 uur langer licht dan in Londen. Het is niet waar dat het in heel Schotland heel de tijd regent. In het algemeen is het aan de oostkust koel en droog en aan de westkust mild en natter. Op één dag kan het weer verschillende keren omslaan.

Reisperiode: Juli en augustus zijn topmaanden. In april, mei of juni is er veel groen, jong leven. Vanaf eind augustus en september verkleuren de Highlands tot een ongelooflijk kleurenpalet, misschien wel de mooiste tijd van het jaar…

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw reis op maat naar Edinburgh voorzien we u van een hoop stadsinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.