Reizen naar Piëmonte en Ligurië

Kaartje Piëmonte en Ligurië
Met de Vespa door Piemonte Portofino

Geniet in Piëmonte van de geneugten van het leven: verrassende fijne wijnen afkomstig van de Nebbiolo druif, die nergens anders zo kan aarden als in deze streek. Van de Piëmontese gastronomie want het was hier dat de slow food beweging ontstond om zich daarna over de hele wereld te verspreiden. Ontdek in Turijn, de prachtige hoofdstad van Piëmonte het 'Piazza San Carlo', de vele shopping mogelijkheden en de prachtige musea, o.a. het indrukwekkende filmmuseum, het (Fiat) automuseum en het Egyptisch Museum, met één van de grootste collecties ter wereld.

De vijf dorpjes van de Cinque Terre aan de kust van de kleinste regio van Italië Ligurië vormen samen één van de bekendste bezienswaardigheden van het land. Deze kustregio kan in één reis gecombineerd worden met Piëmonte.

Info bestemming

In Piëmonte -werelderfgoed- regio is het toeren langs kronkelende baantjes en kennis maken met de typische Barolo wijnen en ook met de witte truffel. Nergens in Italië worden de seizoenen zo intens beleefd als in Le Langhe, een rijk der zinnen waar de zware, vruchtbare grond genereus geeft aan wie er leeft. Dit is de streek van barbera's, dolcetto's, barbaresco's en barolo's, van witte en zwarte truffels, van het edelste wild en wereldvermaarde risotto's.

Stadje Barolo
Truffeljacht

De schoonheid van het delicate landschap borstelt in elk seizoen een nieuw kleurenpalet. Eind september is voor de Piëmonte streek de tijd van de witte en zwarte truffel. Het is steeds weer een opmerkelijk tafereel. Kleine hondjes speurend tussen de wortels van bomen en struiken. Op de voet gevolgd door hun baasje, de truffeljager. In de valleien van Piëmonte worden ook allerlei kaassoorten geproduceerd. De bekendste kaas uit de streek Piëmonte is de Gorgonzola, een blauwe schimmelkaas, die vaak gebruikt wordt als nagerecht (met wijn), maar ook in risotto, sauzen en vullingen. Ontdek in Piëmonte de dorpjes AlbaGrinzane CavourSerralunga d’AlbaMonforteBaroloLa MorraVerduno en Saluzzo. Langs kronkelende wegen en prachtige, kleurrijke wijngaarden gaat het van het ene schilderachtige dorpje naar het andere. Ideale ontdekking is er met de Vespa.

Wijnhuis Malvira
Grinzane Cavour

Turijn is de prachtige hoofdstad van Piëmonte. Ontdek er het 'Piazza San Carlo', de vele shopping mogelijkheden en de prachtige musea, o.a. het indrukwekkende filmmuseum, het automuseum en het Egyptisch Museum, met een van de grootste collecties ter wereld. Even buiten Turijn is er het Paleis van Venaria Reale van de familie Savoy (Unesco werelderfgoed).
Turijn was, tot 1865 de eerste hoofdstad van het verenigde Italië. Turijn moest welvaart ten toon spreiden, van het paleis van de koning, over de verblijven van prinsen, tot de koninklijke pleinen, zoals het San Carloplein, waar rijke burgers de cafés opzochten om in zetels van rode velours te praten over de beurs, het vaderland of de nieuwe bolide bij Lancia of Fiat. Signor Martini trakteerde de heren op zijn bittere vermout, terwijl de dames het hielden bij warme vloeibare chocolade, een product waar mijnheer Ferrero zijn Nutella op inspireerde. Zij financierden het Egyptisch Museum en de 40km arcaden rond de stad.
Als Italië vandaag een grote economie is, dan is dat dankzij die heren van 100 jaar geleden, uit Turijn...

