Citytrip Valencia

Kaartje Valencia

De derde grootste stad van Spanje is ook één van de meest levendige. Valencia is een stad vol aanraders met tal van monumenten. Ultramoderne gebouwen staan er tegenover gotische en barokke gevels; oude wijken met een levendig straatleven tegenover het futuristische kunst- en wetenschapscentrum. Valencia is hip en trendy; de stad waar men houdt van feesten en zich vol in het nachtleven kan storten. Perfect voor wie cultuur, uitgaan, lekker eten én strand wil combineren...

Valencia

Info bestemming

Valencia is met de voltooiing van het Palau de las Artes meer dan ooit de stad van Santiago Calatrava. Nergens anders vind je zoveel bouwwerken van deze toparchitect. De witte en spiegelende Ciudad de las Artes y las Ciencias (Stad van Kunst en Wetenschap) gaat als het ware kopje onder in de drooggelegde rivierbedding van de Turia. De architect heeft door zijn harmonieuze ontwerpen met water de herinnering aan de omgelegde rivier met succes kunnen bewaren.


Daarnaast heeft Valencia ook een oude stad, met kathedraal en 15de-eeuw gotisch centrum waar het aangenaam kuieren is. Vooral de kathedraal imponeert, met een kluwen van bouwstijlen en bijgebouwtjes (o.a. een klokkentoren). Ook de prachtige gotische Lonja de la Seda (de Zijdebeurs) is zonder twijfel een van de unieke gebouwen van Valencia...

Buiten de stad vind je in de Valencia provincie ongerepte natuurgebieden, stranden aan het zuiverste water in Europa, eindeloze sinaasappelplantages, een bewogen geschiedenis, en een gevarieerde keuken. La Albufera, ten zuiden van Valencia en bij de monding van de rivieren Turia en Jucar is waarschijnlijk één van de meest diverse natuurparken van Spanje. Kilometerslange zandstranden met beschermde duinen schermen een zoetwatermeer met een diameter van 6km af van de Middellandse Zee. Bijzonder is het pijnbos in zanderige grond met rijk struikgewas. Drie kanalen (twee natuurlijke en een kunstmatig) verbinden de lagune en omringende wetlands met de zee. La Albufera is een toevluchtsoord voor trekvogels. Je kan er o.a. flamingo's bewonderen. Traditioneel wordt rijst gekweekt in de moeraslanden. De herkomst van de "Spaanse" paella ligt dan ook hier.

Extra informatie over een reis naar Valencia maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw citytrip Valencia aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven. We overleggen met u eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

Citytrip Valencia

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Reisorganisatie Valenciareis - wat u verder nog moet weten voor u in alle rust en luxe op reis vertrekt.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info voor een citytrip naar Valencia

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Spanje hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Gezondheid/Inentingen: Voor Spanje gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Tijdverschil: Zelfde tijd als in België.

Munt: De munteenheid in Spanje is de euro.

Onderweg: Brussel - Barcelona in 1u55min; Brussel - Sevilla in ongeveer 2u45min.

Goed om te weten: Spanje heeft een heerlijke keuken met lang niet alleen paella of tortilla. Wat te denken van heerlijke tapa's in alle vormen en maten, de Spaanse ham, Spaanse kaasjes, Spaanse worsten, Spaanse gehaktballetjes, gazpacho Andaluz, gefrituurde inktvis, de olijfolie, knoflook en de vele streekgerechten... Eten en drinken is in Spanje een enorm belangrijke sociale bezigheid en een belangrijk aspect van de cultuur. Tijdens het eten worden verhalen verteld, vrienden gemaakt en de dag doorgenomen.

Weer en klimaat

Klimaat:

Reisperiode:

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw reis op maat naar Valencia voorzien we u van een hoop stadsinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.