Reizen naar Sardinië

Kaartje Sardinië

Sardinië is zowat de meest afgelegen bestemming van Italië. Met witte stranden die tot de schoonste van Italië behoren en zeeën in Caraïbisch blauw is het een eiland van zon en zee. Maar ook de natuur van het binnenland met glasheldere meren met ranke flamingo's te midden woeste bergen is fascinerend. Het eiland heeft geen grote steden en er is geen zware industrie. Het eiland heeft ook zijn eigen diepgewortelde folklore met tradities, van zijn herders en vissers. Proef er zeker de "Sardische kaviaar", en de kwaliteitswijn van het eiland.


Info bestemming

Het landschap in Sardinië is zeer afwisselend, de prachtige kuststreken met talloze witte zandbaaien en de helderblauwe zee staan in schril contrast met het ruige binnenland. Het eiland heeft een zeer afwisselende kustlijn, maar liefst 1.800 kilometer lang. De kust bestaat uit kleine baaitjes en schelp-, zand- en kiezelstranden. De ruige rotsachtige noordoostkust gaat over in een zuidkust met vele kilometerslange zandstranden.

Het noordelijke deel

In het noorden van het eiland vind je Caraïbisch aandoende stranden met wuivende palmen en een turkooizen zee en alles wat er tegenwoordig bij hoort.
Exclusieve boetieks dichtbij luxueuze jachthavens. Vanaf het meest noordelijke puntje kan je Bonifacio op Corsica zien (16 km). De kust hier wordt de "goudkust" of "smaragdkust" (Costa Smeralda) genoemd. De luxe badplaats Porto Cervo is het hart van deze regio.
Vanuit Palau kan je met de ferry in 15 minuten oversteken naar La Maddalena, de hoofdstad van de Maddalena eilandengroep, één van de mooiste plekjes van Sardinië met ongerept natuurschoon, prachtige rotsformaties en een smaragdgroene zee.


Het centrum

De oorspronkelijke Sarden leefden in het ruige binnenland. Ze bouwden er de 'Nuraghe', typisch voor Sardinië en nergens anders te vinden. Het zijn hoge torens van los gestapelde stenen, zonder fundering, en vaak omringd door de ruïnes van een dorp. Oliena is het gebied voor alle natuur-, wandel-, trekking en mountainbikeliefhebbers. Je vindt er ook de grootste waterbron van Sardinië; de bron van Su Gologone rivier die zich langs enorme rotsformaties een weg baant. Oliena is één van de vele traditionele bergdorpjes in het ruige Gennargentu gebergte. Een mooi wandelgebied is de vallei Valle di Lanaitho. Verder oostwaarts is er het kustplaatsje Cala Gonone met de prachtige baai van Cala luna per boot bereikbaar vanuit de jachthaven.

Het westen

Alghero is gezellig en heeft een oud Middeleeuwse centrum. Vanuit de haven kan je een boottocht maken naar de bekende grotten van Neptunus. Deze bijzondere druipsteengrot ligt aan de voet van “Capo Caccia”, een 180 meter hoge kaap met schitterende vergezichten over de indrukwekkende rotsachtige kust en de azuurblauwe zee. Vanuit Alghero kan je een boottocht doen met spectaculaire uitzichten over de grillige kuststrook van Sardinië. Aan de Golf van Oristano ligt het schiereiland van Sinis, een ongerepte landtong, ver van het massatoerisme. De omgeving is geliefd bij watervogels zoals de flamingo’s. Aan de rand van het schiereiland Sinis ligt de badplaats San Giovanni di Sinis die ooit bekend was om zijn vissershuisjes. Het lange strand bij Arutas staat bekend als strand van de rijstkorrels, het heeft een bijzonder eigenaardig zand. Het zijn kleine, ronde korrels als kwarts in kleuren variërend van roze tot lichtgroen en naar zuiver wit.