Turijn Cafe Bicerin
Turijn Piazza Castello
Turijn (Rivier Po)

Monterossa

Ligurië (Liguria) ligt ten zuiden van Piëmonte aan de kust en grenst in het westen aan Frankrijk en in het oosten aan Toscane. De Ligurische kust doet bijna subtropisch aan en wemelt van de mooie havenplaatsjes. Cinque Terre (Unesco werelderfgoed), bestaat uit vijf dorpjes langs deze Ligurische kust: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. De dorpjes stammen allemaal uit de late Middeleeuwen en zijn met elkaar verbonden door middel van een voetpad en een spoorlijn. Een prachtige omgeving. Het voetpad tussen Riomaggiore en Manarola wordt de Via dell’Amore genoemd. Het is absoluut niet aan te raden de vijf dorpjes van de Cinque Terre met de auto te bezoeken. De dorpjes zijn slecht toegankelijk en er is weinig parkeergelegenheid. Er zijn goede treinverbindingen, zowel tussen de dorpjes als vanuit Levanto en La Spezia. De "Cinque Terre Treno Card" geeft toegang tot de wandelpaden en men kan er ook met de regionale trein tussen alle dorpjes van de Cinque Terre rijden. Portofino is een klein haventje dat wordt gezien als een van de mooiste aan de Middellandse Zee.

Vernazza
Corniglia
Manarola

Extra informatie over een reis naar Piëmonte en Ligurië maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw uitgewerkte beleefreis naar Piëmonte en Ligurië aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven. We overleggen met u eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

Ontdekking van Piemonte

Met Vespa door Piemonte of kies voor de Fiat Cinque Cento

Je kan de de wijnstreek van Piemonte combineren met Turijn. Je kan kiezen om de Piemonte streek te verkennen met 2, 3 of 4-daagse Vespa (tochten met kaartgegevens) in alle windrichtingen vanuit het gekozen verblijf. Of kies in de bakermat van de Fiat voor de Cinque Cento met open dak als uw huurwagen voor deze reis.

(Piemonte en ook Ligurië zijn natuurlijk ook bereikbaar vanuit België met eigen wagen).

 
 
   
 

Ligurie

Verlenging in Ligurië, nabij Portofino, nabij Cinque Cente of aan het stand langs de Bloemenriviera (tussen de Franse grens en Genua)

Portofino
Cinque Terre

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Reisorganisatie Piëmonte en Liguriëreis - wat u verder nog moet weten voor u in alle rust en luxe op reis vertrekt.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info voor een reis naar Piëmonte en Ligurië

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Italië hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig. Ook kinderen dienen over een identiteitsbewijs met foto (!) te beschikken. Voor elke minderjarige die niet begeleid is door de ouders is bovendien een gewettigde volmacht nodig (te verkrijgen bij het gemeentebestuur). De Italiaanse overheid is streng en deinst er niet voor terug om kinderen zonder geldig identiteitsbewijs terug te sturen. Belgen die reizen naar Italië hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Gezondheid/Inentingen: Voor Italië gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen. Voor Italië gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Tijdverschil: Zelfde tijd als in België. Zelfde tijd als in België.

Munt: De munteenheid in Italië is de euro. De munteenheid in Italië is de euro.

Onderweg: Brussel - Turijn in 1u50min.

Goed om te weten: Kinderen tot 14 jaar moeten verplicht een helm dragen bij het skiën. Ouders of andere betrokken volwassenen zijn hiervoor verantwoordelijk.

Weer en klimaat

Klimaat: Het weer in Italië. Door zijn inlandse ligging en heuvels is het klimaat rond Turijn een stuk meer continentaal dan in de rest van Italië. De winters zijn koud en droog, de zomers zijn redelijk warm in de vlaktes, maar eerder fris in de heuvels. Tijdens de winter- en herfstmaanden hangen vaak dikke mistbanken boven de vlaktes.

Reisperiode: Je kan Italië het beste in het voor- en najaar bezoeken. Gaan wandelen in de bergen doe je beste in de zomer gaan. Skiën kan ruwweg tussen december en eind maart. De beste reisperiode is van de lente tot half oktober. Voor de liefhebbers van witte truffels zijn oktober en november het hoogseizoen. Elke zaterdag en zondag zijn er truffelmarkten in Alba.

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw reis op maat naar Piëmonte en Ligurië voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.