Citytrip Sevilla

Kaartje Sevilla

Sevilla, de schilderachtige hoofdstad van Andalousië, een stad met meer dan 1000 jaar geschiedenis. De Grieken, de Romeinen, de Moren en zelfs de Vikingen hebben hun stempel gedrukt op Sevilla. De stad verrast door zijn temperament, passie en artistieke rijkdom. De Giralda of klokkentoren symboliseert het Moorse verleden van het zuiden van Spanje. De flamenco werd er geboren; tapas zijn tapas er een levenskunst. Sevilla is een stad voor cultuurliefhebbers, levensgenieters en romantici...


Info bestemming

Ook voor wie houdt van lekker eten is men in Sevilla aan het juiste adres, de lekkerste tapas - een echte traditie van Sevilla - en de beste adresjes, dikwijls verscholen in de wirwar van nauwe straatjes, tussen gebouwen met prachtige patio's en bebloemde balkons. Sevilla is een bruisende stad waar wel altijd iets te beleven valt. Maar de jaarlijkse hoogtepunten zijn zeker de Semana Santa, de Flamenco Biennale en de Feria de Abril.

Overal zijn er in Sevilla mooie plekjes. Hier en daar zelfs juweeltjes die je echt moet zien. Al wandelend kom je ze tegen. De kathedraal van Sevilla, de Catedral de Santa Maria de la Sede, is de grootste gotische kathedraal en de derde grootste kerk ter wereld. Bij de voltooiing in de jaren 1500, verdrong het bouwwerk de Aya Sofia (dat de titel meer dan 1000 jaar droeg) in Istanbul als grootste kathedraal ter wereld. Christoffel Columbus is er begraven. Het nabije Alcazar, een koninklijk paleis van Moorse oorsprong heeft een hoofdgevel met uniek Mudéjar kunstwerk. Vergeet ook de prachtige tuinen van het Alcazar niet. Het Alcázar werd samen met de kathedraal van Sevilla en het Archivo General de Indias, in 1987 op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Sevilla is ook ideaal per fiets te verkennen. Stop voor een drink op een terras langs de rivier Guadalquivir en zoek daarna het prachtige Plaza Espana in het Maria Louisa Park. Sevilla is ook een erg gezellige winkelstad met gevarieerd aanbod. Hét winkelgebied van Sevilla is El Centro, de wijk ten noorden van de kathedraal. Maar er zijn ook marktjes, een oud treinstation dat omgebouwd is tot winkelcentrum, de zigeunerwijk Triana, een uiteenlopend aanbod aan keramiek en aardewerk, lokale voedingswinkeltjes. Een Flamencoavond bijwonen is dé typische afsluiter van een Andalousische dag. Ritmiek en zijn passionele manier van dansen met intens voetenwerk.


De lente brengt in Sevilla een speciale kleur met zich mee en de Feria d' Abril maakt deze kleur nog specialer. De zoete geur van sinaasappelbloesem en jasmijn, de hemelsblauwe lucht en de stralende zon zorgen voor het ultieme Sevilliaans lentegevoel. Het is het meest beroemde en uitbundigste feest van Sevilla. De feestweek start maandag middernacht en eindigt de zondagnacht erna met een spectaculair vuurwerk.

Uitstappen van Sevilla kan naar een (vecht)stierenkwekerij buiten de stad, het Nationaal Park Donana met het typische El Rocio en Matelascanas aan de Costa de la Luz. Ook Jerez de la Frontera, thuishaven van de wereldberoemde sherry maar ook van de mooie Kartuizers, één van de oudste en zuiverste paardenrassen van Spanje.

Extra informatie over een reis naar Sevilla maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw citytrip Sevilla aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven. We overleggen met u eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

Citytrip Sevilla

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Reisorganisatie Sevillareis - wat u verder nog moet weten voor u in alle rust en luxe op reis vertrekt.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info voor een citytrip naar Sevilla

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Spanje hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig. Belgen die reizen naar Spanje hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Gezondheid/Inentingen: Voor Spanje gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen. Voor Spanje gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Tijdverschil: Zelfde tijd als in België. Zelfde tijd als in België.

Munt: De munteenheid in Spanje is de euro. De munteenheid in Spanje is de euro.

Onderweg: Brussel - Barcelona in 1u55min; Brussel - Sevilla in ongeveer 2u45min.
Ongeveer 2u45min.

Goed om te weten: Spanje heeft een heerlijke keuken met lang niet alleen paella of tortilla. Wat te denken van heerlijke tapa's in alle vormen en maten, de Spaanse ham, Spaanse kaasjes, Spaanse worsten, Spaanse gehaktballetjes, gazpacho Andaluz, gefrituurde inktvis, de olijfolie, knoflook en de vele streekgerechten... Eten en drinken is in Spanje een enorm belangrijke sociale bezigheid en een belangrijk aspect van de cultuur. Tijdens het eten worden verhalen verteld, vrienden gemaakt en de dag doorgenomen. Aangezien het niet altijd even gemakkelijk is om het Alhambra in Granada te bezoeken omwille van de beperking en spreiding van het aantal bezoekers (per half uur worden max. 300 bezoekers toegelaten), is het een goed idee om de tickets op voorhand te reserveren.

Weer en klimaat

Klimaat: De zomers in Andalusië zijn heet en droog. In het binnenland kunnen de temperaturen dan oplopen tot boven de 40° C. In de berggebieden en langs de kust, zorgen de hoogte en de zee ervoor dat het niet al te warm wordt. Behalve hoge temperaturen in de zomer zorgt de Warme Golfstroom ook in de winter voor een mild klimaat. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt ongeveer 18° C. Onder invloed van de oceaan kan het, zeker aan de Costa de la Luz, wel winderig zijn.

Reisperiode: In het voor- en najaar is het weer zeer aangenaam.

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw reis op maat naar Sevilla voorzien we u van een hoop stadsinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.