Het zuiden

In Cagliari kan je makkelijk een paar dagen doorbrengen om al het moois te ontdekken. Karakteristieke nauwe straatjes en antieke gebouwen in de oude stad waarrond een imposante stadsmuur werd gebouwd. Maar daarnaast ook mondaine winkelstraten. In 'San Benedetto' is er de overdekte markt. Op de heuvel in het centrum is het Romeinse amfitheater en de botanische tuin. Het schitterende strand 'Poetto' met boulevard ligt net buiten Cagliari. Langs de weg direct aan het strand zijn er zoutmeren waar je roze flamingo's kan spotten. De Unesco-site 'Su Nuraxi', is de best bewaarde 'Nuraghe'. Naast Nuraghen zijn er op Sardinië ook vele graftombes met meerdere graven te bezichtigen, "reuzengraven" of "Tomba dei Giganti". De begraafplaatsen werden ook als tempelplaats gebruikt waar offers werden gebracht. Neem het groene treintje "Trenino Verde" om de Barbagia te zien, een onherbergzaam gebied waar de tijd heeft stilgestaan.


Extra informatie over een reis naar Sardinië maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw uitgewerkte beleefreis naar Sardinië aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven. We overleggen met u eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

Rondreis Sardinië

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Reisorganisatie Sardiniëreis - wat u verder nog moet weten voor u in alle rust en luxe op reis vertrekt.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info voor een reis naar Sardinië

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Italië hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig. Ook kinderen dienen over een identiteitsbewijs met foto (!) te beschikken. Voor elke minderjarige die niet begeleid is door de ouders is bovendien een gewettigde volmacht nodig (te verkrijgen bij het gemeentebestuur). De Italiaanse overheid is streng en deinst er niet voor terug om kinderen zonder geldig identiteitsbewijs terug te sturen. Belgen die reizen naar Sardinië hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig. Ook kinderen dienen over een identiteitsbewijs met foto (!) te beschikken. Voor elke minderjarige die niet begeleid is door de ouders is bovendien een gewettigde volmacht nodig (te verkrijgen bij het gemeentebestuur). De Italiaanse overheid is streng en deinst er niet voor terug om kinderen zonder geldig identiteitsbewijs terug te sturen.

Gezondheid/Inentingen: Voor Italië gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen. Voor een reis naar Sardinië gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Tijdverschil: Zelfde tijd als in België. Zelfde tijd als in België.

Munt: De munteenheid in Italië is de euro. De munteenheid in Italië is de euro.

Onderweg: De vliegreis naar Sardinië vanuit Brussel duurt ca. 2u30min (rechtstreeks).

Goed om te weten: Kinderen tot 14 jaar moeten verplicht een helm dragen bij het skiën. Ouders of andere betrokken volwassenen zijn hiervoor verantwoordelijk. Een leuke manier om Sardinië te verkennnen is aan boord van de Trenino Verde, een ouderwetse stoomlocomotief die door bossen, over bruggen en in tunnels rijdt door de mooiste berggebieden van het eiland.

Weer en klimaat

Klimaat: Het weer in Italië. Sardinië heeft het typische (subtropische) Middellandse zeeklimaat met zachte regenrijke winters en droge en vaak zeer warme zomers. De regen valt vooral van oktober tot maart. Tijdens de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 14 graden en tijdens de zomermaanden tussen de 25 tot 35 graden. In de winter ligt er sneeuw in het Gennargentu-massief.

Reisperiode: Je kan Italië het beste in het voor- en najaar bezoeken. Gaan wandelen in de bergen doe je beste in de zomer gaan. Skiën kan ruwweg tussen december en eind maart. Over het algemeen is het gedurende het hele jaar aangenaam vertoeven in Sardinië. De lente en het najaar zijn waarschijnlijk de beste periodes om het eiland te ontdekken, met de maanden mei, juni en september voorop.

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw reis op maat naar Sardinië voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.