Citytrip Rome

Kaartje Rome

Rome is één van de meest veelzijdige steden ter wereld: een rijke geschiedenis, een goed bewaard antiek deel, een gezellige drukte, gastronomie, shoppingstraten, een zwoel nachtleven... Hoogtepunten zoals de Sint-Pietersbasiliek, de Sixtijnse Kapel en de rijke Vaticaanse musea moet je eens in je leven gezien hebben. Aan de andere kant van de Tiber liggen het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon en Villa Borghese. Genieten van de zon en de gezellige drukte op de Spaanse trappen, aan de Trevifontein of op het Piazza Navone mag evenzeer niet ontbreken. Een Italiaans ijsje of een koffie op een terrasje maken het gevoel van welleven compleet...

Rome
Castel San Angelo

Info bestemming

Rome ligt aan de rivier Tiber, op 20 km van de kust, in de streek Lazio. De eeuwenoude hoofdstad van Italië telt zo'n 3 miljoen inwoners en is zowat één groot monument. De beroemdste bezienswaardigheden - het Colosseum, Pantheon en het Forum Romanum - liggen in de oude binnenstad ("Centro Storico"). Opmerkelijk is dat ten westen van de Tiber - midden in de stad - een souvereine staat ligt: het Vaticaan. Ook de wijk Trastevere ligt op deze oever. Hier moet je zijn om goed te eten en/of uit te gaan. Want Rome is meer dan cultuur en geschiedenis alleen. De Romeinse sfeer is een geweldige ervaring...

Colosseum
Bruggen over de Tiber

Boek onze lokale gids(en) voor een grote verkenning. Tijdens de gegidste tocht(en) krijg je ook een goed idee van de aanraders en "todo's" in de vrije tijd. De ene gegidste tocht (wandeling 3 uur) brengt u langs de beroemde meesterwerken van Rome, de Trevi Fontein, de Spaanse Trappen, het barokke Rome. Geniet onderweg van een heerlijk ijsje of een pizza al taglio. Op een andere tocht staat het prachtige Colosseum, het grootste amfitheater van de hele wereld en het Forum Romanum gepland en een overzicht van de stad van op één van de zeven Palatijn-heuvels.

Spaanse Trappen
Forum Romanum
Trevi Fontein

Een gespecialiseerde Vaticaan gids neemt u mee naar de kunstschatten van het enorme Musei Vaticani. Sta er versteld van de prachtige kunstwerken van Michelangelo, Da Vinci, Rafaël en andere bijzondere kunstenaars die werkten voor het pauselijk hof. Bezoek ook aan de bekende Sixtijnse Kapel en de indrukwekkende Sint Pietersbasiliek. Het bezoek aan Vaticaanstad kan ook gecombineerd worden met een gegidst bezoek aan Castel Sant Angelo (3 uur) met een fascinerende geschiedenis en legende van de "Engelenburcht". Kies ook voor een gegidste wandeling door de Trastevere en de indrukwekkende Joodse (getto-)wijk.

Sint Pietersplein
Vaticaans Museuma
Trastevere wijk

Extra informatie over een reis naar Rome maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw citytrip Rome aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven. We overleggen met u eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

Citytrip Rome

 
 
   
 

Gegidste wandeltocht(en)

Trevi Fontein

Rome Barok, het Antieke Rome, Sint Pieter en Vaticaanse musea, Castel Sant'Angelo, Galleria Borghes zijn verschillende gegidste mogelijkheden. Of ook een gegidste wandeling door de wijk Trastevere en de Joodse wijk.

 
 
   
 

Met de fiets of met de vespa door Rome

Met de vespa door Rome

Rondtoeren met de fiets of met de vespa. Jullie komen (gegidst) langs beroemde bezienswaardigheden zoals het Colosseum, de Appia Antica, het Pantheon, Piazza Navona, Campo dei Fiori en het Vaticaan. Tussendoor worden er vele stops ingepland zodat er rustig foto’s kunnen gemaakt worden. Koffiestop met een heerlijke dolce of/en een verfrissende ijsstop!

