Reizen naar Frans Polynesië

Kaartje Frans Polynesië

Tahiti, Bora Bora, het zijn de bekendste eilanden van dit Frans overzees gebied, en de exponenten van dit paradijs op aarde. De charme van de vele baaien, het machtige landschap van Bora Bora, de parelduikers van de Tuamotu eilanden, de tempelruïnes van de Marquesas, de beroemde Tikibeelden - een onuitputtelijke bron van inspiratie. Bij een bezoek aan Frans Polynesië hoort ultiem comfort en exclusiviteit, een gevoel van de koning te rijk.

Op reis naar Frans Polynesië: info bestemming

De eilandengroep Frans-Polynesië ligt middenin de Stille Zuidzee, ergens halverwege tussen Los Angeles (VS) en Sydney (Australië). 35 eilanden en 83 atollen verspreid over 5 eilandengroepen vormen een gebied zo groot als Europa. De eilanden zijn vulkanisch van oorsprong, weelderig begroeid, met witte zandstranden en azuurblauwe lagunes, omringd door koraalriffen en kleine koraaleilandjes (zogenaamde motu’s). Onder water zwemmen vissen in de meest uiteenlopende kleuren en vindt u koralen in allerlei vormen en al even kleurrijk.

De lagune van Moorea Bora Bora baai Bora Bora bergen 

Bora Bora wordt het mooiste eiland van de Pacific genoemd. Het zijn vooral het grillige landschap, bepaald door twee steile en dicht begroeide vulkanen, en de turkooise lagune die een verblijf onvergetelijk maken.

Tahiti, het grootste en bekendste eiland van Frans Polynesië, wordt ook wel het eiland van de liefde genoemd. De ongerepte jungle, watervallen, varens en orchideeën, canyons, rivieren, stranden, lagunes, tempels, tikibeelden en vriendelijke bevolking missen hun effect tijdens uw vakantie niet. Aan de noordwestzijde ligt de hoofdstad Papeete, een modern havenstadje met mooie winkels, uitstekende restaurants en een plezant uitgaansleven.

Vulkanisch strand Tahitiaanse dansgroep Tiki 

Ook op het eiland Moorea kan je genieten van een prachtig landschap, een uitbundige onderwaterwereld en een deugddoende rust. Samen met Bora Bora en Tahiti zijn het de belangrijkste Society Eilanden.

Niet ver daar vandaan liggen de Tuamotu Eilanden, ringvormige koraalatollen begroeid met palmbomen die net boven de zeespiegel uitsteken. O.a. Rangiroa en Fakarava zijn ideale plaatsen om te genieten van lange witte zandstranden en kennis te maken met de prachtige onderwaterwereld. U ziet er bijvoorbeeld mantaroggen, tonijnen, barracuda's en haaien.

Lagune Fakarava Rangiroa 

Tenslotte zijn er nog de Marquesas, één van de meest afgelegen gebieden ter wereld. Deze eilanden hebben geen koraalriffen of kustvlakten en zijn dus erg onherbergzaam. Het prachtige Nuku Hiva is het belangrijkste eiland van de Marquesas. De Hakauivallei heeft een indrukwekkende 550 meter hoge waterval; de oostkust heeft spectaculaire hoge zeekliffen. Op het ongerepte Hiva Oa, het tweede eiland van de Marquesas, vindt u de graftombes van Paul Gauguin en Jacques Brel.

Extra informatie over een georganiseerde reis naar Frans Polynesië maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

Goed om weten vooraleer u op reis naar Frans Polynesië vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Bij binnenkomst van Frans-Polynesië is voor Belgen voor een verblijf van maximaal 3 maanden een reispas (nog minstens 6 maanden geldig na retour) vereist, een geldig retour- of doorreisticket en voldoende financiële middelen om uw verblijf te bekostigen. Je kan dit aantonen met contant geld, travellercheques, een creditcard of een hotelboeking. Bij aankomst moet een "Arrival Card" met persoonlijke gegevens worden ingevuld; deze wordt reeds aan boord van het vliegtuig uitgedeeld. Een visum is voor een kort verblijf niet nodig.