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Reisorganisatie Romereis - wat u verder nog moet weten voor u in alle rust en luxe op reis vertrekt.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info voor een citytrip naar Rome

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Italië hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig. Ook kinderen dienen over een identiteitsbewijs met foto (!) te beschikken. Voor elke minderjarige die niet begeleid is door de ouders is bovendien een gewettigde volmacht nodig (te verkrijgen bij het gemeentebestuur). De Italiaanse overheid is streng en deinst er niet voor terug om kinderen zonder geldig identiteitsbewijs terug te sturen. Belgen die reizen naar Italië hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig. Ook kinderen dienen over een identiteitsbewijs met foto (!) te beschikken. Voor elke minderjarige die niet begeleid is door de ouders is bovendien een gewettigde volmacht nodig (te verkrijgen bij het gemeentebestuur). De Italiaanse overheid is streng en deinst er niet voor terug om kinderen zonder geldig identiteitsbewijs terug te sturen. Belgen die reizen naar Italië hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig. Ook kinderen dienen over een identiteitsbewijs met foto (!) te beschikken. Voor elke minderjarige die niet begeleid is door de ouders is bovendien een gewettigde volmacht nodig (te verkrijgen bij het gemeentebestuur). De Italiaanse overheid is streng en deinst er niet voor terug om kinderen zonder geldig identiteitsbewijs terug te sturen.

Gezondheid/Inentingen: Voor Italië gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen. Voor Italië gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen. Voor Italië gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Tijdverschil: Zelfde tijd als in België. Italië bevindt zich zomer en winter in dezelfde tijdszone als België. Zelfde tijd als in België.

Munt: De munteenheid in Italië is de euro. De euro. De munteenheid in Italië is de euro.

Onderweg: Brussel - Rome in ongeveer 1u 45min (1470 km). Van Brussel naar Cagliari in 2u30min.

Goed om te weten: Kinderen tot 14 jaar moeten verplicht een helm dragen bij het skiën. Ouders of andere betrokken volwassenen zijn hiervoor verantwoordelijk. Wie met de rug naar de Trevifontein staat en een muntje over de schouder in de fontein werpt, zal volgens het volksgeloof naar Rome terugkeren... Snorkelen en duiken zijn populaire bezigheden op Sardinië. Onder water liggen spectaculaire wrakken die veel vissoorten aantrekken, waaronder de barracuda.

Weer en klimaat

Klimaat: Het weer in Italië. Rome kent een typisch mediterraan klimaat, met warme zomers en milde winters en voldoende neerslag. Als het regent, gaat het meestal om korte, hevige buien. De Romeinse winters zijn mild, met temperaturen tussen 10°C en 15°C in januari en december. November en december zijn de natste maanden. In de maanden juli en augustus zijn temperaturen van 37°C geen uitzondering. Er is gemiddeld 11 uur zon per dag in deze tijd van het jaar. Sardinië heeft het typische (subtropische) Middellandse zeeklimaat met zachte regenrijke winters en droge en vaak zeer warme zomers. De regen valt vooral van oktober tot maart. Tijdens de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 14 graden en tijdens de zomermaanden tussen de 25 tot 35 graden. In de winter ligt er sneeuw in het Gennargentu-massief.

Reisperiode: Je kan Italië het beste in het voor- en najaar bezoeken. Gaan wandelen in de bergen doe je beste in de zomer gaan. Skiën kan ruwweg tussen december en eind maart. De beste periodes voor een bezoek aan Rome zijn de periodes april-juni en midden september-oktober. In oktober is het vaak nog zonnig en warm, zonder dat de temperaturen te hoog oplopen. In de hoogzomer trekken veel Romeinen zelf de stad uit om elders verkoeling te zoeken. Over het algemeen is het gedurende het hele jaar aangenaam vertoeven in Sardinië. De lente en het najaar zijn waarschijnlijk de beste periodes om het eiland te ontdekken, met de maanden mei, juni en september voorop.

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw reis op maat naar Rome voorzien we u van een hoop stadsinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.