Opmerkingen:
- Ook kinderen dienen steeds over een identiteitsbewijs met foto of paspoort te beschikken. Er bestaan geen Belgische of internationale procedures of formulieren die de ouderlijke toestemming voor reizen met minderjarigen vastleggen. Buitenlandse Zaken raadt een ouderlijke toestemming aan als het kind alleen reist of in het gezelschap van andere personen dan de ouders.
- Personen die niet de Belgische nationaliteit hebben doen er goed aan zich te informeren bij de bevoegde instanties (ambassade of consulaat).

Let op:
- Beschadigde reisdocumenten, zoals een reispas met een scheur of een identiteitskaart met een barst, of een elektronische identiteitskaart waarvan de microchip ontbreekt, kunnen door de bevoegde Belgische of buitenlandse autoriteiten als ongeldig worden beschouwd. In voorkomend geval raden wij u dan ook aan om de beschadigde reisdocumenten vóór uw reis te laten vervangen. U gaat op eigen risico met een beschadigde identiteitskaart of reispas naar de luchthaven. Bij weigering van toegang tot de vlucht of het grondgebied van het land van bestemming kunnen wij helaas niets voor u doen.
- Een "attest verlies identiteitskaart" is niet geldig voor uw reis; een rijbewijs evenmin.

Gezondheid/Inentingen: Als men uit een gele koorts gebied komt is gele koorts vaccinatie verplicht. Een DTP-vaccinatie wordt aanbevolen, evenals bescherming tegen Hepatitis A. Een Buiktyfusvaccinatie wordt aanbevolen bij reizen langer dan 2 weken.

Opmerkingen:
Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Zelfs als geen of bepaalde inentingen niet nodig zijn wil dat niet zeggen dat er geen aan te raden zijn. De reiziger dient zelf in te staan voor eventuele inentingen en aangezien de reisorganisator geen medische bevoegdheid heeft, dient de reiziger de verstrekte informatie te evalueren met een bevoegd arts. Speciale gezondheidsrisico’s (zoals bv. suikerziekte, hartaandoeningen, astma, epilepsie, enz...) alsook andere (zoals slechtziendheid, rugklachten, zwaarlijvigheid...) moeten gesignaleerd worden aan Evenementtours. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en/of anti-malariamaatregelen je nodig hebt. Aangeraden wordt om steeds een persoonlijk advies in te winnen over de vaccinaties en eventuele andere maatregelen die noodzakelijk zijn. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts, die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en je persoonlijke situatie. Vooral bij reizigers met gezondheidsproblemen, bij reizen langer dan 3 maanden of als men op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep, is een gespecialiseerd advies extra van belang. Voor verdere inlichtingen kan je ook terecht bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (Reisadvies: 03/247 66 66 of www.itg.be).

Tijdverschil: Frans-Polynesië ligt in dezelfde tijdzone als Hawaii. Het tijdverschil met België bedraagt 11 uur als het hier winter is en 12 uur in de zomer. Frans-Polynesië ligt op het westelijk halfrond, 's avonds hier is het dus dezelfde dag ochtend in Frans-Polynesië.

Munt: Het betaalmiddel in Frans Polynesië is de Cour de Franc Pacifique (CFP). Er is een vaste wisselkoers: 1 EUR = 119,33 CFP.

Weer en klimaat

Klimaat: Frans Polynesië heeft gedurende het gehele jaar een aangenaam zonnig klimaat. De maanden juni t/m oktober zijn het droogst en koelst, met een gemiddelde temperatuur van 25°C. De maanden november t/m mei zijn iets warmer, met een gemiddelde temperatuur van 26,5°Celcius. Aan de oostzijde van de bergachtige eilanden valt in deze periode veel regen, vrijwel altijd in korte maar hevige stortbuien. De luchtvochtigheid is dan op de eilanden iets hoger, maar een continue passaatwind maakt het toch aangenaam.

Papeete   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   32 32 32 32 31 30 30 30 30 31 31 31
Aantal regendagen   16 16 17 10 10 8 5 6 6 9 13 14

Prettige vakantie in Frans Polynesië

In voorbereiding van uw reis op maat naar Frans Polynesië voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.